Zdravá prostata

Zdravá prostata

Laboratorní vyšetření

Poukaz na laboratorní vyšetření. Vyšetření prostaty, prevence rakoviny u mužů. Riziko narůstá po 45 roce života, kdy by muž měl preventivní vyšetření PSA již pravidelně podstupovat. více

Skladem na e-shopu > 10 ks

390 Kč

Poukaz na laboratorní vyšetření. Vyšetření prostaty, prevence rakoviny u mužů. Riziko narůstá po 45 roce života, kdy by muž měl preventivní vyšetření PSA již pravidelně podstupovat. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Zdravá prostata"

Rakovina prostaty je jedno z nejčastějších nádorových onemocnění u mužů, každoročně je nově diagnostikováno asi u 8000 mužů. Riziko narůstá po 45 roce života, kdy by muž měl preventivní vyšetření PSA již pravidelně podstupovat. Důležitá je zde role laboratorního vyšetření pro které stačí odběr jen jediné zkumavky krve. Vyšetření významně zvyšuje pravděpodobnost včasného odhalení rakoviny prostaty a tedy i výhled na úspěšnou léčbu.

Pro laboratorní diagnostiku se řadu let používá vyšetření specifického prostatického antigenu (PSA) a jeho volné formy (fPSA). PSA je bílkovina, která je přítomná u mužů v prostatě. Hladina PSA je za normálních okolností velmi nízká, zvyšuje se ale s s benigním zvětšením žlázy, zánětem prostaty nebo rakoviny prostaty. Vyšší hodnoty stanovení PSA v krvi tedy neznamenají záchyt časného stadia rakoviny prostaty, je nutné další vyšetření u lékaře. I když muži často problémy s močením bagatelizují a považují je za nerizikový projev stárnutí, může zde zanedbání prevence mít vážné důsledky, 20% mužů bohužel přichází k lékaři až v pokročilé fázi nemoci.

Jak se připravím k odběru?
Odběr se provádí nejlépe ze žilní krve kdykoli během dne. Odběr nalačno není podmínkou. Několik dní před odběrem vynechte pohlavní styk, jízdu na kole, jízdu na koni apod. Vyšetření není vhodné pokud měl pacient několik dní před odběrem zácpu či pokud podstoupil u lékaře vyšetření per rectum či punkci (biopsii) prostaty.

Výsledky:
Výsledky k dispozici do 2 pracovních dní po odběru.

Složení balíčku:
Odběr krve, vyšetření specifického prostatického antigenu (PSA) a jeho volné formy (fPSA)

Vlastní laboratorní vyšetření je prováděno společností EUC Laboratoře s.r.o. Provozovatel www.euclekarna.cz EUC Klinika Praha a.s. neposkytuje uvedené zdravotní služby, pouze zprostředkovává prodej poukazu na vyšetření. Všechny výše uvedené společnosti spadají do holdingu EUC a.s.