Duphalac 667g/l por.sol.1x200ml IV

Léčivý přípravek

Duphalac se používá k léčbě zácpy a dále u stavů, kde je zapotřebí, aby se tvořila měkká stolice (při hemoroidech, po chirurgickém zákroku na konečníku nebo tlustém střevě). Po poradě s lékařem lze používat k léčbě jaterní encefalopatie. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Duphalac se používá k léčbě zácpy a dále u stavů, kde je zapotřebí, aby se tvořila měkká stolice (při hemoroidech, po chirurgickém zákroku na konečníku nebo tlustém střevě). Po poradě s lékařem lze používat k léčbě jaterní encefalopatie. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Duphalac 667g/l por.sol.1x200ml IV"

Co je přípravek Duphalac a k čemu se používá

Co je přípravek Duphalac

Duphalac obsahuje laxativum (projímadlo) nazývané laktulóza. Změkčuje stolici a usnadňuje její odchod tím, že přitahuje do střeva vodu. Do těla se přípravek nevstřebává.

K čemu se přípravek Duphalac používá

  • Bez doporučení lékaře se Duphalac může používat k léčbě zácpy (méně časté pohyby střeva, tvrdá a suchá stolice) a dále u stavů, kde je zapotřebí, aby se tvořila měkká stolice. Například:
    • máte-li hemoroidy;
    • po chirurgickém zákroku na konečníku nebo tlustém střevě.
    • Pouze po poradě s lékařem se Duphalac může používat k léčbě jaterní encefalopatie (poškození mozku při selhání jater projevující se nervovými a psychiatrickými příznaky).

Přípravek mohou užívat děti i dospělí. Použití u dětí (včetně kojenců a batolat) však má být výjimečné a vždy pod lékařským dohledem. Přípravek nepodávejte dětem a dospívajícím mladším 14 let bez předpisu lékaře, neboť lékař bude dítě zároveň pečlivě sledovat.

Jak se přípravek Duphalac užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Užívejte své dávky každý den ve stejnou dobu.

Spolkněte lék najednou. Nedržte jej v ústech delší dobu.

Duphalac roztok můžete užívat nezředěný nebo zředěný tekutinou. K odměření dávky použijte přiloženou odměrku.

Dávkování u zácpy nebo v případech, kdy je zapotřebí, aby se tvořila měkká stolice

Dávka se užívá jednou denně, například během snídaně, nebo rozděleně ve dvou denních dávkách ráno a v poledne (tj. užívá se polovina denní dávky 2x denně).

Doporučuje se začít léčbu nejnižší úvodní denní dávkou a v případě potřeby, tj. pokud se nedostaví očekávaný účinek, dávku postupně upravovat až do maximální dávky (viz tabulku níže). Po několika dnech lze přejít na udržovací dávku, která by měla opět začínat nejnižší dávkou v uvedeném dávkovacím rozmezí a pokud tato dávka není dostatečně účinná, lze ji zvýšit na maximální doporučenou denní dávku. Nepřekračujte nejvyšší doporučenou denní dávku.

Může být potřeba několika dní léčby (2-3 dny), než se projeví léčebný účinek.

Věk Úvodní denní dávka Udržovací denní dávka
Dospělí a mladiství starší 14 let 15-45 ml 15-30 ml
Děti a dospívající (7-14 let) 15 ml 10-15 ml
Děti (1-6 let) 5-10 ml 5-10 ml
Kojenci do 1 roku až do 5 ml až do 5 ml

Bez porady s lékařem lze přípravek užívat pouze krátkodobě. Pokud se do 7 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem. Zácpa může být příznakem závažného onemocnění. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 14 dní.

Užití u dětí

Užití laxativ u dětí (včetně kojenců) má být výjimečné a vždy za lékařského dohledu, protože tyto léky mohou narušovat normální reflex vyprazdňování.

Nepodávejte přípravek Duphalac dětem mladším 14 let bez předpisu lékaře, neboť lékař bude dítě zároveň pečlivě sledovat.

Dávkování u jaterní encefalopatie

Dospělí
Úvodní dávka při jaterní encefalopatii je 30 až 45 ml perorálního roztoku 3 až 4krát denně.

Tuto dávku lze upravit na udržovací dávku tak, abyste měl(a) 2-3 měkké stolice za den.

Pro léčbu jaterní encefalopatie u dětí (včetně novorozenců, dětí a dospívajících mladších 18 let) nejsou k dispozici údaje.

Užití u starších pacientů a pacientů s poškozením funkce ledvin nebo jater

Žádná zvláštní doporučení pro dávkování neexistují.

Co přípravek Duphalac obsahuje

Léčivou látkou přípravku Duphalac je laktulóza.
Jeden ml přípravku Duphalac perorální roztok obsahuje lactulosi solutio odpovídající lactulosum 667 mg.

Přípravek Duphalac neobsahuje žádné pomocné látky. Jako pozůstatek syntézy však může obsahovat siřičitan a cukry, např. laktózu, galaktózu a fruktózu.

Jak přípravek Duphalac vypadá a co obsahuje toto balení

Duphalac je bezbarvá až nažloutlá tekutina, čirá nebo mírně opalizující, viskózní, sladké chuti.
Duphalac je dostupný v plastových lahvích se šroubovacím uzávěrem a odměrkou nebo v lahvích z hnědého skla se šroubovacím uzávěrem a odměrkou. Lahve jsou baleny v krabičce nebo jsou bez krabičky s příbalovou informací připevněnou ke štítku.

Velikost balení: 200, 300, 500 ml.

Na trhu nemusí být dostupné všechny velikosti balení.

Značka Duphalac
Výrobce ABBOTT
Kód produktu: MD352004
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Perorální roztok
Indikační skupina: Hepatica
Kód PDK 3574390
Kód SUKL 226523
ATC skupina A06AD11
Farmakoterapeutická skupina OSMOTICKY PŮSOBÍCÍ LAXATIVA - LAKTULOSA
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.