Gaviscon liquid Peppermint por.sus.1x300ml

Léčivý přípravek

Gaviscon liquid peppermint zmírňuje pálení žáhy, nepříjemné pocity v horní části žaludku nebo za prsní kostí, a poruchy trávení, které jsou způsobeny návratem žaludečních šťáv do jícnu, brániční kýlou, zánětem jícnu apod. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Gaviscon liquid peppermint zmírňuje pálení žáhy, nepříjemné pocity v horní části žaludku nebo za prsní kostí, a poruchy trávení, které jsou způsobeny návratem žaludečních šťáv do jícnu, brániční kýlou, zánětem jícnu apod. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Gaviscon liquid Peppermint por.sus.1x300ml"

Co je Gaviscon Liquid Peppermint a k čemu se používá

Gaviscon Liquid Peppermint zmírňuje pálení žáhy (pálení nebo nepříjemné pocity za hrudní kostí) a poruchy trávení, které jsou způsobeny návratem žaludeční šťávy do jícnu, brániční kýlou, zánětem jícnu apod.

Po požití reaguje přípravek se žaludeční kyselinou a vytvoří gelovou ochrannou vrstvu, která plave na povrchu obsahu žaludku. Tato vrstva brání návratu žaludeční šťávy do jícnu.

Přípravek je určen pro děti od 2 let, dospívající a dospělé. Dětem od 2 do 12 let se přípravek podává pouze na doporučení lékaře.

Jak se Gaviscon Liquid Peppermint užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Před použitím dobře protřepejte.

Pokud lékař neurčí jinak, doporučené dávky jsou:

Dospělí a dospívající od 12 let: 10-20 ml (2-4 lžičky) po jídle a večer před spaním, nejvýše 4krát denně.

Děti od 2 do 12 let:
Dětem od 2 do 12 let se přípravek podává pouze na doporučení lékaře. Níže jsou uvedeny obvyklé dávky, dodržujte však dávkování předepsané lékařem.
Děti 6-12 let: 5-10 ml (1-2 lžičky) po jídle a večer před spaním, nejvýše 4krát denně.
Děti 2-6 let: 5-10 ml (1-2 lžičky) po jídle a večer před spaním, nejvýše 4krát denně.

Pokud se Vaše příznaky onemocnění zhorší nebo se nezlepší do 7 dnů, navštivte lékaře.
Bez porady s lékařem lze přípravek užívat nejdéle 7 dnů.

Co Gaviscon Liquid Peppermint obsahuje

Léčivými látkami jsou natrii alginas 500 mg, natrii hydrogencarbonas 267 mg a calcii carbonas 160,0 mg v 10 ml suspenze.
Pomocnými látkami jsou karbomer, methylparaben, propylparaben, hydroxid sodný, dihydrát sodné soli sacharinu, silice máty peprné a čištěná voda.

Jak Gaviscon Liquid Peppermint vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek je dostupný v hnědých skleněných lahvičkách s obsahem 100, 150, 200, 300 nebo 500 ml, uzavřených bílým PP šroubovacím uzávěrem s LDPE vložkou a červeným kroužkem originality.
Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Gaviscon
Výrobce RECKITT
Kód produktu: MD187050
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Perorální suspenze
Indikační skupina: Antacida (včetně antiulcerosních léčiv)
Kód PDK 5000158066359
Kód SUKL 107033
ATC skupina A02BX
Farmakoterapeutická skupina LÉČIVA K TERAPII PEPTICKÉHO VŘEDU A REFLUXNÍ CHOROBY JÍCNU - JINÁ LÉČIVA K TERAPII PEPTICKÉHO VŘEDU A REFLUXNÍ CHOROBY JÍ
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.