Essentiale Forte 600mg cps.dur.30

Léčivý přípravek

Essentiale forte 600 mg se užívá pro zlepšení subjektivních obtíží u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater a při zánětu jater. Pokud lékař nedoporučí jinak, užívají dospělí a dospívající od 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Essentiale forte 600 mg se užívá pro zlepšení subjektivních obtíží u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater a při zánětu jater. Pokud lékař nedoporučí jinak, užívají dospělí a dospívající od 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Essentiale Forte 600mg cps.dur.30"

Co je přípravek Essentiale forte a k čemu se používá

Přípravek obsahuje tzv. esenciální (základní) fosfolipidy, které jsou součástí buněčných membrán. Při jaterních onemocněních, u kterých dochází k poruše metabolismu v jaterních buňkách, jsou takto podané fosfolipidy přednostně využity jaterními buňkami a zabudovány do jejich buněčné membrány. Fosfolipidy jsou látky tělu vlastní. Mohou příznivě ovlivnit stavbu a funkci jaterních buněk a podílejí se na trávení tuků v organizmu.

Přípravek podporuje následující děje:

  • Normalizaci narušených funkcí a enzymatických aktivit jaterní buňky.
  • Uvolnění energetických zásob v jaterní tkáni.
  • Urychlení a podpora regenerace jaterních buněk.
  • Úpravu rovnováhy krevních tuků.
  • Stabilizaci žluči.

Přípravek Essentiale forte se podává:

  • Pro zlepšení subjektivních obtíží při zánětu jater a u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater (poškození jater způsobené léky, alkoholem, chemickými látkami, otravou po požití hub). Mezi tyto obtíže patří např. ztráta chuti k jídlu a/nebo pocit tlaku v pravém nadbřišku.

Přípravek mohou užívat dospívající od 12 let (s tělesnou hmotností přibližně 43 kg a vyšší) a dospělí.

Jak se přípravek Essentiale forte užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Tobolky se polykají vcelku s dostatečným množstvím tekutiny, nejlépe během jídla.

Pokud lékař nedoporučí jinak, užívají dospělí a dospívající od 12 let obvykle 1 tvrdou tobolku (600 mg fosfolipidů ze sóji) 3x denně (odpovídá 1800 mg fosfolipidů ze sóji za den).

Délka podávání přípravku není časově omezena, bez porady s lékařem však užívejte přípravek nejdéle po dobu 4 týdnů.

Jestliže se během 2 týdnů příznaky nezlepší, nebo se naopak zhorší, či se objeví nežádoucí účinky nebo jiné neobvyklé reakce, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem.

Co přípravek Essentiale forte obsahuje

Léčivou látkou je phospholipida sojae desoleata 600 mg v jedné tobolce.
Aktivní složky jsou diglyceridové estery s kyselinou cholinfosforečnou přírodního původu s nadbytkem nenasycených mastných kyselin, převážně kyseliny linolové, linolenové a olejové.

Pomocnými látkami v náplni tobolky jsou: tvrdý tuk, čištěný sójový olej, hydrogenovaný ricinový olej, ethanol 96% (V/V), ethylvanilin, methoxyacetofenon, tokoferol-alfa.

Pomocnými látkami v tobolce jsou: želatina, oxid titaničitý (E171), černý oxid železitý (E172), žlutý oxid železitý (E172), červený oxid železitý (E 172).

Jak přípravek Essentiale forte vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Essentiale forte jsou mahagonově zbarvené tvrdé tobolky s medově zbarvenou pastovitou hmotou uvnitř. Tobolky jsou baleny v blistrech.

Velikost balení: 30 tvrdých tobolek.

Značka Essentiale
Výrobce SANOFI
Kód produktu: MD336134
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Tvrdá tobolka
Indikační skupina: Hepatica
Kód PDK 2881556
Kód SUKL 181293
ATC skupina A05BA
Farmakoterapeutická skupina LÉČIVA K TERAPII ONEMOCNĚNÍ JATER, HEPATOPROTEKTIVA - LÉČIVA K TERAPII ONEMOCNĚNÍ JATER
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.