Solvolan por.sir.1x100ml/300mg

Léčivý přípravek

Pomocná léčba akutních a chronických onemocnění dýchacího traktu doprovázených kašlem a vykašláváním viskózního hlenu, jako je akutní tracheobronchitida, pneumonie, chronická bronchitida, astma, emfyzém, bronchiektázie. Vykašlávání po vyšetření průdušek. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Pomocná léčba akutních a chronických onemocnění dýchacího traktu doprovázených kašlem a vykašláváním viskózního hlenu, jako je akutní tracheobronchitida, pneumonie, chronická bronchitida, astma, emfyzém, bronchiektázie. Vykašlávání po vyšetření průdušek. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Solvolan por.sir.1x100ml/300mg"

Co je přípravek Solvolan a k čemu se používá

Solvolan 3 mg/ml sirup (dále v textu jen Solvolan) obsahuje léčivou látku ambroxol-hydrochlorid. Solvolan snižuje přilnavost a vazkost průduškového hlenu, usnadňuje vykašlávání, ulehčuje dýchání, potlačuje nucení ke kašlání a zvyšuje odolnost proti infekcím dýchacího ústrojí.

Solvolan je určen k léčbě akutních a chronických onemocnění dýchacího ústrojí doprovázených kašlem a zhoršeným vykašláváním viskózního hlenu. Bez porady s lékařem může být přípravek užíván k usnadnění vykašlávání při akutních onemocněních dýchacích cest, jako jsou akutní zánět průdušnice a průdušek. Při chronických zánětech průdušnice, průdušek, průduškovém astmatu, rozedmě plic a bronchiektázii (rozšíření průdušek), a dále k vykašlávání po vyšetření průdušek lze přípravek užívat pouze na základě lékařského doporučení.

Pokud se do 5 dnů, jste-li dospělý (u dětí do 3 dnů) nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Solvolan užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je:

Věk Dávkování
Dospělí a dospívající starší 14 let 2 odměrky (10 ml) 3x denně;
při dlouhodobé léčbě (více než 10 dní) na doporučení lékaře: 1 odměrka 3x denně;
Děti a dospívající ve věku 5-14 let 1 odměrka (5 ml) 2-3x denně;
Děti ve věku 2-5 let 1/2 odměrky (2,5 ml) 3x denně;
Děti ve věku 1-2 roky 1/2 odměrky (2,5 ml) 2x denně;

Způsob podání

Používejte odměrku k odměření správné dávky sirupu. Jedna odměrka obsahuje 5 ml sirupu, 1/2 odměrky obsahuje 2,5 ml sirupu.
Užívejte sirup nebo jej podávejte svému dítěti po jídle. Během léčby přípravkem Solvolan zvyšte příjem tekutin, nebo podávejte svému dítěti více tekutin než obvykle.

Délka léčby

Délka léčby přípravkem Solvolan závisí na typu onemocnění. Pokud se při akutním onemocnění dýchacích cest příznaky během 5 dnů (u dětí během 3 dnů) nezlepší nebo se zhoršují, je třeba vyhledat lékaře.
Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 10 dnů.
Dlouhodobé užívání přípravku Solvolan u chronických onemocnění je možné pouze na doporučení lékaře.

Pokud máte pocit, že je účinek přípravku příliš silný nebo slabý, konzultujte to se svým lékařem.

Co přípravek Solvolan obsahuje

Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum.
Jeden ml sirupu obsahuje ambroxoli hydrochloridum 3 mg, což odpovídá 2,74 mg ambroxolu.
5 ml sirupu (jedna odměrka) obsahuje ambroxoli hydrochloridum 15 mg, což odpovídá 13,68 mg ambroxolu.

Dalšími složkami jsou krystalizující sorbitol 70% (E420), natrium-benzoát (E211), glycerol (E422), natrium-cyklamát, monohydrát kyseliny citronové, malinové aroma (ethanol), čištěná voda. Viz bod 2: "Přípravek Solvolan obsahuje sorbitol, ethanol, natrium-benzoát a sodík".

Jak přípravek Solvolan vypadá a co obsahuje toto balení

Sirup je bezbarvý až lehce nažloutlý s příjemnou vůní po malinách.
Solvolan je dostupný v krabičce po 100 ml sirupu v lahvičce. Plastová odměrka s označením 1/2 odměrky je přiložena.

Výrobce KRKA
Kód produktu: MD184661
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Sirup
Indikační skupina: Expectorantia, mucolytica
Kód PDK 3838989503666
Kód SUKL 97452
ATC skupina R05CB06
Farmakoterapeutická skupina MUKOLYTIKA - AMBROXOL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.