Ibolex 200mg tbl.flm.20 I

Léčivý přípravek

Přípravek se používá ke krátkodobé symptomatické léčbě mírné až středně silné akutní bolesti různého původu u dospělých, např. bolest svalů, kloubů, šlach a kostí, bolest zubního původu, menstruační bolest, bolest hlavy, bolest při nachlazení a chřipce. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se používá ke krátkodobé symptomatické léčbě mírné až středně silné akutní bolesti různého původu u dospělých, např. bolest svalů, kloubů, šlach a kostí, bolest zubního původu, menstruační bolest, bolest hlavy, bolest při nachlazení a chřipce. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Ibolex 200mg tbl.flm.20 I"

Co je přípravek Ibolex a k čemu se používá

Dexibuprofen, léčivá látka přípravku Ibolex, patří do skupiny léků nazývaných nesteroidní protizánětlivá léčiva (NSAID). NSAID, jako je dexibuprofen, se používají jako léky proti bolesti a ke kontrole zánětu. Tyto léky působí tak, že snižují množství prostaglandinů (látek, které mají vliv na zánět a bolest), které vytváří Vaše tělo.

K čemu se používá přípravek Ibolex 200 mg

Přípravek Ibolex se používá ke krátkodobé symptomatické léčbě mírné až středně silné akutní bolesti různého původu u dospělých, jako je např.

  • muskuloskeletální bolest (bolest svalů, kloubů, šlach a kostí), např. bolest zad,
  • bolest zubního původu, bolest po extrakci (vytržení) zubů,
  • menstruační bolest,
  • bolest hlavy,
  • bolest při nachlazení a chřipce (např. bolest hlavy a bolest končetin).

Pokud se nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží do 4 dnů v případě bolesti nebo do 3 dnů v případě horečky, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Ibolex užívá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Přípravek Ibolex je vhodné zapít sklenicí vody nebo jinou tekutinou. Přípravek Ibolex vykazuje rychlejší účinek, pokud se užívá bez jídla. Užívání s jídlem se doporučuje, protože může chránit před žaludečními problémy, zejména při dlouhodobém užívání.

Počáteční dávka je 1 tableta přípravku Ibolex (200 mg dexibuprofenu), následovaná 1 tabletou každých 6 až 8 hodin podle potřeby. Mezi jednotlivými dávkami ponechejte nejméně šest hodin a bez lékařského doporučení nepřekračujte denní dávku 3 tablety přípravku Ibolex (600 mg dexibuprofenu).

Pokud Vám bylo doporučeno užívat nižší dávku: Půlicí rýha na tabletách (viz část "Jak vypadá přípravek Ibolex") umožňuje rozdělit tablety na dvě stejné dávky. Chcete-li tabletu rozdělit, položte ji na tvrdý povrch a stlačte pomocí ukazováčků nebo palců.

Je třeba podávat nejnižší účinnou dávku po nejkratší dobu nutnou ke zmírnění příznaků onemocnění.
Máte-li infekční onemocnění, neprodleně se poraďte s lékařem, jestliže příznaky (jako jsou horečka a bolest) přetrvávají nebo se zhoršují (viz bod 2).

Pacienti s poruchou funkce jater nebo ledvin

Pokud máte sníženou funkci jater nebo ledvin, je nezbytná zvýšená opatrnost. Prosím poraďte se s lékařem.

Děti a dospívající

Vzhledem k nedostatečným zkušenostem u dětí a dospívajících se přípravek Ibolex nemá používat u dětí a dospívajících mladších 18 let.

Starší pacienti

U starších pacientů je dávkování stejné jako u dospělých, avšak je třeba zvýšené opatrnosti (viz bod Upozornění a opatření).

Délka léčby

Pokud je nutné podávat tento léčivý přípravek u dospělých déle než 4 dny (resp. déle než 3 dny, pokud máte horečku) nebo pokud se zhorší příznaky onemocnění, je třeba vyhledat lékaře.

Pokud máte pocit, že účinky tablet Ibolex jsou příliš silné nebo příliš slabé, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Co přípravek Ibolex obsahuje

Léčivou látkou je dexibuprofenum.
Jedna potahovaná tableta obsahuje dexibuprofenum 200 mg.

Další složky jsou:
tableta: hypromelóza, mikrokrystalická celulóza, vápenatá sůl karmelózy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, mastek;
potahová vrstva: hypromelóza, oxid titaničitý (E171), triacetin, mastek, makrogol 6000.

Jak přípravek Ibolex vypadá a co obsahuje toto balení

Ibolex jsou bílé kulaté tablety s půlicí rýhou na jedné straně.
Průměr: cca 10,2 mm
Výška: cca 4,9 mm

Přípravek Ibolex potahované tablety se dodávají v krabičkách po 10, 20, 30, 50, 60 a 100 tabletách v průhledných bezbarvých PVC/PVDC/Al blistrech. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Výrobce GEBRO
Kód produktu: MD372865
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Potahovaná tableta
Indikační skupina: Antirheumatica, antiphlogistica, antiuratica
Kód PDK 3950475
Kód SUKL 239284
ATC skupina M01AE14
Farmakoterapeutická skupina DERIVÁTY KYSELINY PROPIONOVÉ - DEXIBUPROFEN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.