Panzynorm Forte-N por.tbl.flm.30

Panzynorm forte_N obsahuje základní trávicí enzymy (lipázu, amylázu, proteázu) a napomáhá zlepšení i zrychlení zažívání stravy bohaté na tuky a bílkoviny, zabraňuje trávicím poruchám i nepříjemným pocitům. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Panzynorm forte_N obsahuje základní trávicí enzymy (lipázu, amylázu, proteázu) a napomáhá zlepšení i zrychlení zažívání stravy bohaté na tuky a bílkoviny, zabraňuje trávicím poruchám i nepříjemným pocitům. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Panzynorm Forte-N por.tbl.flm.30"

Co je přípravek Panzynorm forte-N a k čemu se používá

Jak Panzynorm forte-N působí

Přípravek Panzynorm forte-N obsahuje vysoce aktivní přirozené enzymy slinivky břišní: lipázu, amylázu a proteázu. Tyto látky jsou obvykle uvolňovány během jídla a pomáhají rozložit a strávit jednotlivé složky potravy. Lipáza umožňuje trávení tuků, amyláza trávení uhlohydrátů a proteáza se účastní trávení bílkovin. Hlavní složky přípravku Panzynorm forte-N jsou vepřového původu a jsou velmi podobné těm, které jsou produkovány lidským organismem. Tablety mají obal, který je odolný vůči žaludeční kyselině a tak jsou enzymy uvolňovány v tenkém střevě, kde působí a nahrazují chybějící enzymy, které nejsou produkovány slinivkou břišní.

Kdy se Panzynorm forte-N užívá

Přípravek Panzynorm forte-N se používá při nedostatečném vylučování trávicích šťáv břišní slinivkou. Nedostatečná funkce slinivky břišní je charakterizována zhoršeným trávením, poruchou vstřebávání, nedostatkem živin a břišními obtížemi.

Přípravek Panzynorm forte-N se používá na doporučení lékaře při léčbě poruch trávení v důsledku porušení tvorby trávicích šťáv břišní slinivkou v důsledku: vleklého zánětu slinivky břišní, při vrozené poruše žláz s vnitřním vyměšováním (cystická fibróza), stavech po chirurgickém zákroku na slinivce břišní, při poruchách trávení v důsledku operačních výkonů na žlučových cestách, žaludku a tenkém střevě a u nemocných s nádorovým onemocněním.

Po poradě s lékařem je přípravek Panzynorm forte-N také vhodný před použitím diagnostických zobrazovacích metod (rentgenu, ultrazvuku) pro omezení střevní plynatosti.

Přípravek Panzynorm forte-N může být také používán bez doporučení lékaře při obtížích z dietních chyb (které se projeví plynatostí, nadmutím břicha a pocitem sytosti po požití těžko stravitelných rostlinných, tučných nebo neobvyklých jídel).

Přípravek je určený pro dospělé a dospívající od 15 let.

Jak se přípravek Panzynorm forte-N užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Cílem léčby je dosažení normální tělesné hmotnosti, příp. její udržení, úprava stolice.

Dávkování se řídí závažností onemocnění. Pokud lékař nepředepíše jinak, je obvyklá doporučená dávka na začátku léčby třikrát denně 1 tableta během hlavního jídla. Při přetrvávání obtíží se užívá 1-2 tablety třikrát denně během hlavních jídel, event. je možné užívat 1 tabletu během dopolední a odpolední svačiny. Potřebná dávka může však být značně vyšší. Ke zvýšení dávky smí dojít pouze pod dohledem lékaře.

Pro omezení Vašich obtíží užívejte nejnižší účinnou dávku (tj. takovou, která ovlivňuje vyprazdňování střev a tělesnou hmotnost).

Tablety užívejte celé, bez rozkousání nebo lámání.

Pokud by v případě samoléčby přetrvávaly příznaky trávicích obtíží déle než tři dny, je nutné se poradit s lékařem.

Pokud se domníváte, že účinek přípravku Panzynorm forte-N je příliš slabý nebo příliš silný, poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Co přípravek Panzynorm forte-N obsahuje

Léčivou látkou je Pancreatinum z vepřové slinivky břišní, odpovídající: lipasum 20000 j. Ph. Eur., amylasum 12000 j. Ph. Eur., proteasum 900 j. Ph. Eur.

Pomocnými látkami jsou:

Jádro tablety: monohydrát laktosy, mikrokrystalická celulosa, krospovidon, koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát.
Potahová enterosolventní vrstva: kopolymer MA/EA (1:1), mastek, oxid titaničitý, hypromelosa, triethylcitrát, polysorbát 80, sodná sůl karmelosy, simetikonová emulze, vanilkové aroma, makrogol 6000, bergamotové aroma Firmenich.

Jak přípravek Panzynorm forte-N vypadá a co obsahuje toto balení

Popis přípravku: bílé až světle šedé, hladké, kulaté, konvexní tablety s aromatickou enterosolventní vrstvou.

Velikost balení:10, 30 nebo 100 enterosolventních tablet v blistru.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Panzynorm
Výrobce KRKA
Kód produktu: MD304609
Léková forma: Enterosolventní tableta
Indikační skupina: Digestiva, adsorbentia, acida
Kód PDK 2073949
Kód SUKL 125115
ATC skupina A09AA02
Farmakoterapeutická skupina ENZYMOVÉ PŘÍPRAVKY - MULTIENZYMOVÉ PŘÍPRAVKY (LIPASA, PROTEASA APOD.)
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.