COVID-19 IG rapid test - 25 testů

Zdravotnický prostředek

Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 (dříve 2019-nCoV) v lidské plné krvi, séru nebo plazmě. Určeno pro zdravotnické odborníky. více

Produkt není dostupný

Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 (dříve 2019-nCoV) v lidské plné krvi, séru nebo plazmě. Určeno pro zdravotnické odborníky. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"COVID-19 IG rapid test - 25 testů"

Rychlý test pro kvalitativní detekci IgG a IgM protilátek proti SARS-CoV-2 (dříve 2019-nCoV) v lidské plné krvi, séru nebo plazmě. Balení obsahuje 25 testovacích kazet. Určeno pro zdravotnické odborníky. Návod ke stažení ZDE.

Určený účel použití:
Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 je laterální imunochromatografický test určený ke kvalitativní detekci IgG a IgM protilátek proti SARS-CoV-2 ve vzorcích lidské plné krve, séra nebo plazmy.

Videoprezentace:


Princip:
Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 (Plná krev/Sérum/Plazma) je kvalitativní membránový imunotest určený k detekci IgG a IgM protilátek proti SARS-CoV-2 ve vzorcích plné krve, séra nebo plazmy. Test se skládá ze dvou komponent, komponenty IgG a komponenty IgM. V IgG komponentě je protilátka proti lidskému IgG koutována v zóně IgG testovacího proužku. Při testování reaguje vzorek s částicemi koutovanými antigenem SARS-CoV-2. Směs dále migruje hromatograficky vzlínáním po membráně nahoru a v případě, že vzorek obsahuje IgG protilátky proti SARS-CoV-2, reaguje s protilátkami proti lidským IgG v zóně IgG. Výsledkem tohoto děje je barevný proužek v zóně IgG. Podobně v zóně IgM je koutována protilátka proti lidskému IgM a v případě, že vzorek obsahuje IgM protilátky proti SARS-CoV-2, směs konjugátu a vzorku reaguje s protilátkami proti lidským IgM v zóně IgM. Výsledkem tohoto děje je barevný proužek v zóně IgM.

Proto, když vzorek obsahuje SARS-CoV-2 IgG protilátky, v zóně IgG se objeví barevný proužek. Pokud vzorek obsahuje SARS-CoV-2 IgM protilátky, barevný proužek se objeví v zóně IgM. Jestliže vzorek neobsahuje SARS-CoV-2 protilátky, v zóně IgG ani v zóně IgM se neobjeví žádný barevný proužek, což indikuje negativní výsledek. Jako kontrola funkčnosti celého testu se vždy musí objevit barevný proužek v kontrolní zóně testu, který potvrzuje, že byl přidaný správný objem vzorku a proběhlo vzlínání membránou.

Reagencie:
Test obsahuje lidské IgM a IgG protilátky jako reagencie navázané, SARS-CoV-2 antigen jako reagencii detekční. V kontrolním systému je použita kozí protilátka proti myší IgG protilátce.

Varování:
1. Pouze pro profesionální použití pro diagnostiku in vitro. Nepoužívejte po expirační době.
2. Nejezte, nepijte a nekuřte v prostoru, kde se pracuje se vzorky nebo kity.
3. Nepoužívejte test, pokud má poškozený sáček.
4. Se všemi vzorky pracujte, jako kdyby obsahovaly infekční agens. Během celého procesu dodržujte zavedená opatření proti mikrobiologickému riziku a dodržujte standardní postupy pro správnou likvidaci vzorků.
5. Při testování vzorků mějte na sobě oblečený ochranný oděv jako je laboratorní plášť, jednorázové rukavice a ochrana očí.
6.Ujistěte se, že pro testování používáte správný objem vzorku. Příliš mnoho či málo vzorku může vést k rozdílům ve výsledcích.
7.Použité testy likvidujte v souladu s místními předpisy.
8.Vlhkost a teplota může nepříznivě ovlivnit výsledky.


Skladování a stabilita:
Uchovávejte při pokojové teplotě nebo v chladničce (2-30°C) zabalené v sáčku. Test je stabilní do data expirace, které je uvedeno na sáčku. Test musí zůstat v uzavřeném sáčku až do jeho použití. NEZMRAZUJTE. Nepoužívejte po datu expirace.

Odběr a příprava vzorku:

  • Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 (Plná krev/Sérum/Plazma) se provádí za použití plné krve (venózní nebo kapilární), séra nebo plazmy.
  • Odběr vzorků kapilární krve:
    • Pacientovi umyjte ruce mýdlem a teplou vodou, nebo otřete čtverečkem s alkoholem. Nechte oschnout.
    • Bez toho, abyste se dotkli místa vpichu, masírujte ruku třením směrem ke konečkům prostředníku nebo prsteníku.
    • Vpich proveďte sterilní lancetou. První kapku krve setřete.
    • Ruku jemně třete od zápěstí přes dlaň k prstu, aby se v místě vpichu vytvořila kulatá kapka krve.
    • Vzorek kapilární krve přidejte do testu pomocí kapiláry:
    • Konec kapiláry držte v kapce krve do doby, než se nasaje přibližně 20 μl. Zabraňte vytvoření vzduchových bublin.
    • Z plné krve separujte sérum nebo plazmu co nejrychleji, abyste zabránili hemolýze. Používejte jen čisté, nehemolyzované vzorky.
  • Testování je třeba udělat ihned po odběru vzorku. Nenechávejte vzorky ležet delší dobu při pokojové teplotě. Vzorky séra nebo plazmy lze uchovávat při 2-8°C max. 7 dnů, pro delší skladování je třeba vzorky séra/plazmy zmrazit pod -20°C. Plnou krev odebranou ze žíly je třeba uchovávat při 2-8°C a test je nutno udělat do 2 dnů od odběru vzorku. Vzorky plné krve nezmrazujte. Vzorky kapilární krve je třeba testovat okamžitě.
  • Před testováním vytemperujte vzorky na pokojovou teplotu. Zmrazené vzorky musí být zcela rozmraženy a před testováním důkladně promíchány. Vzorky by neměly být opakovaně zmrazovány a rozmrazovány.
  • Pokud je třeba vzorky poslat, musí být zabaleny v souladu s místními předpisy, které se vztahují na transport etiologických agens.
  • Při odběru vzorku lze použít jako antikoagulant EDTA K2, natrium heparin, citrát sodný a oxalát draselný.

Dodávaný materiál (balení obsahuje):
Testovací kazety (25 ks), kapátka, návod k použití, pufr

Nedodávaný ale potřebný materiál (balení neobsahuje):
Odběrové systémy, centrifuga (jen pro vzorky plazmy), Lancety (jen pro odběr kapilární krve), stopky, kapiláry, pipety

Omezení:
1. Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 (Plná krev/Sérum/Plazma) je určen pouze pro diagnostické použití in vitro. Tento test je třeba používat pro detekci protilátek IgG a IgM proti viru SARS-CoV-2 ve vzorcích plné krve, séra nebo plazmy. Tento kvalitativní test neurčuje kvantitativní hodnoty IgG a IgM protilátek ani úroveň zvýšení jejich koncentrace.
2. Rychlý kazetový test na protilátky IgG/IgM proti viru SARS-CoV-2 (Plná krev/Sérum/Plazma) indikuje pouze přítomnost IgG a IgM protilátek proti viru SARS-CoV-2 ve vzorku a neměl by být používán jako jediné kritérium pro diagnózu infekce SARS-CoV-2.
3. Stejně jako u všech diagnostických testů musí být výsledky posuzovány lékařem společně s dalšími dostupnými klinickými informacemi.
4. Pokud je výsledek testu negativní a klinické symptomy zůstávají, doporučuje se využít další testování jinou klinickou metodou. Negativní výsledek v daném čase nevylučuje možnost infekce SARS-CoV-2.
5. Hladina hematokritu v plné krvi může ovlivnit výsledek testu. Pro přesné výsledky musí být hladina hematokritu mezi 25% až 65%.
6. Test ukazuje negativní výsledky v následujících podmínkách: titer protilátek proti novému koronaviru ve vzorku je nižší než minimální limit detekce testu nebo protilátky proti novému koronaviru se ve vzorku v době jeho odběru nevyskytovaly (asymptomatická fáze).


Upozornění:
Test k profesinálnímu použití. Určeno pro zdravotnické odborníky. Důkladně si prostudujte přiloženou pžíbalovou informaci. Produkt slouží k jednorázovému použití, nerecyklujte jej. Použitý produkt, vzorky i další spotřební materiál zlikvidujte podle platných předpisů jako zdravotnický odpad. Z hygienických důvodů není toto zboží možné vracet.

Výrobce ACRO BIOTEC
Kód produktu: MD369321
Druh zboží: Zdravotnický prostředek
Kód PDK 10000000000163
Zdravotnický prostředek používejte v souladu s návodem k použití. Čtěte pečlivě informace o bezpečném používání prostředku. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.