Mucosolvan pro dospělé 30mg/5ml sir.1x100ml

Léčivý přípravek

Ambroxol, léčivá látka přípravku MUCOSOLVAN pro dospělé, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Ambroxol, léčivá látka přípravku MUCOSOLVAN pro dospělé, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Mucosolvan pro dospělé 30mg/5ml sir.1x100ml"

Co je Mucosolvan pro dospělé a k čemu se používá

Přípravek se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se např. o akutní záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění jako je např. chronická bronchitida (zánět průdušek) a chronická obstrukční plicní nemoc.

Pacienti s akutním onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat bez porady s lékařem. Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat jen po poradě s lékařem.

Akutní onemocnění jsou na počátku obvykle doprovázena suchým dráždivým kašlem, případně ještě pocitem pálení na hrudi u zánětu průdušek a chrapotem u zánětu hrtanu. V dalším průběhu dochází k tvorbě vazkého hlenu a postupnému vykašlávání. U chronických stavů mohou být oba druhy kašle - suchý dráždivý kašel i vlhký typ kašle s vykašláváním hlenu.

Ambroxol-hydrochlorid, léčivá látka přípravku Mucosolvan pro dospělé, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu (látka pokrývající vnitřní stěny plicních sklípků) a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Tyto účinky mají za následek vydatnější zkapalnění, lepší transport a vylučování hlenu (mukociliární clearance), čímž dochází k usnadnění vykašlávání a zmírnění kašle.

Sirup Mucosolvan pro dospělé je určen především pro dospělé, mohou ho však užívat i dospívající a děti od 1 roku.

Pokud se do 5 dnů (u dětí během 3 dnů) nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se Mucosolvan pro dospělé užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jestliže není lékařem určeno jinak, je doporučené dávkování přípravku:
Dospělí a dospívající nad 12 let: 5 ml 3krát denně.
Účinnost lze zvýšit podáním 10 ml sirupu 2krát denně.

Na doporučení lékaře je možno Mucosolvan pro dospělé, sirup 30 mg/5 ml, podat i dětem do 12 let. V tom případě je doporučováno následující schéma dávkování:

Děti 6-12 let: 2,5 ml 2-3krát denně.
Děti 2-5 let: 1,25 ml 3krát denně.
Děti 1-2 roky: 1,25 ml 2krát denně.

U chronických onemocnění dávkování určí lékař na základě závažnosti onemocnění.

K odměření příslušných dávek slouží přiložená odměrka.

Lahvičku otevřete stlačením uzávěru směrem dolů a jeho pootočením proti směru hodinových ručiček.

Sirup Mucosolvan pro dospělé zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Přípravek lze užívat s jídlem i bez jídla.
Dostatečný příjem tekutin během léčby podporuje mukolytický účinek přípravku (rozpouštění hlenu a usnadnění jeho vykašlání).

Při podávání dětem také můžete použít sirup Mucosolvan junior o síle 15 mg/5 ml.
Pokud Vám nevyhovuje léková forma sirup, můžete použít Mucosolvan roztok, Mucosolvan tablety nebo Mucosolvan long effect - tobolky s prodlouženým uvolňováním.

Délka léčby přípravkem Mucosolvan pro dospělé je určena individuálně, v závislosti na indikaci a typu onemocnění. Pokud se však při akutním onemocnění dýchacích cest příznaky během 5 dnů (u dětí během 3 dnů) nezlepší nebo se zhoršují, je třeba vyhledat lékaře.

Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 10 dnů.

Dlouhodobé užívání přípravku Mucosolvan pro dospělé u chronických onemocnění je možné pouze po poradě s lékařem.

Co Mucosolvan pro dospělé obsahuje

Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum.
5 ml sirupu obsahuje ambroxoli hydrochloridum 30 mg.
Jeden ml sirupu obsahuje ambroxoli hydrochloridum 6 mg.

Pomocnými látkami jsou sukralosa, hyetelosa, kyselina benzoová, jahodové aroma (obsahuje propylenglykol a aroma), vanilkové aroma (obsahuje propylenglykol, umělé aroma a přírodní aroma), čištěná voda.

Jak Mucosolvan pro dospělé vypadá a co obsahuje toto balení

Sirup - Čirá až téměř čirá bezbarvá až téměř bezbarvá mírně viskózní tekutina v hnědé skleněné lahvičce s bílým PE/PP dětským bezpečnostním šroubovacím uzávěrem s kroužkem originality a vnitřní LDPE vložkou, bezbarvá PP odměrka s označením 1,25 ml (2,5 a 5 ml), krabička.

Velikost balení: 100 ml.

Značka Mucosolvan
Výrobce DELPHARM
Kód produktu: MD341643
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Sirup
Indikační skupina: Expectorantia, mucolytica
Kód PDK 3478246
Kód SUKL 223151
ATC skupina R05CB06
Farmakoterapeutická skupina MUKOLYTIKA - AMBROXOL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.