Celaskon 100mg tbl.nob.40

Léčivý přípravek

Tabletová forma vitaminu C je vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku vhodná při akutním nedostatku zmíněného vitaminu. Vitamin C se užívá při předcházení a léčbě nedostatku vitaminu C, nejčastěji při jeho zvýšené potřebě, v období infekčních onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Tabletová forma vitaminu C je vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku vhodná při akutním nedostatku zmíněného vitaminu. Vitamin C se užívá při předcházení a léčbě nedostatku vitaminu C, nejčastěji při jeho zvýšené potřebě, v období infekčních onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Celaskon 100mg tbl.nob.40"

Co je přípravek Celaskon 100 mg tablety a k čemu se používá

Přípravek Celaskon 100 mg tablety obsahuje 100 mg vitamínu C (kyseliny askorbové). Organismus si ho není schopen tvořit sám, proto se musí přijímat v potravě.

Přípravek Celaskon 100 mg tablety užívají dospělí a děti k prevenci nebo k léčbě stavů nedostatku vitamínu C v organismu, zejména v období zvýšených nároků (v dětství při růstu, v těhotenství, v období kojení, při namáhavé práci, sportu, infekčních nemocech, v rekonvalescenci po infekčních nemocech, těžkých úrazech, popáleninách a rozsáhlých operacích, při jednostranné stravě, ve stáří, u kuřáků apod.). V kombinaci s jinými antioxidanty (látky působící proti oxidaci) je podáván k omezení škodlivého vlivu volných radikálů (antioxidační působení).

Úloha vitamínu C v organismu je mnohostranná. Umožňuje činnost různých enzymů v organismu, je součástí antioxidačního systému. Je důležitý pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, dásní, vaziva a krevních cév, pro tvorbu některých látek účastnících se přenosu nervových vzruchů mezi nervovými buňkami, pro tvorbu hormonů nadledvin, pro vstřebávání železa z potravy, je rovněž nutný pro normální imunitní odpověď na infekci a pro hojení ran.

Mírnější nedostatek se projevuje slabostí, celkovou únavou a bolestí, otoky dásní a krvácením z nosu.
Závažnější nedostatek způsobuje kurděje a anemii.

Pestrá strava, hlavně čerstvé ovoce a zelenina, obvykle obsahuje dostatečné množství vitamínu C.

Jak se přípravek Celaskon 100 mg tablety užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře, nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí a děti starší 6 let užívají při nedostatku vitamínu C v organismu obvykle 5-10 tablet denně, ke krytí zvýšené potřeby po přechodnou dobu 2-5 tablet denně.

Dětem ve věku 3-6 let se podává 1-2 tablety denně.

Dávkování u dětí mladších 3 let určuje lékař.

Pro dobré využití v organismu je vhodnější užívat celkovou denní dávku rozděleně do několika dílčích dávek za den než celou najednou.

Bez doporučení lékaře je možné přípravek Celaskon 100 mg tablety při doporučeném dávkování užívat po dobu 7 dní, v případě, že se však vaše příznaky zhorší nebo se nezlepší, poraďte se o dalším postupu s lékařem.

Přípravek Celaskon 100 mg tablety se má užívat pouze v období nedostatku vitamínu C v organismu nebo při jeho zvýšené potřebě viz bod 1. Co je přípravek Celaskon 100 mg tablety a k čemu se používá.

Tablety se polykají nerozkousané, pokud možno po jídle, zapijí se douškem tekutiny.

Co přípravek Celaskon 100 mg tablety obsahuje

Léčivou látkou je kyselina askorbová. Jedna tableta obsahuje 100 mg kyseliny askorbové.
Pomocnými látkami jsou kukuřičný škrob, předbobtnalý škrob, dihydrát dinatrium-edetátu, mastek, natrium-stearyl fumarát, mikrokrystalická celulóza, betakaroten prášek 20% (maltodextrin, sodná sůl oktenylsukcinylškrobu, betakaroten, střední nasycené triacylglyceroly, kyselina askorbová, natrium-askorbát, koloidní bezvodý oxid křemičitý).

Jak přípravek Celaskon 100 mg tablety vypadá a co obsahuje toto balení

Popis: mramorované světle oranžové až béžové ploché kulaté tablety s půlicí rýhou o průměru asi 7 mm. Půlicí rýha má pouze usnadnit dělení tablety, pokud máte potíže ji polknout celou.

Lahvička z hnědého skla s bílým HDPE šroubovacím uzávěrem opatřeným desikantem a pojistným kroužkem, krabička.
Velikost balení: 40 tablet.

Značka Celaskon
Výrobce ZENTIVA
Kód produktu: MD351146
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Tableta
Indikační skupina: Vitamina, vitagena
Kód PDK 3594760
Kód SUKL 229130
ATC skupina A11GA01
Farmakoterapeutická skupina KYSELINA ASKORBOVÁ (VITAMIN C), SAMOTNÁ - KYSELINA ASKORBOVÁ (VITAMIN C)
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.