COVID-19 Antigen Rapid Test Device 20 testů - ECOTEST

Zdravotnický prostředek

Rychlý diagnostický test pro přímou a kvalitativní detekci virových antigenů SARS-CoV-2 výtěrem z ústní dutiny nebo nosohltanu. Obsahuje materiál a kazety pro 20 testů. Určeno pro zdravotnické odborníky. více

Produkt není dostupný

Rychlý diagnostický test pro přímou a kvalitativní detekci virových antigenů SARS-CoV-2 výtěrem z ústní dutiny nebo nosohltanu. Obsahuje materiál a kazety pro 20 testů. Určeno pro zdravotnické odborníky. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"COVID-19 Antigen Rapid Test Device 20 testů - ECOTEST"

Rychlý diagnostický test pro přímou a kvalitativní detekci virových antigenů SARS-CoV-2 z nasofaryngeálních sekrecí a orofaryngeálních sekrecí. Obsahuje materiál a kazety pro 20 testů. Určeno pro zdravotnické odborníky.

Použití:
Zařízení pro rychlý test antigenu COVID-19 je imunotest in vitro. Test je pro přímou a kvalitativní detekci virových nukleoproteinových antigenů SARS-CoV-2 z nasofaryngeálních sekrecí a orofaryngeálních sekrecí. Tento test je určen pouze pro profesionální použití.

Princip:
Zařízení pro rychlý test antigenu COVID-19 detekuje virové antigeny SARS-CoV-2 prostřednictvím vizuální interpretace vývoje barvy. Protilátky anti-SARS-CoV-2 jsou innobilizovány na testovací oblasti nitrocelulózové membrány. Protilátky Anti-SARS-CoV-2 konjugované s barevnými částicemi jsou imobilizovány na konjugované podložce. Do extrakčního pufru je přidán vzorek, který je optimalizován k uvolňování antigenu SARS-Co V-2 ze specifik. Během testování se extrahované antigeny váží na protilátky anti-SARS-CoV-2 konjugované s barevnými částicemi. Vzhledem k tomu, že vzorek migruje podél proužku kapilárním působením a interaguje s činidly na membráně, bude komplex zachycen protilátkami anti-SARS-CoV-2 v testovací oblasti. Přebytek barevných částic je zachycen v kontrolní zóně.

Přítomnost barevného pruhu v testované oblasti naznačuje pozitivní výsledek pro virové antigeny SARS-CoV-2, zatímco jeho nepřítomnost naznačuje negativní výsledek. Barevný pruh v kontrolní oblasti slouží jako kontrola indikující, že byl přidán správný objem vzorku a membránové prosakování funguje.

Odběr a skladování vzorků:
Výtěr z nosohltanu (NP výtěr):
1) Vyjměte výtěrovou tyčinku z obalu
2) Vložte tyčinku do nosní dírky rovnoběžně s patrem a jemně zatlačte tyčinku do zadní části nosohltanu. Rotace proti nosní stěně. (aby tampon obsahoval buňky i hlen).
3) tyčinku co nejdříve po odběru vzorku zpracujte.

Orofaryngeální výtěr (OP výtěr):
1) Vyjměte stěrovou tyčinku z obalu.
2) Vložte stěrovou tyčinku úplně do úst až do hrdla, centrováním na červenou část stěny hrdla a maxilárních mandlí, a oboustranně otřete oboustranné krční mandle a stěnu hrdla. Nedotýkejte se jazyka a tyčinku odstraňte.
3) Stěrovou tyčinku zpracujte co nejdříve po odběru vzorku.

Testovací procedůra:
Před použitím přivedte testy, reagenty a vzorky a / nebo kontrolní destičky na teplotu místnosti (15 ~ 30 °C).
1. U každého vzorku těsně před testováním otevřete fóliové pouzdro, vyjměte testovací zařízení a položte jej na čistý, rovný povrch. Pro nejlepší výsledky označte zkumavku identifikací pacienta, test by měl být proveden do jedné hodiny.
2. Jemně promíchejte extrakční pufr. Přidejte 10 kapek do extrakční zkumavky.
3. Vložte tyčinku do extrakční zkumavky. Dobře promíchejte a 10–15krát stlačte tampon stisknutím rohů zkumavky proti tyčince.
Nechte ustálit / vyčkejte na 2 minuty.
4. Po vyjmutí otočte hlavu tyčinky proti vnitřní stěně zkumavky. Pokuste se uvolnit co nejvíce tekutiny. Použitou tyčinku zlikvidujte v souladu s protokolem o likvidaci biologicky nebezpečného odpadu..
5. Vložte trysku do zkumavky na extrakci vzorku. Obraťte zkumavku a jemným stisknutím zkumavky přidejte 2 kapky roztoku do jamky na testovací destičce.
6. Přečtěte si výsledky za 15 minut.

Upozornění:
Test slouží výhradně k diagnostice in vitro a k profesinálnímu použití. Určeno pro zdravotnické odborníky. Důkladně si prostudujte přiloženou příbalovou informaci. Produkt slouží k jednorázovému použití, nerecyklujte jej. Použitý produkt, vzorky i další spotřební materiál zlikvidujte podle platných předpisů jako zdravotnický odpad. Z hygienických důvodů není toto zboží možné vracet.

Ke stažení:
Prohlášení o shodě (AJ a ČJ)
Návod (ČJ a AJ)
Certifikace výrobce

Průvodce samotestování ve firmách:
https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/informace-o-koronavirus/pruvodce-testovanim-ve-firmach--259808/

Jak použitý test na COVID-19 zlikvidovat:

  • S použitými testy se naloží dle metodického sdělení Odboru odpadů Ministerstva životního prostředí k zařazení odpadu z antigenních testů určených k samotestování osob:
  • Vložit všechny použité testovací sady do černého plastového pytle s tloušťkou alespoň 0,2 mm. V případě tenčích použít pytle dva – jeden vložit do druhého.
  • Po naplnění nebo nejpozději do 24 hodin od prvního použití pytel zavázat a vnější povrch ošetřit dezinfekčním prostředkem.
  • Pytel vyhodit do běžné nádoby na směsný komunální odpad. Nikdy neodkládejte pytle s použitými testy vedle popelnic!
  • Osoba manipulující s tímto odpadem si poté vždy důkladně umyje ruce mýdlem a teplou vodou nebo použije dezinfekci na ruce.

Metodické sdělení odboru odpadů MŽP k zařazení odpadu z antigenních testů určených k samotestování osob - Ministerstvo životního prostředí (mzp.cz)

Výrobce AssureTech
Kód produktu: MD376983
Druh zboží: Zdravotnický prostředek
Značka: Ecotest
Kód PDK 10000000000425
Zdravotnický prostředek používejte v souladu s návodem k použití. Čtěte pečlivě informace o bezpečném používání prostředku. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.