Dulcolax 5mg tbl.ent.40

Léčivý přípravek

DULCOLAX je místně působící projímadlo, které působí v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku a změkčuje stolici. Používá k usnadnění vyprázdnění při zácpě. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

DULCOLAX je místně působící projímadlo, které působí v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku a změkčuje stolici. Používá k usnadnění vyprázdnění při zácpě. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Dulcolax 5mg tbl.ent.40"

Co je Dulcolax a k čemu se používá

Dulcolax je místně působící projímadlo, které působí v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku (vlnovitý pohyb stěn střeva, který vede k vyprazdňování) a změkčuje stolici.

Přípravek Dulcolax, jako projímadlo působící v tlustém střevě, stimuluje vyprázdnění v dolní části zažívacího ústrojí. Proto při užívání přípravku Dulcolax nedochází ke změně vstřebávání energetických složek stravy nebo jiných živin v tenkém střevě.

Dulcolax se používá k usnadnění vyprázdnění při zácpě.
Dulcolax se používá

  • ke krátkodobé léčbě zácpy;
  • k přípravě na diagnostická vyšetření, k použití před a po operacích a u stavů, které vyžadují usnadnění vyprazdňování stolice. V těchto případech se přípravek užívá pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem.

Dulcolax je určen pro dospělé, dospívající a děti od 4 let. Děti mohou přípravek užívat pouze pod dohledem lékaře.

Jak se Dulcolax užívá

Vždy užívejte Dulcolax přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Krátkodobá léčba zácpy

Děti musí být léčeny jen pod dohledem lékaře. Děti mladší 4 let nesmí tento přípravek užívat.

Doporučená dávka je:

Dospělí
Dospělí užívají 1-2 tablety (5-10 mg) 1x denně. Doporučuje se začít s 1 tabletou denně. Dávka může být upravena až do maximální dávky 2 tablety, aby stolice byla pravidelná. Nepřekračujte maximální dávku 2 tablety denně.

Děti a dospívající

Děti starší 10 let
Děti starší 10 let užívají 1-2 tablety (5-10 mg) 1x denně. Doporučuje se začít s 1 tabletou denně. Dávka může být upravena až do maximální dávky 2 tablety, aby stolice byla pravidelná. Nepřekračujte maximální dávku 2 tablety denně.

Děti 4-10 let
Děti ve věku 4-10 let užívají 1 tabletu (5 mg) 1x denně. Nepřekračujte maximální dávku 1 tabletu denně.

Přípravek je určen ke krátkodobému podávání. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů.

Příprava k diagnostickým výkonům a před operací

Pro přípravu k diagnostickým výkonům, v předoperační a v pooperační péči a stavech vyžadujících usnadnění vyprazdňování stolice musí být Dulcolax užíván pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem.

Dospělí
K dosažení úplného vyprázdnění střeva se jeden den před vyšetřením užijí 2 tablety (10 mg) ráno a 2 tablety (10 mg) večer, následující den ráno se před provedením vyšetření podá projímadlo s okamžitým účinkem (např. Dulcolax čípek).

Pediatrická populace

Děti 4-10 let
Děti ve věku 4-10 let užijí jeden den před vyšetřením večer jednu tabletu (5 mg), následující den ráno před vyšetřením pak užijí laxativum s okamžitým účinkem.

Děti starší 10 let a dospívající
K dosažení úplného vyprázdnění střeva se jeden den před vyšetřením užijí 2 tablety (10 mg) ráno a 2 tablety (10 mg) večer, následující den ráno se před vyšetřením podá laxativum s okamžitým účinkem (např. Dulcolax čípky).

Způsob podání

Enterosolventní tablety se doporučuje užít večer před spaním, aby následující ráno došlo k vyprázdnění.Tablety se polykají vcelku a zapíjejí se přiměřeným množstvím tekutiny (ale ne s mlékem).

Gastrointestinální tablety Dulcolax se nesmí užívat současně s produkty, které snižují kyselost v horní části zažívacího ústrojí, jako je mléko, antacida nebo inhibitory protonové pumpy (léky k léčbě pálení žáhy a onemocnění žaludku a dvanáctníku), aby se předčasně nerozpustil enterosolventní obal tablety.

Co Dulcolax obsahuje

Léčivou látkou je: bisacodylum 5 mg v jedné tabletě.

Pomocnými látkami jsou monohydrát laktosy, sušený kukuřičný škrob, modifikovaný škrob, glycerol 85%, magnesium-stearát, sacharosa, mastek, práškovaná arabská klovatina, oxid titaničitý, kopolymer MM/MMA 1:1, methakrylátový kopolymer typ S, panenský ricinový olej, makrogol 6000, žlutý oxid železitý, bílý vosk, karnaubský vosk, šelak.

Jak Dulcolax vypadá a co obsahuje toto balení

Enterosolventní tablety: kulaté, béžovo-žluté, bikonvexní obalené tablety s hladkým, lesklým povrchem.

Velikosti balení: 10, 20, 30, 40, 50 a 100 tablet.

Výrobce BOEHRINGER
Kód produktu: MD341641
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Dulcolax
Léková forma: Enterosolventní tableta
Indikační skupina: Laxantia
Kód PDK 3476950
Kód SUKL 223129
ATC skupina A06AB02
Farmakoterapeutická skupina KONTAKTNÍ LAXATIVA - BISAKODYL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.