Megafyt Heřmánkový květ - sypaný 50g

Léčivý přípravek

Přípravek je určen jako podpůrná léčba vnitřně k léčbě mírných žaludečních obtíží, zevně na záněty kůže a sliznic a drobná poranění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek je určen jako podpůrná léčba vnitřně k léčbě mírných žaludečních obtíží, zevně na záněty kůže a sliznic a drobná poranění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Megafyt Heřmánkový květ - sypaný 50g"

Užívaný vnitřně:
K léčbě příznaků u mírných zažívacích obtíží provázených nadýmáním a mírnými křečemi. K úlevě od příznaků běžného nachlazení.

Užívaný zevně:
K léčbě mírných zánětů a vřídků dutiny ústní a hrdla (např. afty, záněty dásní).
K léčbě mírných zánětů kůže (spáleniny od slunce), drobných povrchových poranění a nežitů (furunkulů).

 

Po poradě s lékařem se přípravek používá k podpůrné léčbě při podráždění kůže a sliznice v oblasti konečníku a pohlavních orgánů (např. svědění v oblasti konečníku, ekzém v oblasti konečníku, drobné trhlinky v okolí konečníku, zmírnění obtíží při hemoroidech, špatně se hojící drobná poranění a vředy).

 

Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití.
Přípravek mohou užívat dospívající, dospělí a starší lidé. Pouze při mírných žaludečních obtížích je přípravek určen dětem od 6 měsíců a při běžném nachlazení je přípravek určen k inhalaci dětem od 6 let.

 

Použití:
Délka používání: Jestliže příznaky onemocnění přetrvávají déle než 1 týden během používání léčivého přípravku, poraďte se s lékařem nebo kvalifikovaným zdravotnickým pracovníkem. Bez porady s lékařem přípravek užívejte nejdéle 2 týdny.

 

K léčbě příznaků u mírných zažívacích obtíží provázených nadýmáním a mírnými křečemi: Heřmánkový květ dle dávkování se přelije 150ml vroucí vody a nechá se 15 min vyluhovat v přikryté nádobě, potom se scedí. Nesmí se vařit. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Nálev je určen k podání ústy.
Dospívající, dospělí a starší lidé: 2–4 čajové lžičky, 3–4x denně.
Děti od 6 do 12 let: 2–3 čajové lžičky, 2–4x denně.
Děti od 6 měsíců do 6 let: 1 čajová lžička, 2–4x denně.

 

K úlevě od příznaků běžného nachlazení: Heřmánkový květ dle dávkování se přelije 100ml vroucí vody a nechá se 15 min vyluhovat v přikryté nádobě. Nesmí se vařit. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Nálev je určen k inhalacím.
Dospívající, dospělí a starší lidé: 3–10 čajových lžiček, několikrát denně.
Děti od 6 do 12 let: 2–5 čajových lžiček, 1–2x denně.

 

K léčbě mírných zánětů a vřídků dutiny ústní a hrdla: Heřmánkový květ dle dávkování se přelije 100ml vroucí vody a nechá se 15 min vyluhovat v přikryté nádobě, potom se scedí. Nesmí se vařit. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Dospívající, dospělí a starší lidé: 1–5 čajových lžiček, nálev se používá k výplachům a kloktání několikrát denně.

 

K léčbě mírných zánětů kůže (spáleniny od slunce), drobných povrchových poranění a nežitů (furunkulů): Heřmánkový květ dle dávkování se přelije 100ml vroucí vody a nechá se 15 min vyluhovat v přikryté nádobě, potom se scedí. Nesmí se vařit. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.
Dospívající, dospělí a starší lidé: 3–10 čajových lžiček, nálev se používá ke koupelím a obkladům několikrát denně.

 

K podpůrné léčbě při podráždění kůže a sliznice v oblasti konečníku a pohlavních orgánů: Heřmánkový květ dle dávkování se přelije 1 litrem vroucí vody a nechá se 15 min vyluhovat v přikryté nádobě, potom se scedí. Nesmí se vařit. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.
Dospívající, dospělí a starší lidé: 5 čajových lžiček, nálev se používá k omývání a oplachům několikrát denně.

 

Složení:
Plantaginis folium

 

Velikost balení:
20 nálevovách sáčků po 1,5g

 

Upozornění:
Pokud se u Vás objeví horečka, dušnost nebo hnisavý hlen během užívání přípravku, poraďte se s lékařem. Pokud příznaky onemocnění při používání tradičního rostlinného přípravku přetrvávají nebo se objeví nežádoucí účinky, nebo jiné neobvyklé reakce, vyhledejte lékaře. Vzhledem k nedostatku údajů se nedoporučuje užívat během těhotenství a kojení. Neužívejte při přecitlivělosti na léčivou látku.

 

Skladování:
V suchu, při teplotě do 25°C a vlhkosti do 70%.

Značka Megafyt
Výrobce MEGAFYT
Kód produktu: MD187121
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Léčivý čaj
Indikační skupina: Phytopharmaca
Kód PDK 8594003076053
Kód SUKL 76578
ATC skupina V11
Farmakoterapeutická skupina RŮZNÉ PŘÍPRAVKY - FYTOFARMAKA A ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY (ČESKÁ ATC SKUPINA)
Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití. Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.