Paralen Extra proti bolesti 500mg/65mg tbl.flm.24

Léčivý přípravek

PARALEN EXTRA PROTI BOLESTI obsahuje kombinaci dvou léčivých látek, která je účinná proti bolesti. Paracetamol zajišťuje úlevu při bolesti a snižuje tělesnou teplotu. Kofein zesiluje účinek paracetamolu. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

PARALEN EXTRA PROTI BOLESTI obsahuje kombinaci dvou léčivých látek, která je účinná proti bolesti. Paracetamol zajišťuje úlevu při bolesti a snižuje tělesnou teplotu. Kofein zesiluje účinek paracetamolu. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Paralen Extra proti bolesti 500mg/65mg tbl.flm.24"

Co je přípravek Paralen Extra proti bolesti a k čemu se používá

Přípravek Paralen Extra proti bolesti obsahuje kombinaci dvou léčivých látek - paracetamol a kofein, která je účinná proti mírné až středně silné bolesti. Paracetamol zajišťuje úlevu od bolesti a snižuje horečku. Kofein zvyšuje účinek paracetamolu, a tím pomáhá zmírňovat bolest.

Přípravek je určen pro dospělé a dospívající starší 12 let. Přípravek Paralen Extra proti bolesti je určen k léčbě mírné až středně silné bolesti, jako je bolest hlavy, migréna, bolest zad, bolest zubů a menstruační bolest. Ulevuje také od bolesti svalů a kloubů a bolesti v krku při chřipce a nachlazení, a snižuje horečku.

Pouze na doporučení lékaře se přípravek může užívat též při revmatické bolesti a neuralgii (bolest pociťovaná v průběhu nervu).

Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Paralen Extra proti bolesti užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí a dospívající starší 15 let

Užijte 1-2 tablety dle potřeby až 4krát denně v časových odstupech nejméně 4 hodiny mezi dávkami. Jednotlivá dávka 1 tableta je určena pro osoby s tělesnou hmotností nižší než 60 kg, zatímco jednotlivá dávka 2 tablety je určena pouze pro osoby s tělesnou hmotností 60 kg a vyšší. Maximální jednotlivá dávka jsou 2 tablety. Neužívejte více než 8 tablet za 24 hodin.

Dospívající ve věku 12-15 let

Užijte 1 tabletu dle potřeby až 3krát denně s časovým odstupem nejméně 6 hodin mezi dávkami. Nejvyšší jednotlivá dávka je 1 tableta. Neužívejte více než 3 tablety za 24 hodin.

Děti do 12 let

Tento přípravek není určen pro děti mladší 12 let.

Pacienti s poruchou funkce jater nebo ledvin

Před užitím tohoto přípravku se poraďte s lékařem o úpravě dávkování. Lékař Vám sdělí, zda je u Vás potřeba snížit dávku nebo prodloužit interval mezi dávkami.

Nepřekračujte doporučené dávkování.

Délka léčby

Neužívejte tento přípravek bez doporučení lékaře déle než 7 dní. Pokud do 3 dnů nedojde ke zmírnění příznaků onemocnění nebo se příznaky zhorší, poraďte se s lékařem.

Způsob podání

Tento přípravek je určen k perorálnímu podání (ústy). Tablety zapíjejte dostatečným množstvím tekutiny. Přípravek lze užívat bez ohledu na jídlo.

Co přípravek Paralen Extra proti bolesti obsahuje

Léčivými látkami jsou: paracetamolum 500 mg a coffeinum 65 mg v 1 potahované tabletě.

Dalšími složkami jsou: předbobtnalý kukuřičný škrob, povidon 30, sodná sůl kroskarmelosy, kyselina stearová 95%, mikrokrystalická celulosa, hypromelosa 2910/5, makrogol 6000, oxid titaničitý, simetikonová emulze SE 4, mastek.

Jak přípravek Paralen Extra proti bolesti vypadá a co obsahuje toto balení

Paralen Extra proti bolesti jsou téměř bílé až nažloutlé bikonvexní potahované tablety, na jedné straně je vyraženo "PARALEN EXTRA".

Balení obsahuje 12 nebo 24 potahovaných tablet.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Paralen
Výrobce ZENTIVA
Kód produktu: MD385559
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Potahovaná tableta
Indikační skupina: Analgetica, antipyretica
Kód PDK 4606969
Kód SUKL 254424
ATC skupina N02BE51
Farmakoterapeutická skupina ANILIDY - PARACETAMOL, KOMBINACE KROMĚ PSYCHOLEPTIK
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.