Epilobin Planta spc.20 I

Doplňková léčba potíží s močením u nezhoubného zbytnění prostaty, zánětlivých onemocnění ledvin a močových cest, dráždivého měchýře. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Doplňková léčba potíží s močením u nezhoubného zbytnění prostaty, zánětlivých onemocnění ledvin a močových cest, dráždivého měchýře. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Epilobin Planta spc.20 I"

Použití

Tradiční rostlinný léčivý přípravek určený mužům trpícím poruchami močení při nezhoubném zbytnění prostaty (benigní hyperplazii prostaty - BHP). Je vhodný k léčbě lehkých až středně těžkých obtíží s močením při benigní hyperplazii prostaty.

Mezi příznaky BHP patří: obtížné a bolestivé močení (bolest za stydkou sponou), zpomalené zahájení močení, slabý proud moči, nutnost tlačit při močení, časté močení (zejména během noci), přerušované močení, únik moči (inkontinence), příp. pocit nedokonalého vyprázdnění močového měchýře.

Přípravek je určen pouze pro dospělé muže.

Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití.

Příprava a dávkování

1 nálevový sáček přelijeme 300 ml vařící vody a necháme 10 min. v přikryté nádobě vyluhovat. Pije se 2-3x denně. Dle chuti je možno přisladit. Připravujeme vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.

BHP je dlouhotrvající onemocnění. Délka léčby je stanovena povahou, závažností a průběhem onemocnění a není limitována. V případě dotazů se neváhejte obrátit na svého lékaře.

Doporučujeme pravidelné kontroly u lékaře, aby se vyloučily případné nádorové změny prostaty.

Složení

Epilobii herba 0,750 g (vrbovková nať), Bucco folium 0,375 g (list buko), Solidaginis herba 0,225 g (zlatobýlová nať), Calendulae flos c. cal. 0,150 g (květ měsíčku se zákrovem) v 1,5 g nálevovém sáčku.

Velikost balení

20 nálevových sáčků po 1,5 g
Hmotnost náplně 30,0 g.

Upozornění

Epilobin Planta zlepšuje obtíže při hyperplazii prostaty, aniž by ovlivňoval samotné zbytnění, nezmenšuje objem a velikost prostaty. Proto prosím navštěvujte svého lékaře v pravidelných intervalech.
Lékaře je třeba vyhledat zejména, pokud se objeví krev v moči nebo bolestivé nutkání močit doprovázené neschopností vymočit se (akutní retence moči).
Lékaře vyhledejte i v případě, že zpozorujete krev ve spermatu, pociťujete bolesti kostí, nebo k výše uvedeným příznakům benigní hyperplazie prostaty ještě trpíte nechutenstvím, hubnete nebo máte horečku, protože uvedené příznaky mohou doprovázet nádorové onemocnění prostaty nebo močového měchýře.
Pokud máte rodinnou zátěž zhoubnými nádory či tzv. familiárním karcinomem prostaty (výskyt nádoru prostaty v rodině), před zahájením léčby navštivte nejdříve svého lékaře.
Pacienti s chronickým onemocněním ledvin mohou přípravek užívat pouze na základě výslovného doporučení lékaře.

Doporučujeme uživateli, aby se poradil s lékařem, pokud příznaky onemocnění při používání tradičního rostlinného přípravku přetrvávají nebo pokud se objeví nežádoucí účinky neuvedené v příbalové informaci.

Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu za "Použitelné do". Nepoužitelné léčivo vraťte do lékárny.

Uchovávání

Uchovávejte při teplotě do 25 °C. Uchovávejte v původním obalu, aby byl přípravek chráněn před světlem a vlhkostí.
Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí.

Značka Leros
Výrobce LEROS
Kód produktu: MD186974
Léková forma: Léčivý čaj
Indikační skupina: Phytopharmaca
Kód PDK 8594740499306
Kód SUKL 57688
ATC skupina V11
Farmakoterapeutická skupina RŮZNÉ PŘÍPRAVKY - FYTOFARMAKA A ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY (ČESKÁ ATC SKUPINA)
Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití. Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.