Diozen 500mg tbl.flm.30

Léčivý přípravek

Léčba příznaků a projevů chronické žilní insuficience dolních končetin. Léčba akutní ataky hemoroidálního onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Léčba příznaků a projevů chronické žilní insuficience dolních končetin. Léčba akutní ataky hemoroidálního onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Diozen 500mg tbl.flm.30"

Co je Diozen a k čemu se užívá

Diozen je přípravek, který zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost cév. Omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek.

Přípravek se užívá u dospělých pacientů k léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin, která se projevuje pocitem tíhy v nohou, bolestí nebo nočními křečemi v nohou, otokem, změnami na kůži v důsledku nedostatečného prokrvení nebo porušené výživy tkání.

Pokud přípravek budete užívat k léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti a současně trpíte bércovým vředem, jinými změnami na kůži, nebo hemoroidy, o léčbě se vždy poraďte s lékařem.

Přípravek se také užívá u dospělých pacientů k léčbě akutního hemoroidálního onemocnění (hemoroidy jsou uzlovité žilní rozšířeniny v oblasti konečníku). Vznikají zpravidla dlouhodobým zvýšením tlaku na žíly v oblasti konečníku, které vedou k rozšíření, zduření, krvácení až vyhřeznutí žil v dolní části konečníku. Hemoroidy doprovází svědění, bolest či krvácení v oblasti konečníku a potíže s vyprazdňováním.

Pokud se do 6 týdnů v případě chronické žilní nedostatečnosti nebo do 7 dnů v případě akutního hemoroidálního onemocnění nebudete cítit lépe, nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem nebo lékárníkem.

Jak se Diozen užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka

  • Při léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti: užívají se 2 tablety 1x denně nebo 1 tableta 2x denně. Léčba má pokračovat po dobu nejméně 4 až 5 týdnů.
  • Při akutním hemoroidálním onemocnění: 2 tablety 3x denně při jídle po dobu prvních 4 dnů, poté 2 tablety 2x denně po dobu následujících 3 dnů. Následně se užívají 2 tablety 1x denně nebo 1 tableta 2x denně. U této indikace je přípravek určen pouze ke krátkodobému užití.

Tablety užívejte při jídle, zapijte je sklenicí vody. Půlicí rýha má pouze usnadnit dělení tablety pro snazší polykání, nikoliv její rozdělení na stejné dávky.

Délka léčby

Chronická žilní nedostatečnost
Pokud se do 6 týdnů příznaky onemocnění nezlepší nebo se dokonce zhorší, musíte se poradit s lékařem.
Bez porady s lékařem lze přípravek užívat nejdéle 3 měsíce.

Akutní hemoroidální onemocnění
Pokud se do 7 dnů příznaky onemocnění nezlepší nebo se dokonce zhorší, musíte se poradit s lékařem.
Pokud příznaky hemoroidů nevymizí do 15 dnů, je třeba se poradit s lékařem.

Co Diozen obsahuje

Léčivou látkou je diosminum micronisatum. Jedna potahovaná tableta obsahuje diosminum micronisatum 500 mg.

Pomocnými látkami jsou mikrokrystalická celulosa, želatina, sodná sůl karboxymethylškrobu typ A, mastek, magnesium-stearát. Potahová vrstva tablety obsahuje hypromelosu 2910, oxid titaničitý (E171), makrogol 6000, magnesium-stearát, žlutý oxid železitý (E172), glycerol, červený oxid železitý (E172), natrium-lauryl-sulfát.

Jak Diozen vypadá a co obsahuje toto balení

Diozen je růžovo-béžová oválná, bikonvexní, potahovaná tableta s půlicí rýhou. Půlicí rýha má pouze usnadnit dělení tablety pro snazší polykání, nikoliv její rozdělení na stejné dávky.

Diozen je dostupný v PVC/Al blistrech po 10, 15, 20, 30, 40, 45, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 105, 110 nebo 120 tabletách.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Diozen
Výrobce HELP
Kód produktu: MD360567
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Potahovaná tableta
Indikační skupina: Venopharmaca, antivaricosa
Kód PDK 3824704
Kód SUKL 243052
ATC skupina C05CA03
Farmakoterapeutická skupina BIOFLAVONOIDY - DIOSMIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.