Paralen Grip horký nápoj Pomer.zázv.por.plv.sol.12

Léčivý přípravek

K odstranění příznaků chřipky a akutních zánětů horních cest dýchacích, včetně horečky, bolesti hlavy, bolesti v krku, bolesti kloubů a svalů, kongesce nosní sliznice, sinusitidy a s ní spojené bolesti a akutního katarálního zánětu nosní sliznice. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

K odstranění příznaků chřipky a akutních zánětů horních cest dýchacích, včetně horečky, bolesti hlavy, bolesti v krku, bolesti kloubů a svalů, kongesce nosní sliznice, sinusitidy a s ní spojené bolesti a akutního katarálního zánětu nosní sliznice. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Paralen Grip horký nápoj Pomer.zázv.por.plv.sol.12"

Co je přípravek Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor a k čemu se používá

Přípravek Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor obsahuje kombinaci dvou léčivých látek - paracetamolu a fenylefrinu. Zatímco paracetamol působí proti bolesti a horečce, fenylefrin uvolňuje dýchací cesty.

Přípravek Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor je určen k odstranění příznaků chřipky a nachlazení, včetně horečky, bolesti hlavy, bolesti v krku a bolesti svalů a kloubů. Navíc pomáhá při rýmě, uvolňuje ucpaný nos a vedlejší nosní dutiny, a tím usnadňuje dýchání.

Přípravek užívejte pouze tehdy, když příznaky chřipky nebo nachlazení doprovází ucpaný nos nebo zánět vedlejších nosních dutin. Netrpíte-li ucpaným nosem ani zánětem vedlejších nosních dutin, měli byste užívat jednosložkový přípravek obsahující pouze paracetamol.

Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let s tělesnou hmotností větší než 33 kg.

Jak se přípravek Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí, včetně starších osob a dospívající od 12 let s tělesnou hmotností větší než 33 kg: obsah jednoho sáčku rozpuštěný v šálku horké (nikoli vařící) vody se užívá maximálně 4x denně. Podle chuti můžete přisladit medem nebo cukrem. Jednotlivé dávky se podávají vždy nejdříve po 4 hodinách.

Neužívejte více než 4 sáčky za 24 hodin.

Pacienti se sníženou funkcí ledvin či jater

Před použitím přípravku se o úpravě dávkování poraďte s lékařem. Po posouzení Vašeho zdravotního stavu Vám může doporučit snížení dávek nebo prodloužení intervalu mezi jednotlivými dávkami.

Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 7 dnů.

Pokud obtíže po léčbě neustupují, zhoršují se nebo přetrvávají více než 3 dny, vyhledejte lékaře a poraďte se o dalším postupu.

Co obsahuje přípravek Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor

Léčivými látkami jsou paracetamolum 500 mg a phenylephrini hydrochloridum 10 mg v jednom sáčku.

Dalšími složkami jsou: povidon 25, kyselina vinná, dihydrát natrium-citrátu, kyselina citronová, kyselina askorbová obalená ethylcelulosou, draselná sůl acesulfamu, pomerančové aroma v prášku, zázvorové aroma v prášku, barvící směs MicroCap P-21-WSS-P-125 červená, sacharóza.

Jak přípravek Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor vypadá a co obsahuje toto balení

Paralen Grip horký nápoj pomeranč a zázvor je krémově-béžový prášek s částečkami červeného barviva s vůní pomeranče a chutí pomeranče se zázvorem.

Dodává se v jednodávkových zatavených vrstvených sáčcích (papír / Al / LDPE) s potiskem a v krabičce. Jeden sáček obsahuje 4 g prášku pro perorální roztok.

Balení obsahuje 6 nebo 12 sáčků.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Paralen
Výrobce SANOFI
Kód produktu: MD351537
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Prášek pro perorální roztok v sáčku
Indikační skupina: Analgetica, antipyretica
Kód PDK 3613800
Kód SUKL 229807
ATC skupina N02BE51
Farmakoterapeutická skupina ANILIDY - PARACETAMOL, KOMBINACE KROMĚ PSYCHOLEPTIK
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.