Carbotox 320mg/25mg tbl.nob.20

Léčivý přípravek

Carbotox je určen pro léčbu akutních průjmů způsobených dietní chybou, dráždivého tračníku, po poradě s lékařem u akutních otrav toxickými látkami. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Carbotox je určen pro léčbu akutních průjmů způsobených dietní chybou, dráždivého tračníku, po poradě s lékařem u akutních otrav toxickými látkami. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Carbotox 320mg/25mg tbl.nob.20"

Co je Carbotox a k čemu se používá

Carbotox patří do skupiny léčivých přípravků obsahujících aktívní uhlí, které na sebe váže škodlivé látky, plyny, bakterie, hnilobné produkty, toxiny a chemické sloučeniny ze zažívacího traktu. Přítomný tiosíran sodný má mírně projímavý účinek a neutralizuje některé jedy.

Carbotox je určen k léčbě dospělých, dospívajících a dětí starších 3 let. Dětem od 3 let může být přípravek podáván pouze po doporučení lékaře.

Bez porady s lékařem mohou přípravek krátkodobě (nejdéle 2 dny) užívat dospělí včetně těhotných a kojících žen a dospívající u akutních průjmů způsobených dietní chybou provázených nevolností, zvracením, nechutenstvím, nadýmáním a poruchami trávení (zánět žaludeční a/nebo střevní sliznice).
Pouze na doporučení lékaře se přípravek užívá při průjmech, které se vyskytují v průběhu jiných základních onemocnění (cukrovka, dráždivý tračník, vředový zánět tlustého střeva) a při akutních perorálních otravách toxickými látkami.

Jak se Carbotox užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem, lékárníkem nebo zdravotní sestrou.

Dávkování

Doporučené dávky jsou následující.

Dospělí
Pokud lékař neurčí jinak, obvyklá dávka je 2-3 tablety 3-4krát denně.

Děti od 3 let a dospívající od 12 let
Pokud lékař neurčí jinak, obvyklá dávka je 2-3 tablety 3-4krát denně.
Dětem může být přípravek podáván pouze na doporučení lékaře.

Tablety se užívají celé a zapijí trochou vody, nebo se nechají rozpadnout ve sklenici v malém množství vody, důkladně se rozmíchají a obsah sklenice se vypije. Tablety je možné pro jejich velikost rozkousnout nebo rozdrtit a zapít vodou. Při otravách toxickými látkami se podávají tablety rozdrcené.
Dětem se tablety podávají vždy jako suspenze vzniklá rozdrcením nebo rozpadnutím tablet v malém množství vody a dávku dítě zapije sklenicí vody nebo hořkého čaje.

Délka léčby

Bez doporučení lékaře přípravek neužívejte déle než 2 dny. Jestliže u Vás průjem přetrvává i po 2 dnech léčby, přestaňte tento přípravek užívat a poraďte se s lékařem.

Co Carbotox obsahuje

Léčivými látkami jsou carbo activatus (aktivní uhlí) 320 mg a natrii thiosulfas (tiosíran sodný) 25 mg v jedné tabletě.
Dalšími složkami jsou sacharosa, celulosa mikrokrystalická, glycerol 85%, želatina, mastek, magnesium-stearát a sodná sůl karboxymethylškrobu.

Jak Carbotox vypadá a co obsahuje toto balení

Černé, kulaté, ploché tablety se zkosenými hranami.
Balení obsahuje 20 tablet.

Výrobce IMUNA PHARM
Kód produktu: MD186704
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Tableta
Indikační skupina: Digestiva, adsorbentia, acida
Kód PDK 8585000415044
Kód SUKL 31963
ATC skupina A07BA51
Farmakoterapeutická skupina PŘÍPRAVKY OBSAHUJÍCÍ AKTIVNÍ UHLÍ - PŘÍPRAVKY OBSAHUJÍCÍ AKTIVNÍ UHLÍ, KOMBINACE
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.