Faktu rct.supp. 20

Léčivý přípravek

Přípravek se užívá k léčbě hemoroidů. Čípky se užívají k léčbě vnitřních hemoroidů, obzvláště jsou-li doprovázeny záněty a krvácením. Přípravek se používá i při vyrážkách a svědění v oblasti konečníku (anální ekzémy, pruritus). Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se užívá k léčbě hemoroidů. Čípky se užívají k léčbě vnitřních hemoroidů, obzvláště jsou-li doprovázeny záněty a krvácením. Přípravek se používá i při vyrážkách a svědění v oblasti konečníku (anální ekzémy, pruritus). Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Faktu rct.supp. 20"

Co je Faktu a k čemu se používá

Léčivou látkou přípravků Faktu mast a Faktu čípky je polykresulen a cinchokain. Přípravek Faktu rychle zastavuje krvácení, svědění a pálení při hemoroidech a dalších obtížích v oblasti konečníku. Zabraňuje vzniku zánětu a podporuje regeneraci postižené oblasti. Cinchokain způsobuje místní znecitlivění, čímž snižuje bolest a svědění v oblasti konečníku.

Faktu se používá k místní léčbě hemoroidů. Mast je určena k léčbě vnějších i vnitřních hemoroidů, čípky se používají k léčbě vnitřních hemoroidů, obzvláště jsou-li doprovázeny zánětem a krvácením. Přípravek Faktu se dále používá při vyrážkách a svědění v oblasti konečníku a u povrchních trhlin v oblasti řitního otvoru.

Pouze na doporučení lékaře se přípravek Faktu používá při léčbě ran po předchozím chirurgickém zákroku v oblasti konečníku.

Přípravek je určen pro dospělé.

Jak se Faktu používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Použití u dospělých

Faktu je určen pro dospělé pacienty.

Použití u dětí a dospívajících

S použitím u dětí nejsou klinické zkušenosti, a proto se Faktu dětem nepodává.

Faktu se aplikuje do konečníku/okolí konečníku po předchozím vyprázdnění stolice.

Faktu rektální mast
Není-li předepsáno jinak, nanáší se mast 2-3x denně na postižená místa, podle možnosti se vmasíruje.

Způsob použití

K aplikaci masti do rekta použijte přiložený aplikátor. Aplikátor našroubujte na tubu a zaveďte jej do konečníku (řitního otvoru). Tubu poté lehce stlačujte, aby mast vytékala postranními otvory na postižená místa, a současně ji vytahujte z konečníku. Lehkým otáčením tuby lze dosáhnout rovnoměrného nanesení masti po celém obvodu konečníku.

Čípky
Čípky se zavádějí do konečníku, 2-3krát denně 1 čípek. Čípek se nezavádí hluboko do konečníku, ale je nutno jej zavést pouze po okraj řitního otvoru tak, aby se udržel v řitním kanálu do jeho rozplynutí. Po zmírnění hlavních příznaků je možno pokračovat v léčbě dávkou 1 čípek denně.
Před použitím čípek uvolněte roztržením fólie nad špičkou čípku.

Upozornění: při použití Faktu v oblasti řitního otvoru může dojít ke zvlhčení spodního prádla z důvodu tělesného tepla. Proto se doporučuje použití hygienických vložek či ochranné vrstvy.

Délka léčby

Délka léčby je obvykle 2-3 týdny. Pokud se Vaše obtíže nezlepší do 7 dnů, poraďte se se svým lékařem. Bez porady s lékařem přípravek používejte nejdéle 2 týdny.

Co přípravek Faktu obsahuje

Rektální mast

Léčivé látky: jeden gram masti obsahuje policresulenum 50 mg a cinchocaini hydrochloridum 10 mg.
Pomocné látky: makrogol, cetostearomakrogol 300, koloidní bezvodý oxid křemičitý, dihydrát dinatrium-edetátu, kyselina edetová, hydroxid sodný, butylhydroxytoluen, čištěná voda.

Čípky

Léčivé látky: jeden čípek obsahuje policresulenum 100 mg a cinchocaini hydrochloridum 2,5 mg.
Pomocné látky jsou: ztužený tuk, mikrokrystalická celulóza, koloidní bezvodý oxid křemičitý, sójový lecithin, kyselina edetová, hydroxid sodný.

Jak přípravek Faktu vypadá a co obsahuje toto balení

Faktu rektální mast je bílá mast prostá cizích příměsí v hliníkové tubě se šroubovacím uzávěrem a aplikátorem.

Faktu čípky jsou čípky torpédovitého tvaru světlehnědé barvy zatavené v PVC/PE fólii.

Velikost balení

Čípky
10 nebo 20 čípků.

Rektální mast
20 g masti, 30 g masti.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Faktu
Výrobce TAKEDA
Kód produktu: MD311741
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Čípek
Indikační skupina: Antihaemorrhoidalia
Kód PDK 3103687
Kód SUKL 214595
ATC skupina C05AD04
Farmakoterapeutická skupina LOKÁLNÍ ANESTETIKA - CINCHOKAIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.