SANOMUX 600mg tbl.eff. 20

Léčivý přípravek

Sanomux 600 mg se používá pro léčbu akutních a chronických onemocnění dýchacích cest, které jsou doprovázeny intenzivní produkcí hustého viskózního hlenu a obtížným vykašláváním. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Sanomux 600 mg se používá pro léčbu akutních a chronických onemocnění dýchacích cest, které jsou doprovázeny intenzivní produkcí hustého viskózního hlenu a obtížným vykašláváním. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"SANOMUX 600mg tbl.eff. 20"

Co je přípravek Sanomux 600 mg a k čemu se používá

Účinná látka acetylcystein rozpouští všechny složky, které způsobují viskozitu hlenu. Podporuje vykašlávání.

Sanomux 600 mg se používá pro léčbu akutních a chronických onemocnění dýchacích cest, které jsou doprovázeny intenzivní produkcí hustého viskózního hlenu.

Bez porady s lékařem je přípravek Sanomux 600 mg vhodný pro léčbu akutních onemocnění dýchacích cest, jako je chřipka, zánět průdušek a průdušnice.

Na doporučení lékaře:

Sanomux 600 mg se používá při chronických onemocněních dýchacích cest, jako je zánět průdušek, průdušnice, astma bronchiale (průduškové astma), bronchiolitis (zánět průdušinek), mukoviscidóze (cystická fibróza - dědičná porucha rozpouštění hlenu). Dále se acetylcystein používá pro léčbu zánětu hrtanu a při preoperačních nebo pooperačních stavech spojených se zvýšenou produkcí viskózního hlenu v dýchacích cestách.

Sanomux 600 mg je vhodný pro dospělé a děti starší než 14 let.

Pokud se do 5 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Sanomux 600 mg užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka pro dospělé a děti starší než 14 let je 1 šumivá tableta jednou denně.

Šumivá tableta se užívá po jídle.

Šumivá tableta se rozpustí v 1/2 sklenici vody. Rozpuštěná tableta se má užít krátce po přípravě. Ve velmi vzácných případech může připravený roztok stát po dobu 2 hodiny, také teplý, protože obsahuje stabilizátor kyselinu askorbovou (vitamín C).

Lékař může zvýšit denní dávku acetylcysteinu až na 800 mg u pacientů s mukoviscidózou a tělesnou hmotností nad 30 kg.

Pro dosažení ochranného účinku proti infekcím u chronické bronchitidy a mukoviscidózy musí být léčba dlouhodobá. Trvání léčby stanovuje lékař individuálně dle typu, závažnosti a průběhu choroby. Přesnou dávku v těchto případech vždy stanovuje lékař.

Pokud se do 5 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte tento léčivý přípravek déle než 14 dnů.

Co přípravek Sanomux 600 mg obsahuje

Léčivou látkou je acetylcysteinum. Jedna šumivá tableta obsahuje acetylcysteinum 600 mg.

Dalšími složkami jsou hydrogenuhličitan sodný, bezvodá kyselina citronová, kyselina askorbová, laktosa, sorbitol, makrogol 6000, leucin, aspartam, draselná sůl acesulfamu, pomerančové aroma.

Jak přípravek Sanomux 600 mg vypadá a co obsahuje toto balení

Sanomux 600 mg jsou bílé až téměř bíle, kulaté, ploché tablety s půlicí rýhou na jedné straně. Tabletu je možné rozdělit na stejné dávky.

Velikost balení: 6, 10, 20 a 30 šumivých tablet.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Výrobce SANECA PHARMACEUTICALS
Kód produktu: MD351117
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Sanomux
Léková forma: Šumivá tableta
Indikační skupina: Expectorantia, mucolytica
Kód PDK 3579498
Kód SUKL 226443
ATC skupina R05CB01
Farmakoterapeutická skupina MUKOLYTIKA - ACETYLCYSTEIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.