Micetal 10mg/g gel 100g

Léčivý přípravek

Přípravek se používá k místní léčbě kožních onemocnění zejména vlasaté části hlavy, která se nazývají lupovitost a seboroická dermatitida. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se používá k místní léčbě kožních onemocnění zejména vlasaté části hlavy, která se nazývají lupovitost a seboroická dermatitida. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Micetal 10mg/g gel 100g"

Co je přípravek Micetal, gel a k čemu se používá

Pokud se do 4 týdnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Micetal, gel patří do skupiny antimykotik, která se používají k léčbě kožních infekcí vyvolaných plísněmi, kvasinkami a jinými mikroorganismy, které se řadí mezi houby. Micetal, gel obsahuje léčivou látku flutrimazol, která poškozuje buněčnou stěnu hub.

Micetal, gel se používá k místní léčbě kožních onemocnění zejména vlasaté části hlavy, která se nazývají lupovitost a seboroická dermatitida. Zmíněná postižení kůže se projevují jako olupování kůže na hlavě v podobě bílých šupinek (lupy). Tvorba lupů bývá spojena se seboreou (mazotokem) a zvýšeným výskytem kvasinky Pityrosporum ovale. Seboroická dermatitida je charakterizovaná tvorbou ložisek s nažloutlými, mastnými šupinami vyskytujícími se nejčastěji v obličeji, za ušními boltci, v horní části trupu, mezi lopatkami a ve vlasech.

Micetal, gel je určen k léčbě dospělých, dospívajících a dětí od 10 let.

Jak se přípravek Micetal, gel používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Gel naneste v přiměřeném množství a jemně vmasírujte nebo vetřete do kůže vlasaté části hlavy a okolí nebo na další postižená místa. Vlasy musí být při nanášení vlhké, aby se gelová pěna dostala na místo určení, tj. na pokožku hlavy. Gel necháte působit 3-5 minut a teprve pak opláchněte dostatečným množstvím vody. Micetal, gel aplikujte 3x týdně po dobu 4 týdnů.

Použití u dětí a dospívajících

U dospívajících a dětí starších 10 let se přípravek obvykle používá 3x týdně po dobu 4 týdnů.

Co přípravek Micetal, gel obsahuje

Léčivou látkou je flutrimazolum. Jeden g gelu obsahuje flutrimazolum 10 mg.
Pomocnými látkami jsou diazolidinylmočovina, polysorbát 20, disperze oktan-dekanoát-glukosidu 60%, kokamidopropylbetain, akrylatostearethmethakrylátový kopolymer 30%, disperze dimetikonpropyl-pg-betainu 30%, roztok hydroxidu sodného 1 mol/l, parfém, čištěná voda.

Jak přípravek Micetal, gel vypadá a co obsahuje toto balení

Popis přípravku: bílý gel s charakteristickou vůní.
Velikost balení: 100 g gelu.

Výrobce SIMVIS PHARMACEUTICALS
Kód produktu: MD333559
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Gel
Indikační skupina: Antimycotica (lokální i celková)
Kód PDK 3268068
Kód SUKL 208560
ATC skupina D01AC16
Farmakoterapeutická skupina IMIDAZOLOVÉ A TRIAZOLOVÉ DERIVÁTY - FLUTRIMAZOL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.