Visine Classic 0.5mg/ml oph.gtt.sol.15ml I

Léčivý přípravek

Zmírňuje pocity pálení, podráždění, bolesti očí a nadměrného slzení očí v důsledku alergického zánětlivého onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Zmírňuje pocity pálení, podráždění, bolesti očí a nadměrného slzení očí v důsledku alergického zánětlivého onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Visine Classic 0.5mg/ml oph.gtt.sol.15ml I"

Co je přípravek Visine Classic a k čemu se používá

Léčivá látka očních kapek Visine Classic, tetryzolin-hydrochlorid, způsobuje zúžení průsvitu cév (vazokonstrikci) spojivkové tkáně a vede k vysušení sliznice spojivkového vaku. Léčebný účinek nastupuje za několik minut po místním podání a přetrvává po dobu 4-8 hodin.

Oční kapky Visine Classic můžete používat při překrvení a otoku spojivek souvisejících s mírným podrážděním očí vyvolaným kouřem, prachem, větrem, chlorovanou vodou, ostrým světlem, kosmetickými přípravky nebo kontaktními čočkami. Dále je lze použít k odstranění obtíží, tj. ke zmírnění pálení, podráždění, svědění, bolesti a nadměrného slzení u alergického zánětu spojivek.

Přípravek mohou používat dospělí, dospívající a děti od 6 let. Děti od 2 do 6 let však mohou používat přípravek pouze na základě doporučení lékaře.

Oční kapky Visine Classic jsou určeny k léčbě mírnějších forem očních podráždění.

Pokud se do dvou dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Visine Classic používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka pro dospělé, dospívající a děti od 6 let je jedna kapka nebo dvě kapky až čtyřikrát denně do postiženého oka (postižených očí).

Bez porady s lékařem můžete léčivý přípravek používat nejdéle po dobu 5 dní.

Návod k použití

Nejdříve odstraňte plastový bezpečnostní proužek, otevřete uzávěr, obraťte lahvičku otvorem směrem dolů, jednotlivá kapka se vytvoří po stlačení plastového obalu. Nedotýkejte se hrotem kapátka povrchu oka ani cizích předmětů. Před použitím přípravku Visine Classic vyjměte kontaktní čočky, pokud je používáte, a zpět je umístěte až za 15 minut po použití kapek. Oční kapky používejte při záklonu hlavy nebo vleže a vkápněte do vnitřního očního koutku.

Pokud je PE lahvička opatřená dětským bezpečnostním uzávěrem: uzávěr lze otevřít zatlačením a otáčením proti směru hodinových ručiček a uzávěr lze zavřít otáčením v směru hodinových ručiček až do úplného uzavření.

Co přípravek Visine Classic obsahuje

Léčivou látkou je tetryzolini hydrochloridum (tetryzolin-hydrochlorid). Jeden ml roztoku obsahuje tetryzolini hydrochloridum 0,5 mg.

Dalšími látkami jsou kyselina boritá, dekahydrát tetraboritanu sodného, chlorid sodný, dihydrát dinatrium-edetátu, roztok benzalkonium-chloridu, čištěná voda.

Jak přípravek Visine Classic vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek je vyráběn v lékové formě očních kapek, roztoku. Bezbarvý, čirý roztok je dodáván v PE lahvičkách s kapacím zařízením, šroubovacím uzávěrem a bezpečnostním proužkem s obsahem 15 mililitrů.

Značka Visine
Výrobce MACK
Kód produktu: MD359900
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Oční kapky, roztok
Indikační skupina: Ophthalmologica
Kód PDK 3681039
Kód SUKL 233475
ATC skupina S01GA02
Farmakoterapeutická skupina SYMPATOMIMETIKA POUŽÍVANÁ JAKO DEKONGESČNÍ LÉČIVA - TETRYZOLIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.