Essentiale Forte 600mg cps.dur.30

Léčivý přípravek

Essentiale forte 600 mg se užívá pro zlepšení subjektivních obtíží u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater a při zánětu jater. Pokud lékař nedoporučí jinak, užívají dospělí a dospívající od 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Dočasně nedostupné

337 Kč

Essentiale forte 600 mg se užívá pro zlepšení subjektivních obtíží u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater a při zánětu jater. Pokud lékař nedoporučí jinak, užívají dospělí a dospívající od 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Prosím informujte mne, jakmile produkt bude opět k dispozici.

Vyplněním svých údajů do formuláře a kliknutím na tlačítko "Pokračovat" berete na vědomí podmínky ochrany osobních údajů.

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Essentiale Forte 600mg cps.dur.30"

Co je přípravek Essentiale forte a k čemu se používá

Přípravek obsahuje tzv. esenciální (základní) fosfolipidy, které jsou součástí buněčných membrán. Při jaterních onemocněních, u kterých dochází k poruše metabolismu v jaterních buňkách, jsou takto podané fosfolipidy přednostně využity jaterními buňkami a zabudovány do jejich buněčné membrány. Fosfolipidy jsou látky tělu vlastní. Mohou příznivě ovlivnit stavbu a funkci jaterních buněk a podílejí se na trávení tuků v organizmu.

Přípravek podporuje následující děje:

  • Normalizaci narušených funkcí a enzymatických aktivit jaterní buňky.
  • Uvolnění energetických zásob v jaterní tkáni.
  • Urychlení a podpora regenerace jaterních buněk.
  • Úpravu rovnováhy krevních tuků.
  • Stabilizaci žluči.

Přípravek Essentiale forte se užívá pro zlepšení subjektivních obtíží při zánětu jater a u jaterních onemocnění, která jsou způsobena toxicko-metabolickým poškozením jater (poškození jater způsobené léky, alkoholem, chemickými látkami, otravou po požití hub). Mezi tyto obtíže patří např. ztráta chuti k jídlu a/nebo pocit tlaku v pravém nadbřišku.

Přípravek mohou užívat dospívající od 12 let (s tělesnou hmotností přibližně 43 kg a vyšší) a dospělí.

Jak se přípravek Essentiale forte užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pokud lékař nedoporučí jinak, užívají dospělí a dospívající od 12 let obvykle 1 tvrdou tobolku 3x denně (odpovídá 1800 mg fosfolipidů ze sóji za den).

Tobolky se polykají vcelku s dostatečným množstvím tekutiny, nejlépe během jídla.

Délka léčby

V zásadě neexistují žádná omezení na trvání užívání tohoto přípravku, ale doporučená délka léčby by měla být nejméně 1-3 měsíce. Délku léčby může také určit individuálně lékař.

Přípravek musíte užívat alespoň 4 týdny, než lze očekávat zlepšení. Pokud se po čtyřech týdnech léčby nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.
Bez porady s lékařem užívejte tento přípravek nejdéle po dobu 4 týdnů. Delší léčba je možná pouze na základě doporučení lékaře. Pokud lékař usoudí, že není nutná jiná specifická léčba, můžete Essentiale forte užívat podle potřeby dlouhodobě, dodržujte však pokyny od lékaře.

Co přípravek Essentiale forte obsahuje

Léčivou látkou je phospholipida sojae desoleata (esenciální fosfolipidy) 600 mg v jedné tobolce.

Pomocnými látkami v náplni tobolky jsou: tvrdý tuk, čištěný sójový olej, hydrogenovaný ricinový olej, ethanol 96% (V/V), ethylvanilin, methoxyacetofenon, tokoferol-alfa.
Pomocnými látkami v tobolce jsou: želatina, oxid titaničitý (E171), černý oxid železitý (E172), žlutý oxid železitý (E172), červený oxid železitý (E172).

Jak přípravek Essentiale forte vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Essentiale forte jsou mahagonově zbarvené tvrdé tobolky s medově zbarvenou pastovitou hmotou uvnitř. Tobolky jsou baleny v blistrech.

Velikost balení: 30 tvrdých tobolek.

Výrobce SANOFI
Kód produktu: MD384656
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Tvrdá tobolka
Indikační skupina: Hepatica
Kód PDK 4592854
Kód SUKL 254036
ATC skupina A05BA10
Farmakoterapeutická skupina LÉČIVA K TERAPII ONEMOCNĚNÍ JATER - FOSFOLIPIDY
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.