Strepfen 8.75mg pastilky 24ks

Léčivý přípravek

Pastilky Strepfen se užívají k zmírnění bolesti a otoků u zánětlivých a infekčních onemocnění horních cest dýchacích bakteriálního nebo virového původu. Pastilky Strepfen zmírňují bolesti v krku a tlumí otoky zánětem postižených sliznic hrdla. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Pastilky Strepfen se užívají k zmírnění bolesti a otoků u zánětlivých a infekčních onemocnění horních cest dýchacích bakteriálního nebo virového původu. Pastilky Strepfen zmírňují bolesti v krku a tlumí otoky zánětem postižených sliznic hrdla. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Strepfen 8.75mg pastilky 24ks"

Co je Strepfen a k čemu se používá

Strepfen zmírňuje bolest a otok v krku, které provázejí zánětlivá a infekční onemocnění dutiny ústní a hltanu bakteriálního nebo virového původu.

Při nachlazení přináší Strepfen úlevu od bolesti v krku, spojenou zvláště s bolestivým polykáním, a zklidňuje zánětlivý otok hrdla.

Strepfen se také užívá jako podpůrná léčba při léčbě angíny a zánětu hltanu.

Pastilky se rychle rozpouštějí v dutině ústní (během 5 až 10 minut) a vykazují uklidňující efekt po 2 minutách od použití pastilky, který je dán lékovou formou pastilky.

Nástup účinku, projevující se jako útlum bolesti a zmenšení otoku v krku, by se měl dostavit během 22 minut po použití pastilky a měl by přetrvávat po dobu 4 až 6 hodin.

Strepfen obsahuje flurbiprofen, který patří do skupiny látek známých jako nesteroidní protizánětlivá léčiva (NSAID). Tyto látky pomáhají tlumit zánět (otok), bolest a snižují zvýšenou teplotu.

Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se Strepfen užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pastilky Strepfen jsou určeny dospělým a dospívajícím starším 12 let.

Doporučená dávka přípravku je:

Dospělí a dospívající od 12 let: obvyklá dávka je jedna pastilka každých 3-6 hodin podle potřeby.
Neužívejte více než 5 pastilek během 24 hodin.

Pastilku nechte zvolna rozpustit v ústech, aby správně účinkovala. Nerozkousávejte ji ani nepolykejte vcelku. Během rozpouštění ji přemisťujte v ústech.

Pastilky Strepfen v žádném případě nenahrazují léčbu antibiotiky. Přetrvávají-li proto příznaky onemocnění déle než 3 dny, zhoršují-li se nebo objeví-li se nové projevy onemocnění (např. horečka), navštivte lékaře, aby se včas stanovila diagnóza.

Přípravek není určen pro dlouhodobou léčbu, neužívejte jej déle než 3 dnů. U starších pacientů je zvýšené riziko vzniku nežádoucích účinků.

Nežádoucí účinky lze minimalizovat užíváním nejnižší účinné dávky po nejkratší možnou dobu nezbytnou ke zlepšení symptomů.

Co Strepfen obsahuje

Léčivou látkou je flurbiprofenum. Jedna pastilka obsahuje 8,75 mg flurbiprofenum.

Dalšími složkami jsou makrogol 300, hydroxid draselný, citronové aroma, (obsahuje butylhydroxyanisol (E320), citral, citronellol, d-limonen, farnesol, geraniol a linalol), levomenthol, tekutá glukosa, (z pšeničného škrobu), prostý sirup (obsahuje sacharosu), čištěný med.

Jak Strepfen vypadá a co obsahuje toto balení

Světle žluté až světle hnědé okrouhlé pastilky s charakteristickou chutí medu a citronu a s vyraženým logem "S" na obou stranách.

Blistr (Al/PVC/PVDC, bílý, neprůhledný), krabička.
Balení obsahuje 6, 8, 10, 12, 16 nebo 24 pastilek.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Výrobce RECKITT
Kód produktu: MD361086
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Strepfen
Léková forma: Pastilka
Indikační skupina: Otorhinolaryngologica
Kód PDK 3751188
Kód SUKL 237969
ATC skupina R02AX01
Farmakoterapeutická skupina JINÁ KRČNÍ LÉČIVA - FLURBIPROFEN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.