Dettol 0.2% Antiseptický sprej drm.spr.sol.1x100ml

Léčivý přípravek

Dettol 0,2% antiseptický sprej se používá k čištění čerstvých drobných ran a k likvidaci běžných bakterií, které infikují drobné rány. Čirý bezbarvý roztok s mírnou borovicovou vůní. Není určen ke zlepšení hojení ran a ani se k němu nepoužívá. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Dettol 0,2% antiseptický sprej se používá k čištění čerstvých drobných ran a k likvidaci běžných bakterií, které infikují drobné rány. Čirý bezbarvý roztok s mírnou borovicovou vůní. Není určen ke zlepšení hojení ran a ani se k němu nepoužívá. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Dettol 0.2% Antiseptický sprej drm.spr.sol.1x100ml"

Co je přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej a k čemu se používá

Přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej se používá k čištění čerstvých drobných ran a k likvidaci běžných bakterií, které infikují drobné rány. Tento přípravek není určen ke zlepšení hojení ran a ani se k němu nepoužívá.

Nesmí se používat na rozsáhlé a těžké rány a je určen pouze k příležitostnému, místnímu a krátkodobému používání. Smí se používat pouze jednou za 24 hodin.

Je připraven k použití a nevyžaduje žádné ředění.

Jak se přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej používá

Přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej vždy užívejte podle následujících pokynů, ledaže by Vám lékař dal jiné pokyny. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pouze k vnějšímu podání.

Při prvním použití nebo po dlouhém období nepoužívání může být nezbytné rozprašovač aktivovat tím, že se několikrát stříkne na kapesník nebo podobnou látku, aby se zajistilo, že na poraněné místo bude nanesena kompletní dávka.

U dospělých a dětí starších 6 let věku

Na každou ránu naneste dávku (1 až 2 stříknutí) pouze jednou a nechejte působit pět minut. V případě potřeby použijte k odstranění přebývající tekutiny čistý kapesník nebo bavlněný tampón.

U dětí ve věku mezi 1 rokem a 6 lety

Pokud máte jakékoli obavy, vyhledejte prosím před použitím přípravku lékaře nebo lékárníka. Na každou ránu naneste dávku (1 stříknutí) pouze jednou (během jednoho použití lze ošetřit maximálně 4 rány) a nechejte pět minut působit. V případě potřeby použijte k odstranění přebývající tekutiny čistý kapesník nebo bavlněný tampón.

Sprej nanášejte ze vzdálenosti od 4 do 15 cm. Nevdechujte.

Mýdlo může sprej deaktivovat, proto jej k mytí rány ošetřované přípravkem Dettol 0,2% antiseptický sprej nepoužívejte.

Přípravek lze aplikovat znovu v případě opětovného otevření rány, nicméně není určen k trvalému používání a smí se používat pouze jednou za 24 hodin maximálně po dobu 3 až 5 dní.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku nebo jakékoli obavy ohledně svých příznaků, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Co přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej obsahuje

Léčivou látkou je benzalconii chloridum 0,2 g/100 ml.
Pomocnými látkami jsou propylenglykol, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, borovicová silice, dihydrát dinatrium-edetátu, čištěná voda.

Jak přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej je čirý bezbarvý roztok s mírnou borovicovou vůní.

Dodává se v lahvičkách o objemu 10 ml a 100 ml s rozprašovačem.

Na trhu nemusí být k dispozici všechny velikosti balení.

Značka Dettol
Výrobce RECKITT BENCKISER
Kód produktu: MD186883
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Kožní sprej, roztok
Indikační skupina: Antiseptica, desinficientia (lokální)
Kód PDK 5000158067394
Kód SUKL 138352
ATC skupina D08AJ01
Farmakoterapeutická skupina KVARTERNÍ AMONIOVÉ SLOUČENIMY - BENZALKONIUM
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.