Octenisept drm.sol.1x250ml

Léčivý přípravek

Tekuté antiseptikum na pokožku rány a sliznice. Vhodné pro opakovanou, podpůrnou, antiseptickou léčbu akutních i chronických ran, chirurgických ran, dekubitů a popálenin. Pro antiseptické ošetření sliznic a jejich přilehlé okolí po dobu nejvýše 14 dní. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Tekuté antiseptikum na pokožku rány a sliznice. Vhodné pro opakovanou, podpůrnou, antiseptickou léčbu akutních i chronických ran, chirurgických ran, dekubitů a popálenin. Pro antiseptické ošetření sliznic a jejich přilehlé okolí po dobu nejvýše 14 dní. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Octenisept drm.sol.1x250ml"

Co je Octenisept a k čemu se používá

Octenisept je antiseptický (dezinfekční) roztok k přímému použití pro vnější lokální aplikaci. Octenisept se používá opakovaně k usmrcování bakterií a prevenci infekcí, které způsobují patogenní mikroorganizmy, jako jsou bakterie a plísně, aby se podpořily procesy hojení ran. Octenisept lze používat jak na neporušenou, tak i na poraněnou pokožku, sliznice a jejich přilehlé okolí po dobu nejvýše 14 dní.

Použití bez lékařské pomoci

Octenisept bez lékařské konzultace mohou používat děti, dospívající a dospělí k antiseptickému ošetření neporušené pokožky, povrchových zranění (jako jsou oděrky, škrábance, malé řezné rány a popáleniny). Octenisept lze použít k aseptickému ošetření po štípnutí hmyzem apod.

Použití na základě doporučení lékaře

Opakované, časově omezené antiseptické ošetření popálenin a větších zranění, jako jsou proleženiny, bércové vředy a pooperační jizvy, antiseptické výplachy pochvy, děložního krčku, dezinfekce glans penis (žaludu mužského penisu). Octenisept může být použit pro vlhké krytí ran.

Aplikace lékařem

Přípravná léčba sliznic a přilehlých oblastí kůže před chirurgickými výkony v oblasti genitálií a vylučovacích orgánů včetně zavedení močového katétru a pro opakované, časově omezené odstranění mikroorganismů, jako jsou bakterie a plísně, v ranách v rámci podpory hojení ran.

Jak se Octenisept používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Octenisept se používá neředěný. Nejlepšího výsledku se dosahuje, pokud je Octenisept aplikován ihned po zranění nebo objevení se příznaků zánětu.

Octenisept se používá několikrát denně jako prevence infekcí nebo ošetření ran a poranění, pokud není jinak doporučeno lékařem.

V případě, že se rána nehojí nebo vykazuje znaky zanícení nebo jiné komplikace hojení, poraďte se se svým lékařem. Bez porady s lékařem nepoužívejte" Octenisept déle než 14 dní.

Pokud není předepsáno jinak, pečlivě očistěte příslušnou oblast alespoň dvěma tampony namočenými v přípravku po sobě a ujistěte se, že žádná část nezůstala suchá / neošetřená.

Na obtížně přístupná místa kůže může být přípravek nanesen pomocí rozprašovače. Nanášení pomocí tamponu je ale doporučeno přednostně.

Jak je uvedeno výše, Octenisept může být použitý v mokrém procesu hojení. Malá zranění obvykle nevyžadují následné krytí nebo obvázání, zalepení. Aby se ale zabránilo následné mikrobiální kontaminaci, je doporučeno ránu ochránit krytím.

Mějte na paměti, že plný účinek přípravku se projeví po 1 až 2 minutách od nanesení a před jakýmkoli dalším zákrokem. Tuto dobu za všech okolností dodržte. Adekvátní účinnost je zaručena pouze po dobu 2 hodin od aplikace přípravku. Pro dosažení žádoucího účinku pečlivě dodržujte tento návod.

Jelikož údaje ze studií, které jsou zatím k dispozici se týkají pouze doby léčby trvající přibližně 14 dní, Octenisept má být používán pouze po omezenou dobu.

Co přípravek Octenisept obsahuje

Léčivými látkami jsou octenidini dihydrochloridum 1 mg a phenoxyethanolum 20 mg ve 1 g kožního roztoku.

Pomocnými látkami jsou kokamidopropylbetain, natrium-glukonát, glycerol 85%, chlorid sodný, roztok hydroxidu sodného 100 g/l, čištěná voda.

Jak přípravek Octenisept vypadá a co obsahuje toto balení

Octenisept je čirý, bezbarvý roztok, téměř bez zápachu a hořké chuti pro kožní aplikaci. Je dostupný v balení po 15 ml, 250 ml, 500 ml a 1000 ml.

Značka Octenisept
Výrobce SCHULKE MAYR
Kód produktu: MD333580
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Kožní roztok
Indikační skupina: Antiseptica, desinficientia (lokální)
Kód PDK 3298966
Kód SUKL 208867
ATC skupina D08AJ57
Farmakoterapeutická skupina KVARTERNÍ AMONIOVÉ SLOUČENIMY - OKTENIDIN, KOMBINACE
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.