Maalox suspenze 35mg/ml+40mg/ml por.sus.1x250ml II

Léčivý přípravek

Přípravek se užívá k léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako je pálení žáhy, nadměrné říhání apod. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek se užívá k léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako je pálení žáhy, nadměrné říhání apod. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Maalox suspenze 35mg/ml+40mg/ml por.sus.1x250ml II"

Co je přípravek Maalox a k čemu se používá

Přípravek Maalox působí proti nadměrné kyselosti žaludeční šťávy (antacidum). V žaludku je přítomná kyselina chlorovodíková, která je odpovědná za kyselost žaludečního obsahu. Léčivé látky obsažené v přípravku Maalox mají silný neutralizační účinek na kyselinu chlorovodíkovou, a tím snižují kyselost žaludečního obsahu.

Bez porady s lékařem se přípravek Maalox užívá k léčbě obtíží souvisejících s nadbytkem žaludeční kyseliny, jako jsou pálení žáhy nebo návrat kyselého žaludečního obsahu zpět do úst (tzv. regurgitace). Na doporučení lékaře se přípravek užívá k léčbě zánětů žaludeční sliznice, zánětů sliznice jícnu a může být součástí léčby žaludečního a dvanácterníkového vředu.

Přípravek Maalox mohou užívat dospělí a dospívající od 15 let.

Jak se přípravek Maalox užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pokud lékař neurčí jinak, užívají dospělí a dospívající od 15 let jednu polévkovou lžíci suspenze (1 lžíce = 15 ml). Přípravek Maalox lze užívat maximálně 6krát denně, nesmí se překročit maximální denní dávka 6 polévkových lžic.
Suspenze se užívá po jídle a při obtížích.
Před použitím je třeba přípravek dobře protřepat.

Jestliže u Vás obtíže přetrvávají déle než 10 dní nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.
Přípravek Maalox suspenze není určen k dlouhodobému užívání.

Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 2 týdny.

Co přípravek Maalox obsahuje

Léčivými látkami jsou aluminii hydroxidum 8,75 g (odpovídá aluminii oxidum 5,75 g) (ve formě vodní suspenze), magnesii hydroxidum 10,0 g (ve formě vodní suspenze) ve 250 ml perorální suspenze (jedna lahev perorální suspenze).
Jedna polévková lžíce (odpovídá 15 ml) perorální suspenze obsahuje aluminii hydroxidum 525 mg a magnesii hydroxidum 600 mg.

Pomocnými látkami jsou kyselina chlorovodíková 10%, monohydrát kyseliny citronové, silice máty peprné, mannitol, domifenium-bromid, sodná sůl sacharinu, nekrystalizující sorbitol 70%, čištěná voda.

Jak přípravek Maalox vypadá a co obsahuje toto balení

Bílá suspenze homogenní po protřepání.
PET láhev, PP uzávěr s PE fólií, krabička.
Velikost balení: 250 ml.

Značka Maalox
Výrobce SANOFI ROMÂNIA
Kód produktu: MD346394
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Perorální suspenze
Indikační skupina: Antacida (včetně antiulcerosních léčiv)
Kód PDK 3007052
Kód SUKL 185512
ATC skupina A02AD
Farmakoterapeutická skupina ANTACIDA - KOMBINACE A KOMPLEXY SLOUČENIN HLINÍKU, VÁPNÍKU A HOŘČÍKU
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.