Nasivin 0.025% nas.gtt.sol.10ml

Léčivý přípravek

Přípravek se používá při akutní rýmě, zánětu středouší, kataru Eustachovy trubice a zánětu vedlejších nosních dutin. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se používá při akutní rýmě, zánětu středouší, kataru Eustachovy trubice a zánětu vedlejších nosních dutin. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Nasivin 0.025% nas.gtt.sol.10ml"

Co je přípravek Nasivin a k čemu se používá

Nasivin je lék určený pro podání do nosu a obsahuje alfa-sympatomimetikum oxymetazolin.

Oxymetazolin má vasokonstrikční vlastnosti (v místě svého účinku způsobuje stažení cév), pomocí kterých vyvolává dekongesci (snížení překrvení) sliznic. Snižuje otok sliznic, následně usnadňuje dýchání nosem a zlepšuje uvolnění hlenů.

Tento lék se používá při akutní rýmě (rinitida), alergické rýmě a záchvatech neinfekční vasomotorické rýmy (rhinitis vasomotorica). Dále se po poradě s lékařem používá pro posílení odtoku sekretu z vedlejších nosních dutin, při zánětu sluchové (Eustachovy) trubice a zánětu středního ucha v důsledku rýmy a pro diagnostickou dekongesci sliznic.

Jak se přípravek Nasivin používá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Nasivin 0,01%

Nasivin 0,01% kapky je určen pro novorozence a kojence do 1 roku věku dítěte pro aplikaci do nosu. Pokud Váš lékař nedoporučí jinak, podává se novorozencům do 4 týdnů 1 kapka roztoku do každé nosní dírky 2-3krát denně. Od 5. týdne věku do 1 roku se aplikují 1-2 kapky do každé nosní dírky 2-3krát denně. Účinek může nastat během několika sekund po aplikaci a trvá až 8 hodin. U novorozenců s nižší tělesnou hmotností a předčasně narozených novorozenců se musí lékař rozhodnout, jakou odpovídající dávku zvolí.

K usnadnění a k zajištění přesného dávkování je Nasivin 0,01% vybaven dávkovací pipetou. Podle značek odměříme zvolené množství roztoku v kapkách, např.: máme-li podat 1 kapku, je nasáto tolik roztoku, že hladina zůstane na značce 1. Při vyprázdnění pipety je zachována jistota použití přesně zvoleného množství.

Nasivin 0,025%

Nasivin 0,025% kapky je určen malým dětem ve věku 1-8 let pro aplikaci do nosu.

Pokud Váš lékař nedoporučí jinak, podává se 1-2 kapky 2-3krát denně do každé nosní dírky. Účinek může nastat během několika sekund po aplikaci a trvá až 8 hodin.

Nasivin 0,05%

Nasivin 0,05% kapky je určen dospělým a školním dětem od 8 let věku pro aplikaci do nosu. Pokud Váš lékař nedoporučí jinak, podává se 1-2 kapky 2-3krát denně do každé nosní dírky. Účinek může nastat během několika sekund po aplikaci a trvá až 8 hodin.

Jak dlouho se přípravek Nasivin používá

Nepoužívejte přípravek Nasivin déle než 7 dnů, pokud nestanoví lékař jinak. Před každým opakovaným použitím by měla předcházet fáze bez léčby trvající několik dnů. Vzhledem k riziku poškození nosní sliznice může být tento lék používán u chronické rýmy pouze pod lékařským dohledem.

Jestliže máte pocit, že účinek přípravku Nasivin je příliš silný nebo příliš slabý, řekněte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Co Nasivin obsahuje

Léčivou látkou je oxymetazolini hydrochloridum.

Nasivin 0,01%: 1 ml přípravku Nasivin 0,01% obsahuje oxymetazolini hydrochloridum 0,1 mg. Jedna kapka o objemu 40 mikrolitrů roztoku obsahuje oxymetazolini hydrochloridum 4 mikrogramy.

Nasivin 0,025%: 1 ml přípravku Nasivin 0,025% obsahuje oxymetazolini hydrochloridum 0,25 mg. Jedna kapka o objemu 40 mikrolitrů roztoku obsahuje oxymetazolini hydrochloridum 10 mikrogramů.

Nasivin 0,05%: 1 ml přípravku Nasivin 0,05% obsahuje oxymetazolini hydrochloridum 0,5 mg. Jedna kapka o objemu 40 mikrolitrů roztoku obsahuje oxymetazolini hydrochloridum 20 mikrogramů.

Pomocnými látkami jsou: monohydrát kyseliny citronové, dihydrát natrium-citrátu, roztok benzalkonium-chloridu, glycerol 85%, čištěná voda.

Jak přípravek Nasivin vypadá a co obsahuje toto balení

Nasivin 0,01%
Lahvička z hnědého skla se šroubovacím uzávěrem z plastické hmoty a se skleněnou dávkovací pipetou, krabička.

Nasivin 0,025%
Lahvička z hnědého skla se šroubovacím uzávěrem z plastické hmoty a se skleněným kapátkem, krabička.

Nasivin 0,05%
Lahvička z hnědého skla se šroubovacím uzávěrem z plastické hmoty a se skleněným kapátkem, krabička.

Velikost balení:
Nasivin 0,01%: 1 x 5 ml.
Nasivin 0,025%: 1 x 10 ml.
Nasivin 0,05%: 1 x 10 ml.

Značka Nasivin
Výrobce AAAAA17
Kód produktu: MD187458
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Nosní kapky, roztok
Indikační skupina: Otorhinolaryngologica
Kód PDK 2212513
Kód SUKL 119685
ATC skupina R01AA05
Farmakoterapeutická skupina SYMPATOMIMETIKA SAMOTNÁ - OXYMETAZOLIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.