Panthenol 100mg Jenapharm tbl.nob.20x100mg

Léčivý přípravek

Přípravek pro podpůrnou léčbu při zánětech horních cest dýchacích, při zánětech ústní sliznice, doléčování po operaci mandlí, k léčbě projevů nedostatku kyseliny pantothenové, které nelze zvládnout prostou úpravou diety. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek pro podpůrnou léčbu při zánětech horních cest dýchacích, při zánětech ústní sliznice, doléčování po operaci mandlí, k léčbě projevů nedostatku kyseliny pantothenové, které nelze zvládnout prostou úpravou diety. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Panthenol 100mg Jenapharm tbl.nob.20x100mg"

Co je Panthenol 100 mg Jenapharm a k čemu se používá

Přípravek Panthenol 100 mg Jenapharm obsahuje jako léčivou látku dexpanthenol, který se dobře vstřebává z trávicího ústrojí a v těle se mění na kyselinu pantothenovou, známou jako vitamin skupiny B. Kyselina pantothenová je nutná pro množství pochodů látkové přeměny a při jejím nedostatku vzniká řada chorobných projevů zejména na kůži a sliznicích, dochází i ke snížení celkové odolnosti, objevuje se slabost a nervové poruchy.

Bez doporučení lékaře lze přípravek užívat jako podpůrnou léčbu postižení sliznice při zánětech horních cest dýchacích a sliznice dutiny ústní.

Na doporučení lékaře lze přípravek užívat jako podpůrnou léčbu postižení sliznice při zánětech horních cest dýchacích (záněty hltanu, průdušek, průdušnice, hrtanu, záněty nosní sliznice), dále k doléčování po operaci mandlí, k léčbě projevů nedostatku kyseliny pantothenové, které nelze zvládnout prostou úpravou diety, například při mravenčení a bolestech prstů a plosky nohy ("burning-feetsyndrom", příznaky palčivosti nohou); tyto příznaky vyvolává nedostatek pantothenové kyseliny.

Pokud se nebudete do 7 dnů cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Panthenol 100 mg Jenapharm mohou užívat dospělí a dospívající od 14 let věku.

Jak se Panthenol 100 mg Jenapharm užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.Doporučená dávka přípravku:

K podpoře hojení při onemocnění sliznic se užívá 200 až 400 mg denně, to odpovídá 2 až 4 tabletám přípravku Panthenol 100 mg Jenapharm denně.

Jednotlivá dávka je jedna tableta, která se pomalu nechá rozpustit v ústech. Interval mezi dvěma dávkami by neměl být kratší než 2 hodiny.

Při stavech z nedostatku kyseliny pantothenové se denně užívá 100 mg, tj. 1 tableta přípravku Panthenol 100 mg Jenapharm. Tableta se polyká a zapíjí se malým množstvím vody, nezávisle na jídle.

Délka užívání závisí na klinickém obrazu.

Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dní. Jestliže se však do této doby příznaky onemocnění nezlepší nebo se naopak zhoršují, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem.

Co Panthenol 100 mg Jenapharm obsahuje

Léčivou látkou je dexpanthenol. Jedna tableta obsahuje 100 mg dexpanthenolu.

Pomocnými látkami jsou koloidní bezvodý oxid křemičitý, sacharóza, sodná sůl sacharinu, želatina, magnesiumstearát, bramborový škrob, glycerol 85%, mastek, čištěná voda.

Jak Panthenol 100 mg Jenapharm vypadá a co obsahuje toto balení

Panthenol 100 mg Jenapharm jsou ploché tablety bílé barvy.

Balení obsahuje 20 tablet.

Výrobce MIBE
Kód produktu: MD187628
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Tableta
Indikační skupina: Vitamina, vitagena
Kód PDK 2505007
Kód SUKL 176380
ATC skupina A11HA30
Farmakoterapeutická skupina JINÉ VITAMINOVÉ PŘÍPRAVKY (NEKOMBINOVANÉ) - DEXPANTHENOL
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.