Olfen drm.gel.1x50g

Léčivý přípravek

Bez porady s lékařem k mírnění místních projevů bolestí zad a k léčbě poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů (zhmoždění, podvrtnutí, vymknutí). Po poradě s lék. k mírnění místních příznaků zánětlivých a degenerativních kloubních onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Bez porady s lékařem k mírnění místních projevů bolestí zad a k léčbě poúrazových zánětů šlach, vazů, svalů a kloubů (zhmoždění, podvrtnutí, vymknutí). Po poradě s lék. k mírnění místních příznaků zánětlivých a degenerativních kloubních onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Olfen drm.gel.1x50g"

Olfen obsahuje léčivou látku diklofenak. Patří do skupiny léčivých přípravků zvaných nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky (anglická zkratka je NSAID). Je speciálně vytvořen ke vtírání do pokožky. Olfen tlumí bolest a zánět, zmírňuje otoky.
Olfen se používá k místní léčbě onemocnění pohybového aparátu, které mají zánětlivý nebo degenerativní původ, tj. k odstranění bolesti a zánětu svalů a kloubů, a je možné ho běžně použít u následujících stavů.

Dospívající od 14 let:
krátkodobá lokální léčba akutních poranění, jako je podvrtnutí, pohmoždění a tupá poranění (úrazy utrpěné při sportu);

Dospělí od 18 let:
poranění měkkých tkání, poúrazové stavy: poranění šlach, svalů a kloubů, např. při vymknutí, natáhnutí a/nebo pohmoždění; bolest zad;

A po poradě s lékařem také u těchto stavů:
lokalizované formy revmatizmu měkkých tkání např. u tenisového loktu; bolest při nezávažných artrózách (degenerativních poškozeních kloubů) periferních kloubů a kolen.

Jak se přípravek Olfen používá:
Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jaké množství přípravku Olfen se používá:
Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 14 let. Aplikujte přípravek Olfen 3 až 4krát denně na bolestivou oblast. Jemně vtírejte malé množství přípravku Olfen do pokožky v místě bolesti nebo otoku. Potřebné množství léčivého přípravku se mění a závisí na velikosti bolestivé nebo oteklé plochy. Obvykle dostačuje množství o velikosti třešně až vlašského ořechu. Při vtírání gelu můžete pociťovat lehký chladivý efekt.

Jak se přípravek Olfen používá:
Jemně vytlačte malé množství gelu na kůži, kde pociťujete bolest nebo máte otok. Po aplikaci si otřete ruce do papírového ubrousku a poté omyjte, pokud ruce nejsou místem k léčení. Po použití vhoďte papírový ubrousek do koše. Před sprchováním a koupáním počkejte, dokud přípravek Olfen nezaschne.

Jak dlouho se přípravek Olfen používá:
Dospělí od 18 let
Nepoužívejte přípravek Olfen déle než 2 týdny při poranění svalů a kloubů (tj. vymknutí, natažení, pohmoždění) nebo při léčbě bolesti zad, pokud Vám Váš lékař nenařídil delší léčbu. Pokud se bolest nebo otok nezlepší během 7 dní léčby nebo se dokonce zhorší, poraďte se s lékařem. Při léčbě bolesti doprovázející některá zánětlivá revmatická onemocnění (revmatismus měkkých tkání) nebo degenerativní poškození kloubů (artróza) se vždy poraďte s lékařem. Lékař určí délku léčby.

Dospívající od 14 let
Pokud je přípravek potřeba užívat déle než 7 dní k úlevě od bolesti, zánětu nebo otoku nebo pokud se příznaky zhoršují, vyhledejte lékaře.

Co přípravek Olfen obsahuje
Léčivou látkou je: diclofenacum natricum (diklofenak). Jeden gram gelu obsahuje diclofenacum natricum 10 mg.
Pomocnými látkami jsou: kyselina mléčná, diisopropyl-adipát, isopropylalkohol, disiřičitan sodný, hyetelosa, hyprolosa, čištěná voda.

Jak přípravek Olfen vypadá a co obsahuje toto balení:
Olfen je opalizující až slabě zakalený, průhledný, bezbarvý až světle nažloutlý gel se zápachem po isopropanolu. Je balen v hliníkové, uvnitř lakované tubě, v krabičce.

Velikost balení 50g

Více informací na www.olfen.cz.

Značka Olfen
Výrobce RATIOPHARM
Kód produktu: MD303924
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Gel
Indikační skupina: Antirheumatica, antiphlogistica, antiuratica
Kód PDK 2903509
Kód SUKL 186186
ATC skupina M02AA15
Farmakoterapeutická skupina NESTEROIDNÍ PROTIZÁNĚTLIVÁ LÉČIVA K LOKÁLNÍ APLIKACI - DIKLOFENAK
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.