Guttalax 5mg tbl.nob.20

Léčivý přípravek

GUTTALAX je indikován u dospělých, dospívajících a dětí od 4 let v případech akutní funkční zácpy a k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

GUTTALAX je indikován u dospělých, dospívajících a dětí od 4 let v případech akutní funkční zácpy a k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Guttalax 5mg tbl.nob.20"

Co je přípravek Guttalax a k čemu se používá

Přípravek Guttalax je místně působící laxativum (látka s projímavým účinkem), které způsobuje stimulaci peristaltiky (vlnovitý pohyb stěn) tlustého střeva a změkčení stolice.

Přípravek Guttalax, jako laxativum působící v tlustém střevě, stimuluje přirozené vyprázdnění tlustého střeva. Proto přípravek Guttalax nezmění ani trávení, ani vstřebávání energetických složek stravy nebo jiných živin v tenkém střevě.

Přípravek Guttalax se používá

  • k léčbě akutní funkční zácpy;
  • k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě.

Přípravek je určen pouze ke krátkodobému užívání u dospělých a dětí od 4 let. U dětí je použití možné pouze po konzultaci s lékařem.

Jak se přípravek Guttalax užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je:

Dospělí užívají 1-2 tablety jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 1 tabletou. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 2 tablety pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 2 tablety denně.

Použití u dětí a dospívajících

Děti mohou přípravek Guttalax užívat pouze po konzultaci s lékařem.

Dospívající a děti nad 10 let užívají 1-2 tablety jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 1 tabletou. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 2 tablety pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 2 tablety denně.

Děti ve věku 4-10 let užívají 1/2-1 tabletu jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 1/2 tablety. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 1 tableta pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 1 tableta denně.

Tablety nejsou určeny pro děti mladší 4 let.

Způsob podání

Přípravek Guttalax se užívá večer před spaním, vyprázdnění nastává následující den ráno.
Účinek obvykle nastává 6-12 hodin po podání.

Tablety se zapíjejí dostatečným množstvím vody.

Guttalax lze pravidelně, při každodenním podávání, užívat po dobu maximálně dvou týdnů, a to jak po konzultaci, tak i bez konzultace lékaře.
Pokud potřebujete užívat laxativa každý den, nebo pokud trpíte přetrvávajícími bolestmi břicha, navštivte svého lékaře.

Co přípravek Guttalax obsahuje

Léčivou látkou je natrii picosulfas 5 mg (jako natrii picosulfas monohydricus) v jedné tabletě.

Pomocnými látkami jsou monohydrát laktózy, sušený kukuřičný škrob, koloidní bezvodý oxid křemičitý, předbobtnalý bramborový škrob, magnesium-stearát, oxidovaný kukuřičný škrob.

Jak přípravek Guttalax vypadá a co obsahuje toto balení

Bílé, kulaté ploché tablety se zkosenými hranami s půlicí rýhou a značením 5L po obou stranách půlicí rýhy na jedné straně tablety, bílá PP tuba s bílou PE zátkou, krabička. Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.
Velikost balení: 5, 10, 20, 30 tablet.

Výrobce DELPHARM
Kód produktu: MD384945
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Guttalax
Léková forma: Tableta
Indikační skupina: Laxantia
Kód PDK 4594371
Kód SUKL 254359
ATC skupina A06AB08
Farmakoterapeutická skupina KONTAKTNÍ LAXATIVA - NATRIUM-PIKOSULFÁT
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.