Ibumax 200mg por.tbl.flm.30x200mg

Léčivý přípravek

Přípravek IBUMAX 200 mg patří do skupiny léků nazývaných antiflogistika, analgetika, antipyretika (k tlumení zánětu, bolesti a horečky). Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé a děti od 6 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek IBUMAX 200 mg patří do skupiny léků nazývaných antiflogistika, analgetika, antipyretika (k tlumení zánětu, bolesti a horečky). Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé a děti od 6 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Ibumax 200mg por.tbl.flm.30x200mg"

Co je Ibumax a k čemu se užívá

Přípravek Ibumax patří do skupiny léků nazývaných antiflogistika, analgetika, antipyretika (léky k tlumení zánětu, bolesti a horečky).

Léčivá látka ibuprofen zabraňuje tvorbě tkáňových působků, tzv. prostaglandinů, které jsou zodpovědné za vznik bolesti a zánětu a uvolňují se v místě poškození tkáně. Ibuprofen zmírňuje bolest a zánět různého původu, zvláště u onemocnění pohybového ústrojí. Ibuprofen rovněž tlumí horečku, která provází např. nemoci z nachlazení.

Přípravek Ibumax se užívá při mírné až středně silné bolesti, např. při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění pohybového ústrojí jako je pohmoždění a podvrtnutí, dále při horečnatých stavech při chřipkových onemocněních a jako doplňková léčba horečnatých stavů při jiných onemocněních.
V případě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů včetně páteře (artritidě a artróze) provázených bolestivostí, zarudnutím, otokem a kloubní ztuhlostí nebo revmatizmu měkkých tkání pohybového ústrojí projevujícím se bolestí a omezením pohybu (např. tenisový loket, zmrzlé rameno) se přípravek užívá pouze na doporučení lékaře.
Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let.

Jak se Ibumax užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Je třeba podávat nejnižší účinnou dávku po nejkratší dobu nutnou ke zmírnění příznaků onemocnění. Máte-li infekční onemocnění, neprodleně se poraďte s lékařem, jestliže příznaky (jako jsou horečka a bolest) přetrvávají nebo se zhoršují (viz bod 2).

Dospělí a dospívající (12-18 let)

Pokud lékař neurčí jinak, dospělí a dospívající nad 12 let užívají obvykle při horečnatých onemocněních a při bolesti 1-2 potahované tablety Ibumax 3-4krát denně, nejvýše 6 tablet denně rozdělených do několika dávek. Odstup mezi jednotlivými dávkami je nejméně 4 hodiny.

Děti (6-12 let)

Dětem ve věku 6-12 let se podává při horečnatých onemocněních a při bolesti 1 potahovaná tableta 2-3krát denně. U dětí s tělesnou hmotností do 30 kg nepřekračujte dávku 2 tablety denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami je 6-8 hodin.

V případě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů a páteře nebo revmatizmu měkkých tkání (mimokloubní revmatismus) se přípravek užívá pouze na doporučení lékaře, který určí dávkování i délku léčby.

Pokud bolesti nebo horečka při léčbě přípravkem Ibumax neustupují nebo přetrvávají déle než 3 dny, poraďte se o dalším postupu s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů.
Pokud je u dětí a u dospívajících nutné podávat tento léčivý přípravek déle než 3 dny nebo pokud se zhorší příznaky onemocnění, je třeba vyhledat lékaře.

Způsob použití

Potahované tablety se polykají celé, zapijí se dostatečným množstvím tekutiny. Jestliže se během léčby objeví zažívací obtíže, lék užívejte během jídla nebo jej zapijte mlékem.

Co přípravek Ibumax obsahuje

Léčivou látkou je ibuprofenum. Jedna potahovaná tableta obsahuje ibuprofenum 200 mg.

Pomocnými látkami jsou mikrokrystalická celulosa, hypromelosa, předbobtnalý kukuřičný škrob, koloidní bezvodý oxid křemičitý, kyselina stearová 50%, magnesium-stearát, natrium-lauryl-sulfát, potahová soustava Opadry OY-S-28703 bílá [složení: polydextrosa, hypromelosa 2910, oxid titaničitý (E171), makrogol 4000].

Jak Ibumax vypadá a co obsahuje toto balení

Ibumax jsou bílé kulaté bikonvexní potahované tablety o průměru 11 mm, na jedné straně s půlicí rýhou. Půlicí rýha má pouze usnadnit dělení tablety pro snazší polykání, nikoliv její rozdělení na stejné dávky.

Velikost balení: 10, 20, 30, 50 nebo 100 potahovaných tablet v blistrech (Al/ průhledný bezbarvý PVC) nebo v blistrech (Al/bílý neprůhledný PVC/PVDC).

Značka Vitabalans
Výrobce VITABALANS
Kód produktu: MD187158
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Potahovaná tableta
Indikační skupina: Antirheumatica, antiphlogistica, antiuratica
Kód PDK 6410530084113
Kód SUKL 100296
ATC skupina M01AE01
Farmakoterapeutická skupina DERIVÁTY KYSELINY PROPIONOVÉ - IBUPROFEN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.