Solcoseryl 2.125mg/g+10mg/g orm.pst.1x5g

Léčivý přípravek

Produkt není dostupný
mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Solcoseryl 2.125mg/g+10mg/g orm.pst.1x5g"

Co je Solcoseryl orální pasta a k čemu se používá

Solcoseryl podporuje hojení poškozené tkáně v ústní dutině a jeho léčivá látka lauromakrogol způsobuje povrchové znecitlivění a rychle utlumí bolest. Pasta vytváří na sliznici dlouhodobý ochranný povlak, který brání podráždění při jídle a pití. Bolest pomine za 1-3 minuty po nanesení pasty.

Orální pasta Solcoseryl se používá při léčbě:

  • bolestivých a zánětlivých onemocnění sliznice dutiny ústní, dásní a rtů, aftů, trhlinek, zánětů dásní (gingivitis, parodontitis);
  • bolestivých otlaků způsobených umělým chrupem;
  • bolestí dásní při prořezávání zubů moudrosti;
  • pouze na doporučení lékaře se přípravek používá jako ochranný obvaz: po odstranění zubního kamene, operacích dásní, vytržení zubů; před nasazením dočasných zubních protéz a náhrad zubů, zánětu zubního lůžka.

Orální pastu Solcoseryl mohou používat dospělí i děti od 2 let.

Pokud se do 5 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se Solcoseryl orální pasta používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem, lékárníkem nebo zdravotní sestrou.

Doporučená dávka přípravku je přibližně 1/2 cm orální pasty Solcoseryl, která se 3-5x denně nanáší v tenké vrstvě na postižené místo. Použití se doporučuje zvláště před spaním.  Pastu nevmasírujte.

Dodržujte dávkování uvedené v této příbalové informaci nebo doporučené lékařem.

Doba léčení trvá obvykle několik dní.
Nedojde-li k ústupu obtíží během 3-5 dnů léčby nebo dojde-li naopak ke zhoršení obtíží, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem. O dlouhodobém používání přípravku musí vždy rozhodnout lékař.

Způsob použití

1.Vysušte ránu tyčinkou s vatou nebo poťukáváním papírovým kapesníčkem.
2.Naneste pastu na čistou špičku prstu nebo tyčinku s vatou.
3.Naneste slabou vrstvu pasty na ránu. Pasta se nesmí vmasírovat.
4.Mokrým prstem nebo tyčinkou s navlhčenou vatou uhlaďte vrstvu pasty, při větších ranách je možno ústa vypláchnout vodou. Tím se vytvoří na sliznici ochranný film.
5.Při otlačeninách způsobených protézou naneste pastu na očištěnou a suchou protézu. aby se dosáhlo lepšího přilnutí protézy, vypláchněte si před jejím nasazením ústa vodou.

Upozornění
Zdánlivě mírně suchá, krupičková forma pasty je znakem dobré přilnavosti a není příznakem ztráty kvality. Občas se může u uzávěru tuby objevit výtok oleje, toto však žádným způsobem nesnižuje kvalitu přípravku.

Tubu po použití pečlivě uzavřete!

Co Solcoseryl orální pasta obsahuje

Léčivými látkami jsou: vitulinae sanguinis fractio deproteinata 2,125 mg, lauromacrogolum 450 10,0 mg v 1 g orální pasty.
Pomocnými látkami jsou: propylparaben (E216), methylparaben (E218), menthol, želatina, pektin, polyethylen, tekutý parafin, sodná sůl karmelózy, silice máty peprné.

Jak Solcoseryl orální pasta vypadá a co obsahuje toto balení

Solcoseryl je měkká homogenní pasta světle nahnědlé barvy.

Balení: hliníková tuba se šroubovacím uzávěrem z plastické hmoty s 5 g orální pasty.

Značka Solcoseryl
Výrobce MEDA PHARMA
Kód produktu: MD366140
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Orální pasta
Indikační skupina: Stomatologica-praeparata medicinalia
Kód PDK 3699775
Kód SUKL 232857
ATC skupina A01AD11
Farmakoterapeutická skupina JINÁ LÉČIVA PRO LOKÁLNÍ LÉČBU V DUTINĚ ÚSTNÍ - RŮZNÁ JINÁ LÉČIVA PRO LOKÁLNÍ LÉČBU V DUTINĚ ÚSTNÍ
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.