Paralen horký nápoj bez cukru 500mg por.plv.sol.12

Léčivý přípravek

Horečka, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů, hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie, bolesti vertebrogenního původu, menstruační bolesti. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Horečka, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů, hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie, bolesti vertebrogenního původu, menstruační bolesti. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Paralen horký nápoj bez cukru 500mg por.plv.sol.12"

Co je přípravek Paralen horký nápoj bez cukru a k čemu se používá

Paracetamol, léčivá látka přípravku Paralen horký nápoj bez cukru, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu.

Paralen horký nápoj bez cukru je určen ke snížení horečky, zejména při akutních infekčních onemocněních, jako je chřipka, nachlazení nebo jiná infekční onemocnění.

Paralen horký nápoj bez cukru je také určen k tlumení bolesti různého původu, např. bolesti hlavy, zubů, bolesti při menstruaci, bolesti svalů nebo kloubů provázející chřipku a nachlazení a bolesti zad.

Pouze na doporučení lékaře se přípravek užívá při neuralgii (bolest pociťovaná v průběhu nervu) a při bolesti kloubů a svalů, která není příznakem chřipkového onemocnění.

Tento přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let.

Jak se přípravek Paralen horký nápoj bez cukru užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučené dávkování paracetamolu:

Věk Tělesná hmotnost Jednotlivá dávka Maximální denní dávka
12-15 let 40-50 kg 1 sáček (500 mg paracetamolu) 6 sáčků (3 g paracetamolu)
nad 15 let do 50 kg 1 sáček (500 mg paracetamolu) 8 sáčků (4 g paracetamolu)
nad 50 kg 1-2 sáčky (500-1 000 mg paracetamolu) 8 sáčků (4 g paracetamolu)

Dospělí a dospívající (starší 15 let) užívají 1-2 sáčky rozpuštěné v šálku horké (nikoli vařící) vody, dle potřeby několikrát denně. Interval mezi jednotlivými dávkami nemá být kratší než čtyři hodiny. Maximální denní dávka paracetamolu jsou 4 g (8 sáčků). Nejvyšší jednotlivá dávka pro pacienta s tělesnou hmotností do 50 kg je 500 mg paracetamolu (1 sáček). Maximální denní dávky podle věku a tělesné hmotnosti jsou uvedeny v tabulce. Při dlouhodobé léčbě (nad 10 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5 g paracetamolu (5 sáčků).
Nesmí se užít více než 8 sáčků během 24 hodin.

Dospívajícím ve věku od 12 do 15 let se podává 1 sáček rozpuštěný v šálku horké (nikoli vařící) vody, dle potřeby několikrát denně v šestihodinových intervalech. Pokud je to nezbytné, může být interval zkrácen na 4 hodiny, nicméně nesmí být překročena maximální denní dávka. Maximální denní dávky podle věku a tělesné hmotnosti jsou uvedeny v tabulce.
Nesmí se užít více než 6 sáčků během 24 hodin.

Vzhledem k množství léčivé látky není přípravek určen pro děti do 12 let.

Pacienti se sníženou funkcí ledvin či jater

Před použitím přípravku se poraďte s lékařem. Po posouzení vašeho zdravotního stavu Vám lékař může doporučit snížení dávek nebo prodloužení dávkovacího intervalu na více než 4 hodiny mezi jednotlivými dávkami.

Způsob podání:

Obsah sáčku nasypte do šálku a zalijte horkou, nikoli vařící vodou. Nechte prášek rozpustit a teplý nápoj vypijte.

Délka léčby:

Pokud nedojde do 3 dnů k ústupu obtíží (horečka, bolest) nebo naopak dojde ke zhoršení obtíží či se vyskytnou neobvyklé reakce, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem.

Bez porady s lékařem neužívejte Paralen horký nápoj bez cukru déle než 7 dní.

Při dlouhodobém užívání Paralen horký nápoj bez cukru (několik týdnů) je třeba průběžná kontrola u lékaře.

Co přípravek Paralen horký nápoj bez cukru obsahuje

Léčivou látkou je paracetamolum 500 mg v jednom jednodávkovém sáčku.

Dalšími složkami jsou povidon 25, maltodextrin (kukuřičný, pšeničný, bramborový nebo maniokový), dihydrát natrium-citrátu, monohydrát kyseliny citronové, kyselina vinná, citronové aroma v prášku K240 (kukuřičný nebo bramborový maltodextrin, koncentrovaná citrónová šťáva), draselná sůl acesulfamu, citronové aroma 610399E [přírodní a připravované aromatické látky, kukuřičný maltodextrin, modifikovaný kukuřičný škrob (E1450), butylhydroxyanisol (E320)], kyselina askorbová, kurkumin 0,65% (bez laktosy) [bramborový maltodextrin, polysorbát 80 (E433), propylenglykol (E1520), kurkumin (E100)].

Jak přípravek Paralen horký nápoj bez cukru vypadá a co obsahuje toto balení

Paralen horký nápoj bez cukru je světle žlutý prášek s citronovou vůní a chutí. Dodává se v jednodávkových zatavených vrstvených sáčcích (papír/Al/LDPE) s potiskem a v krabičce.

Jeden sáček obsahuje 4 g prášku pro perorální roztok.

Balení obsahuje 6, 12 nebo 16 sáčků.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Paralen
Výrobce SANOFI
Kód produktu: MD351538
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Prášek pro perorální roztok v sáčku
Indikační skupina: Analgetica, antipyretica
Kód PDK 3613842
Kód SUKL 229809
ATC skupina N02BE01
Farmakoterapeutická skupina ANILIDY - PARACETAMOL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.