Osmigen 500mg tbl.flm.30

Léčivý přípravek

Přípravek se užívá u dospělých pacientů ke krátkodobé (2-3 měsíce) léčbě chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: zmírňuje edémy (otoky) a další známky chronické žilní nedostatečnosti. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se užívá u dospělých pacientů ke krátkodobé (2-3 měsíce) léčbě chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: zmírňuje edémy (otoky) a další známky chronické žilní nedostatečnosti. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Osmigen 500mg tbl.flm.30"

Co je přípravek Osmigen a k čemu se používá

Osmigen je venotonikum, vazoprotektivum, které zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost kapilár (nejmenších krevních cév). Omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek.

Přípravek se užívá u dospělých pacientů k léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: zmírňuje edémy (otoky) a další známky chronické žilní nedostatečnosti (pocit tíhy v nohou, bolest nebo noční křeče v nohou, změny kůže v důsledku nedostatečné odolnosti nebo nedostatečného prokrvení tkání, porušené výživy nebo porušeného růstu tkání).

Přípravek se užívá u dospělých pacientů také pro léčbu akutního hemoroidálního onemocnění (hemoroidy jsou uzlovité žilní rozšířeniny v oblasti konečníku). Jsou doprovázeny příznaky, jako je svědění, bolest či krvácení v oblasti konečníku a potíže s vyprazdňováním.

Pokud přípravek budete užívat k léčbě chronické žilní nedostatečnosti a současně trpíte bércovým vředem, jinými změnami na kůži, nebo hemoroidy, o léčbě se vždy poraďte s lékařem.

Pokud se do tří týdnů v případě chronické žilní nedostatečnosti nebo do 7 dnů v případě akutního hemoroidálního onemocnění nebudete cítit lépe, nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem nebo lékárníkem.

Jak se přípravek Osmigen užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku:

  • při léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti je doporučená dávka 2 tablety denně užité v jedné dávce nebo dvou oddělených dávkách (1 tableta v poledne a 1 tableta večer).
  • v případě akutního hemoroidálního onemocnění se po dobu prvních 4 dnů užívá 6 tablet denně (nejlépe ve dvou oddělených dávkách, tj. 3 tablety 2krát denně), poté po dobu následujících 3 dnů se užívají 4 tablety denně (nejlépe ve dvou oddělených dávkách, tj. 2 tablety 2krát denně). Následně se pokračuje tzv. udržovací dávkou 2 tablety denně (nejlépe ve dvou oddělených dávkách, tj. 1 tableta 2krát denně).

Přípravek se podává ústy.
Tablety se užívají při jídle a zapíjejí se tekutinou.

Délka léčby

Chronická žilní nedostatečnost
Pokud se do tří týdnů nebudete cítit lépe, nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem nebo lékárníkem. Bez porady s lékařem neužívejte Osmigen déle než 3 měsíce.

Akutní hemoroidální onemocnění
Pokud se do 7 dnů příznaky onemocnění nezlepší nebo se dokonce zhorší, poraďte se s lékařem. Pokud příznaky hemoroidů do 14 dnů nevymizí, je třeba se poradit s lékařem.

Co přípravek Osmigen obsahuje

Léčivou látkou je diosminum.
Jedna potahovaná tableta obsahuje diosminum micronisatum 500 mg.

Pomocnými látkami jsou:
jádro tablety: mikrokrystalická celulóza (E460), želatina, mastek, magnesium-stearát, sodná sůl karboxymethylškrobu (typ A).
potahová vrstva: červený oxid železitý (E172), žlutý oxid železitý (E172), potahová soustava Opadry OY-L28900 bílá (obsahující oxid titaničitý (E171), hypromelózu, makrogol 4000, monohydrát laktózy).

Jak přípravek Osmigen vypadá a co obsahuje toto balení

Osmigen jsou podlouhlé bikonvexní potahované tablety lososové barvy s označením D500 na jedné straně.

Potahované tablety jsou dostupné v PVC/PVdC/Al blistrech po 30 nebo 50 tabletách balených v papírové krabičce.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Výrobce CINFA
Kód produktu: MD348058
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Potahovaná tableta
Indikační skupina: Venopharmaca, antivaricosa
Kód PDK 3268795
Kód SUKL 208561
ATC skupina C05CA03
Farmakoterapeutická skupina BIOFLAVONOIDY - DIOSMIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.