Cholagol gtt.1x10ml

Přípravek se používá jako doplněk léčby při žlučníkových kamenech, chronickém zánětu žlučníku a při trávicích potížích u chronických onemocnění jater. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se používá jako doplněk léčby při žlučníkových kamenech, chronickém zánětu žlučníku a při trávicích potížích u chronických onemocnění jater. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Cholagol gtt.1x10ml"

Co je přípravek Cholagol a k čemu se používá

Léčivé látky přípravku Cholagol jsou většinou rostlinného původu. Většina z nich má povzbudivý vliv na tvorbu a vylučování žluči. Kromě toho přípravek Cholagol zmírňuje křeče hladkého svalstva žlučových cest, působí protizánětlivě a má dezinfekční a mírně projímavý účinek.

Přípravek Cholagol se používá jako doplněk léčby při žlučníkových kamenech, chronickém zánětu žlučníku, při stavech po operacích na žlučových cestách s trávicími obtížemi a při trávicích potížích u chronických onemocnění jater. Přípravek užívejte pouze pokud je Vám známo, že trpíte některým z těchto onemocnění či stavů a léčbu tímto přípravkem Vám doporučil lékař.

Přípravek Cholagol je určen pro dospělé a dospívající od 12 let.

Podávání přípravku dospívajícím od 12 do 16 let je nutné vždy konzultovat s lékařem a léčbu je možné zahájit pouze pokud tak rozhodne lékař.

Pokud se při léčbě přípravkem Cholagol nebudete do 3 dnů cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Cholagol užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka nebo zdravotní sestry. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí a dospívající od 12 let obvykle užívají 5 až 10 kapek 3krát denně. Mezi jednotlivými dávkami musí být časový odstup nejméně 5 hodin.

Pokud jste starší pacient nebo trpíte onemocněním ledvin, poraďte se o dávkování s lékařem.

Cholagol se nesmí podávat dětem a dospívajícím do 16 let v průběhu horečnatého onemocnění.

Dospívající od 12 let smí užívat salicylan hořečnatý (obsažený v přípravku) pouze po doporučení lékařem. Dávkování vždy určí lékař.

Přípravek se nakape na cukr a užívá se nejlépe 1/2 hodiny před jídlem. Při sklonu k pálení žáhy nebo jiných projevech žaludeční nesnášenlivosti lze užívat při jídle nebo po jídle.

Kapejte z lahvičky ve svislé poloze, dnem vzhůru.

Co přípravek Cholagol obsahuje

Léčivými látkami jsou curcumae longae rhizomatis pigmenta 0,0225 g, magnesii salicylas 0,18 g, menthae piperitae etheroleum 3,6 g, eucalypti etheroleum 1,926 g, frangulaemodinum 0,009 g v 10 ml.

Pomocnými látkami jsou: bezvodý ethanol, levomenthol a panenský olivový olej.

Jak přípravek Cholagol vypadá a co obsahuje toto balení

Čirá, červenožlutá, slabě fluoreskující tekutina aromatické vůně.

Velikost balení: 10 ml.

Značka Cholagol
Výrobce TEVA
Kód produktu: MD186754
Léková forma: Perorální kapky, roztok
Indikační skupina: Choleretica,cholekinetica
Kód PDK 8594737022210
Kód SUKL 699
ATC skupina A05AX
Farmakoterapeutická skupina LÉČIVA K TERAPII ONEMOCNĚNÍ ŽLUČNÍKU - JINÁ LÉČIVA K TERAPII ONEMOCNĚNÍ ŽLUČOVÝCH CEST
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.