Clotrimazol AL 0.01g/ml drm.spr.sol.1x30ml

Léčivý přípravek

Clotrimazol AL je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických/plísňových či kvasinkových/ infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Clotrimazol AL je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických/plísňových či kvasinkových/ infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Clotrimazol AL 0.01g/ml drm.spr.sol.1x30ml"

Co je Clotrimazol AL a k čemu se používá

Clotrimazol AL je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických / plísňových či kvasinkových / infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let.

Clotrimazol AL se používá k léčbě kožních a slizničních infekcí, které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi.

Jedná se o:

  • plísňové onemocnění (dermatomykózy), vyskytující se nejčastěji v místech snadné zapářky (v kožních záhybech): mezi prsty u nohou (tinea pedis), v oblasti třísel (tinea inguinalis), na trupu (tinea corporis), na rukou (tinea manuum). Projevují se zčervenáním, svěděním, někdy i olupováním kůže, případně může dojít i k bolestivým prasklinám kůže.
  • pityriasis versicolor - projevuje se obvykle na hrudníku nebo na zádech jako olupující se, nesvědivé skvrny.
  • erythrasma - projevuje se jako hnědočervené, mírně šupinaté, ostře ohraničené, nesvědivé skvrny až plochy v oblastech zapářky nebo mezi prsty.

Pokud se do 14 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se Clotrimazol AL používá

Vždy používejte Clotrimazol AL přesně podle pokynů uvedených v této příbalové informaci. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jak se přípravek používá

Před každým použitím přípravku Clotrimazol AL je třeba postižené místo pečlivě omýt a osušit.
Nastříkejte tenkou vrstvu roztoku na postižená místa pokožky stisknutím rozprašovače jednou nebo dvakrát. To je dostačující i pro mykotické infekce zasahující velké plochy těla. Přípravek používejte 2krát až 3krát denně.
Před prvním použitím stiskněte rozprašovač jednou nebo dvakrát, aby se naplnila pumpička spreje.
Sprej stříkejte na postiženou plochu ze vzdálenosti 10 až 30 cm.

Jak dlouho se přípravek používá

Pravidelná a dostatečně dlouhá doba požívání roztoku je zásadní pro úspěšnou léčbu.
Délka léčby je rozdílná v závislosti na rozsahu a místě postižených oblastí kůže. U plísňových onemocnění může dojít k rychlému zlepšení příznaků, nicméně pro zamezení návratu onemocnění je nutné pokračovat v léčbě přípravkem Clotrimazol AL i po ústupu obtíží, a to ještě po dobu asi 2 týdnů po vymizení všech známek onemocnění.
Obvyklá délka léčby je 3-4 týdny u plísňových onemocnění kůže (dermatomykóz), 2-4 týdny u onemocnění erythrasma a až 3 týdny u onemocnění pytiriasis versicolor.

Pokud se Vaše obtíže nezlepší do 14 dnů nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Bez porady s lékařem nepoužívejte tento přípravek déle než 4 týdny, a to ani v případě, že došlo k částečnému zlepšení obtíží.

Co Clotrimazol AL obsahuje

Léčivou látkou je clotrimazolum. Jeden ml roztoku obsahuje clotrimazolum 10 mg.
Dalšími složkami jsou: makrogol 400, isopropylalkohol, propylenglykol.

Jak Clotrimazol AL vypadá a co obsahuje toto balení

Clotrimazol AL je čirý bezbarvý roztok. Přípravek je dodáván v lahvičce z hnědého skla s mechanickým rozprašovačem a krytem z plastické hmoty a v krabičce.

Balení obsahuje 30 ml roztoku.

Značka Stada
Výrobce STADA
Kód produktu: MD380651
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Kožní sprej, roztok
Indikační skupina: Antimycotica (lokální i celková)
Kód PDK 3904415
Kód SUKL 247317
ATC skupina D01AC01
Farmakoterapeutická skupina IMIDAZOLOVÉ A TRIAZOLOVÉ DERIVÁTY - KLOTRIMAZOL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.