Nutrilon 1 Allergy Digestive Care 450g

Potravina pro zvláštní lékařské účely

První od narození. Dietní potravina pro zvláštní lékařské účely v prášku, od narození. Určeno k dietnímu postupu při poruchách trávení a vstřebávání a při alergii na bílkovinu kravského mléka. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

První od narození. Dietní potravina pro zvláštní lékařské účely v prášku, od narození. Určeno k dietnímu postupu při poruchách trávení a vstřebávání a při alergii na bílkovinu kravského mléka. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Nutrilon 1 Allergy Digestive Care 450g"

Pro děti s alergií či intolerancí běžné stravy.
Dietní potravina pro zvláštní lékařské účely v prášku, od narození.

Nutrilon 1 Allergy Digestive Care je dietní potravina pro zvláštní lékařské účely vhodná pro výživu kojenců od narození, pokud nemohou být kojeni. Určeno k dietnímu postupu při poruchách trávení a vstřebávání a při alergii na bílkovinu kravského mléka.

Nutrilon 1 Allergy Digestive Care je určen pro děti trpící potravinovou nesnášenlivostí. Intolerance může mít často za následek poruchu vstřebávání živin a průjem. Nutrilon 1 Allergy Digestive Care proto obsahuje základní živiny v jejich co nejsnadněji stravitelné podobě. Bílkoviny jsou speciálně upraveny (tzv. hydrolyzované), čímž se snižuje riziko alergické reakce. Tuky obsažené v Nutrilonu 1 Allergy Digestive Care (MCT tuky nebo-li mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem) pomáhají vstřebávání v případě poruchy střev. Nutrilon 1 Allergy Digestive Care můžete používat při vaření nebo v kombinaci s jiným jídlem. O vhodném složení stravy pro Vaše dítě trpící potravinovou intolerancí se poraďte se svým lékařem. Chuť mléka je v porovnání s běžnou výživou mírně nahořklá, což je způsobeno obsahem hydrolyzovaných bílkovin.

Návod na přípravu výživy:

  1. Umyjte si důkladně ruce a vysterilizujte všechno používané nádobí.
  2. Převařte čerstvou pitnou vodu určenou pro kojence a nechte ji v konvici vychladnout asi 30 minut na přibližně 40 °C.
  3. Odpovídající množství vody vlijte do vysterilizované láhve. Nepoužívejte opakovaně převařenou vodu.
  4. Přidejte odpovídající množství prášku do vody pomocí přiložené odměrky. Vždy používejte dodanou odměrku. Prášek v odměrce nestlačujte. Příliš velké odchylky od doporučených dávek mohou mít škodlivé následky.
  5. Uzavřete láhev a důkladně ji protřepte (nejméně 10 vteřin), než se všechen prášek rozpustí. Sejměte víčko a nahraďte jej sterilní savičkou.
  6. Ověřte teplotu mléčné směsi kápnutím na vnitřní stranu zápěstí a připravenou dávku ihned podávejte.

Důležité rady:
Připravenou stravu spotřebujte do dvou hodin. Vždy zlikvidujte nespotřebovanou stravu. Neohřívejte stravu v mikrovlnné troubě, abyste předešli opaření dítěte v důsledku nerovnoměrného ohřátí. Nikdy nepřidávejte do dětské výživy více odměrek, než je stanoveno, ani cokoliv jiného. Dohlédněte na hygienu ústní dutiny v období růstu prvních zoubků, především před spaním.

Po každém použití plechovku vždy pečlivě uzavřete a uchovávejte ji na suchém a chladném místě (ne v ledničce). Nevkládejte dovnitř vlhkou odměrku. Obsah spotřebujte do 1 měsíce po otevření.

Počet a velikost denních dávek (dle doporučení dětského lékaře)

Věk kojence Přibližná hmot. Počet dávek na 1 den Velikost 1 dávky Příprava 1 dávky.
Počet odměrek + voda
Doporučené množství výživy na den
0-2 týdny < 3,5 kg 7 66 ml 2 + 60 ml 470 ml
2-8 týdnů 3,5-4,5 kg 6 100 ml 3 + 90 ml 600 ml
2 měsíce 4,5-5,5 kg 6 133 ml 4 + 120 ml 800 ml
3 měsíce 5,5-6,5 kg 5 166 ml 5+ 150 ml 830 ml
4-6 měsíců > 6,5 kg 5 200 ml 6 + 180 ml 1000 ml

1 zarovnaná odměrka = 4,3 g sušeného přípravku.
100 ml Nutrilonu 1 Allergy Digestive Care = 90 ml převařené vody + 3 zarovnané odměrky = 275 kJ (66 kcal).

Složení:

Sušený glukózový sirup, koncentrát hydrolyzované syrovátkové bílkoviny (z mléka), MCT olej, rostlinné oleje, emulgátor (estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou citrónovou), fosforečnan vápenatý, dihydrogenfosforečnan draselný, chlorid draselný, uhličitan vápenatý, rybí olej, cholin chlorid, chlorid sodný, chlorid hořečnatý, kyselina L-askorbová, taurin, L-askorban sodný, inositol, síran železnatý, DL-alfa-tokoferyl acetát, síran zinečnatý, L-karnitin, sodná sůl uridin 5'-monofosfátu, cytidin 5'-monofosfát, adenosin 5'-monofosfát, sodná sůl inosin 5'-monofosfátu, nikotinamid, D-pantothenát vápenatý, sodná sůl guanosin 5'-monofosfátu, D-biotin, síran měďnatý, kyselina listová, síran manganatý, retinyl palmitát, riboflavin, DL-alfa-tokoferol, kyanokobalamin, thiamin hydrochlorid, cholekalciferol, pyridoxin hydrochlorid, jodid draselný, fytomenadion, seleničitan sodný.
Obsah laktózy < 1 g/100 g prášku. Složení se vztahuje k sušenému stavu potraviny.

Průměrný obsah na 100 g prášku:

Energetická hodnota 2155 kJ/ 515 kcal.
Mléčné bílkoviny (hydrolyzované) 14,0 g.
Sacharidy 53,4 g, laktóza < 1,0 g.
Tuky 27,3 g, nasycené mastné kyseliny 16,2 g, MCT tuky 13,7 g, kyselina linolová 3,7 g, kyselina alfa linolenová 0,7 g.

Minerální látky:
Na 144 mg, K 507 mg, Cl 326 mg, Ca 390 mg, P 216 mg, Mg 40 mg.

Stopové prvky:
Fe 6,0 mg, Zn 3,9 mg, Cu 314 µg, Mn 327 µg, Se 9,8 µg, I 93 µg.

Vitaminy:
A 405 µg RE, D3 9,8 µg, E 8,7 mg alfa-TE, K1 37 µg, B1 387 µg, B2 773 µg, niacin 7,3 mg, kyselina pantothenová 2578 µg, B6 309 µg, kyselina listová 70 µg, B12 1,4 µg, biotin 13 µg, C 65 mg.

Ostatní důležité látky:
L-karnitin 8,3 mg, cholin 77 mg, myo-inositol 25 mg, taurin 41 mg

Nukleotidy:
cytidin 5`-monofosfát 8,5 mg, uridin 5`- monofosfát 6,0 mg, adenosin 5`- monofosfát 5,3 mg, guanosin 5`- monofosfát 1,8 mg, inosin 5`- monofosfát 3,5 mg.

Prodávající:

Nutricia A.S., Na Pankráci 30, 140 21 Praha 4.

Uchovávání:

Baleno v ochranné atmosféře. Skladujte na suchém a chladném místě (max. do 25 °C, ne v ledničce).

Datum výroby / minimální trvanlivost do: viz dno plechovky.

Obsah:

450 g.

 

Důležité upozornění:

Pro výživu novorozenců a kojenců je nejpřirozenější a nejvýhodnější stravou, zastoupením svých živin a jejich kvalitou, mateřské mléko.

Nutrilon 1 Allergy Digestive Care musí být používán na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě. Nutrilon 1 Allergy Digestive Care je nutričně kompletní mléčná výživa v prášku, která je vhodná jako jediný zdroj výživy pro kojence od narození. Pro zdraví kojenců je důležité důsledné dodržování návodu na přípravu i uvedených doporučení. Jakékoliv pochyby a dotazy konzultujte se svým ošetřujícím lékařem.

Značka Nutrilon
Výrobce NUTRICIA
Kód produktu: MD182828
Druh zboží: Potravina pro zvláštní lékařské účely
Léková forma: Perorální roztok
Indikační skupina: Diaetetica
Kód PDK 2076207
Kód SUKL 33401
ATC skupina V06XX
Farmakoterapeutická skupina Výživa, dietetika (skupina pro VZP) - POTRAVINY PRO ZVLÁŠTNÍ LÉKAŘSKÉ ÚČELY (PZLÚ) (ČESKÁ ATC SKUP
Netto 450 g
Před užitím potraviny pro zvláštní lékařské účely si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.