Fermalac vaginal.cps.vag.10

Léčivý přípravek

Fermalac Vaginal se používá k obnovení normálních bakteriálních poměrů v pochvě. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Fermalac Vaginal se používá k obnovení normálních bakteriálních poměrů v pochvě. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Fermalac vaginal.cps.vag.10"

Co je přípravek Fermalac vaginal a k čemu se používá

Fermalac vaginal je léčivý přípravek obsahující mléčné mikroorganismy (laktobacily), které se přirozeně vyskytují také ve zdravé pochvě. Tyto mikroorganismy dovedou přetvářet přirozené cukry na mléčnou kyselinu, udržují tak správný stupeň kyselosti v pochvě a zabraňují množení škodlivých mikrobů, které by mohly vyvolávat záněty a hnilobné pochody.

Fermalac vaginal se používá u dospívajících a dospělých žen:

  • pro podpůrnou léčbu a předcházení infekčních vaginálních (poševních) zánětů, pro udržení a obnovení normálních bakteriálních poměrů v pochvě, například po předchozím léčení poševních zánětů vyvolaných bičíkovcem poševním (Trichomonas vaginalis), Candida albicans nebo choroboplodnými bakteriemi,
  • k obnově normální bakteriální poševní mikroflóry při změnách způsobených například nedostatečnou poševní hygienou nebo používáním antibiotik, chemoterapeutik či poševních výplachů, které mohou měnit normální poševní mikroflóru,
  • po konzultaci s lékařem lze Fermalac vaginal používat také pro rychlejší obnovení optimálních mikrobiálních poměrů v pochvě před gynekologickými a chirurgickými výkony v pochvě a po nich.

Kromě případu používání přípravku Fermalac vaginal před gynekologickými a chirurgickými výkony a po nich je ve všech ostatních uvedených případech možné používat tento přípravek bez předchozí porady s lékařem. Pokud však potíže přetrvávají nebo se zhorší, je nezbytné poradit se s lékařem, aby se nezanedbalo léčení případné závažnější infekce.

Jak se přípravek Fermalac vaginal používá

Vždy používejte přípravek Fermalac vaginal přesně podle pokynů uvedených v této příbalové informaci nebo podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistá, poraďte se se svým lékařem.

Doporučená dávka přípravku

Pokud lékař neurčí jinak, používá se přípravek Fermalac vaginal takto:

1.Preventivně (k ochraně před možným vznikem infekce): 1-2 tobolky jednou týdně večer před spaním.
2.Pro podpůrnou léčbu poševních zánětů a pro obnovení normální poševní mikroflóry: 1 tobolka denně vždy večer před spaním po dobu deseti po sobě jdoucích dnů.
3.Během přípravy před gynekologickými výkony a k ochraně po jejich ukončení: před gynekologickým výkonem používejte 1 tobolku denně vždy večer před spaním po dobu deseti po sobě jdoucích dnů. Podávání přípravku je třeba ukončit 1 den před chirurgickým výkonem. Během vlastního výkonu se přípravek nepodává. O pokračování léčby tímto přípravkem po provedeném gynekologickém výkonu rozhodne lékař.

Způsob aplikace přípravku

Tobolka se zavádí hluboko do pochvy pomocí přiloženého aplikátoru, nejlépe večer před spaním.

Pokyny k použití aplikátoru

Vyjměte aplikátor z obalu a mírným tlakem do něj vložte tobolku.

1.Aplikátor s tobolkou a mírně vytaženým pístem zaveďte do pochvy. Zavádění je nejsnazší v poloze vleže s mírně pokrčenýma nohama.
2.Zatlačením na píst zaveďte tobolku co nejhlouběji do pochvy. Vyjměte aplikátor.
3.Píst aplikátoru po každém použití mírným tahem vyjměte z pouzdra a obě části aplikátoru důkladně umyjte vlažnou vodou. Po vysušení je aplikátor připraven k dalšímu použití.
4.Po ukončení léčby již aplikátor nepoužívejte. Opláchněte jej horkou vodou a zlikvidujte jako plastový odpad.

Pokud u Vás během používání přípravku potíže přetrvávají nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Bez porady s lékařem přípravek používejte nejdéle 10 dní.

Co přípravek Fermalac vaginal obsahuje

Léčivými látkami jsou Lactobacillus rhamnosus 1,6 miliard CFU, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus(jogurtová kultura) 0,4 miliard CFU v jedné tvrdé vaginální tobolce. Celkové minimální množství 2 miliardy CFU v jedné tobolce.
Pomocnými látkami jsou laktosa, magnesium-stearát, kyselina askorbová, želatina a oxid titaničitý.

Jak přípravek Fermalac vaginal vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Fermalac vaginal jsou tvrdé želatinové neprůhledné tobolky bílé barvy, obsahující jemný bílý prášek s béžovým nádechem. Toto balení obsahuje hnědou skleněnou lahvičku s 10 tobolkami a 1 aplikátor s pístem v plastovém obalu. V lahvičce je vložen sáček s desikantem a vata.

Výrobce ROUGIER
Kód produktu: MD187019
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Fermalac
Léková forma: Tvrdá vaginální tobolka
Indikační skupina: Gynaecologica
Kód PDK 819122002584
Kód SUKL 10553
ATC skupina G01AX
Farmakoterapeutická skupina ANTIINFEKTIVA A ANTISEPTIKA, KROMĚ KOMBINACÍ S KORTIKOSTEROI - JINÁ ANTIINFEKTIVA A ANTISEPTIKA
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.