Phlogenzym 100 tbl.flm. Triplex

Léčivý přípravek

Přípravek je určen na poúrazové a pooperační otoky a jako doplňková léčba zánětlivých onemocnění urogenitálního a žilního systému a revmatických zánětlivých onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Dočasně nedostupné

807 Kč

Přípravek je určen na poúrazové a pooperační otoky a jako doplňková léčba zánětlivých onemocnění urogenitálního a žilního systému a revmatických zánětlivých onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Prosím informujte mne, jakmile produkt bude opět k dispozici.

Vyplněním svých údajů do formuláře a kliknutím na tlačítko "Pokračovat" berete na vědomí podmínky ochrany osobních údajů.

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Phlogenzym 100 tbl.flm. Triplex"

Co je Phlogenzym a k čemu se používá

Phlogenzym je přípravek obsahující kombinaci dvou proteolytických enzymů (látek štěpících bílkoviny) rostlinného a živočišného původu doplněných rostlinným flavonoidem rutosidem, které zasahují příznivě v různých fázích zánětlivé reakce a imunitních dějů. Phlogenzym patří do skupiny přípravků užívaných u poruch svalové a kosterní soustavy.

Složky přípravku Phlogenzym se v součinnosti podílejí na odbourávání škodlivých produktů látkové výměny v místě zánětu, na vstřebávání otoků, krevních podlitin a výronů. Upravují propustnost cévní stěny a tím také omezují tvorbu otoků. Phlogenzym snižuje vazkost krve a pozitivně ovlivňuje některé vlastnosti krevních destiček a červených krvinek, které se uplatňují při tvorbě krevních sraženin (trombů). Tím zlepšuje průtok krve v drobných cévách a upravuje tak prokrvení tkání, jejich zásobení živinami a kyslíkem. Tím vším se podporují a zrychlují procesy hojení a regenerace tkání a omezuje se bolest spojená se zánětem.

Přípravek je určen pro použití u dospělých.

Bez porady s lékařem lze Phlogenzym užívat k podpůrné léčbě poúrazových otoků.

Pouze na doporučení lékaře se Phlogenzym užívá jako podpůrná léčba u těchto stavů:

  • pooperační otoky
  • zánětlivá onemocnění - a to zejména: záněty močových a pohlavních orgánů, záněty žil, bércové vředy
  • zánětlivá revmatická onemocnění: revmatoidní artritida (zánětlivé kloubní onemocnění), revmatismus měkkých tkání (např.: svalový revmatismus, "tenisový loket", "zmrzlé rameno", záněty šlachové pochvy), zánětlivá aktivace artrózy (degenerativního onemocnění kloubů a páteře).

Jak se Phlogenzym užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je:

Pokud lékař neurčí jinak, doporučuje se užívat 6 tablet denně (2 tablety třikrát denně).

Ve specifických případech (např. při těžkém průběhu onemocnění, na počátku akutního zánětu, u stavů po úrazu nebo operaci, kde je třeba zajistit rychlé vstřebání otoku, krevních podlitin a výronů) lze po poradě s lékařem užívat až 12 tablet denně (4 tablety třikrát denně nebo 3 tablety čtyřikrát denně), maximálně po dobu 2-3 dnů, tato dávka nesmí být překročena.

U poúrazových otoků neužívejte tento přípravek bez porady s lékařem déle než 14 dnů. Delší užívání vždy konzultujte s lékařem. Pokud se do 14 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, poraďte se s lékařem.

U ostatních důvodů použití přípravku dodržujte pokyny k dávkování i délce léčby, které Vám sdělil lékař.

Způsob podání

Tablety se užívají nejméně 30 minut před jídlem nebo alespoň 90 minut po jídle a zapíjejí se větším množstvím vody (přibližně 250 ml).

Enterosolventní tablety se nesmí kousat, dělit nebo drtit, protože potahová vrstva chrání tabletu před její znehodnocením v žaludku.

Léčivé látky:
Jedna enterosolventní tableta obsahuje: bromelaina 90 mg (odpovídá 450 F.I.P.-j.), trypsinum 48 mg (odpovídá 24 µkat), rutosidum trihydricum 100 mg.

Pomocné látky:
Jádro tablety: monohydrát laktózy, magnesium-stearát, kyselina stearová, kukuřičný škrob, koloidní bezvodý oxid křemičitý, mastek, čištěná voda.
Potahová vrstva tablety: mastek, triethyl-citrát, kopolymer MA/MMA 1:1, makrogol 6000, vanilin.

Jak Phlogenzym vypadá a co obsahuje toto balení

Phlogenzym jsou kulaté, zelenožluté enterosolventní tablety bez označení.

Balení
40, 100, 200 enterosolventních tablet v blistru, krabička.
800 enterosolventních tablet v plastové lahvičce uzavřené Al folií a šroubovacím uzávěrem.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Phlogenzym
Výrobce MUCOS
Kód produktu: MD339991
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Enterosolventní tableta
Indikační skupina: Varia
Kód PDK 3270072
Kód SUKL 207340
ATC skupina M09AB52
Farmakoterapeutická skupina ENZYMY - TRYPSIN, KOMBINACE
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.