Hemeroidy

V následujícím článku Vám přiblížíme, co to vlastně hemoroidy jsou, jak vznikají a jaké jsou možnosti jejich léčby.

Kolagen

Pojem „kolagen“ zná snad každý z nás, zejména ve spojitosti s péčí o pleť, o vlasy nebo o naše klouby. Co je to za látku? Jaké existují typy kolagenů. Co dělá kolagen v těle? Kdy užívat kolagen?

Ashwagandha

Znáte rostlinu s exotickým názvem Ashwagandha neboli indický ženšen? V článku se dozvíte, jak může být našemu tělu prospěšná.

Afty

Afty sice nejsou vážné onemocnění, ale už nejednoho z nás dokázaly pěkně potrápit. Co jsou to afty? Jak vznikají? Jsou afty nakažlivé? Co pomáhá na afty?

Betaglukan

Co jsou betaglukany? Kdy je užívat a jaké mají složení? To se dozvíte v následujícím článku.

Ostropestřec mariánský - Silymarin

Není to jen obyčejný bodlák. Jaké má účinky? Kdy ho užívat? Vše se dočtete v tomto článku.

Jak na podzimní deprese – bylinky

Dokážou nám opravdu pomoci? Jaké mohou mít účinky na naše zdraví? Povíme si, proč je vhodné třezalku tečkovanou nebo kozlík lékařský užívat a také v jakém množství a v jaké formě.

Alergie na chlad a zimu - její prevence

Alergie na chlad a zimu mnohé z nás může trápit nejenom v zimních měsících. Alergie na chlad se může projevit i po vypití studeného nápoje anebo po příchodu do silně klimatizované místnosti.

Péče o vlasy a pokožku hlavy

Zdravé a kvalitní vlasy jsou odjakživa považovány za jeden ze symbolů nejen ženské krásy. Jak ale správně pečovat o vlasy a pokožku hlavy? Jak správně vlasy mýt nebo jak se zbavit vší?

Vitamin A

Jakou má tento vitamin funkci v našem organismu? Jak poznám nedostatek vitaminu A? V jakých potravinách se nachází? Jaká je jeho doporučená denní dávka? To a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím textu.

Připravte se na chladné počasí

Chladné počasí pomalu přichází a objevují se různá nachlazení a virózy. Jak nepříjemnému nachlazení předejít? Jak posílit váš imunitní systém? Nebo jak se v zimním období postarat o vaši pleť?

Hořčík

Na co je dobrý hořčík? V jakých potravinách ho nalezneme? Jaká forma hořčíku je nejlepší? Jak poznáme nedostatek hořčíku v těle? To a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím článku.

Intoxikace léky

Ať už je otrava – intoxikace vyvolána léky, alkoholem, zkaženým jídlem nebo např. chemikáliemi či přírodními látkami, představuje pro naše zdraví někdy i život ohrožující stav.

Ginkgo biloba – jak je možné jí využít?

Co je Ginkgo biloba a na co se používá? Proč užívat doplňky stravy s Ginkgo bilobou? To a více se dočtete v blogu.

Trápí vás bolest kloubů?

Co dělat při bolestech kloubů? V článku se dozvíte, jaké doplňky stravy a léky lze zvolit. Jak pečovat o klouby, aby byly co nejdéle v dobré kondici.

Cestovní průjem

U každého z nás se cestovatelský průjem může objevit z různých příčin. U někoho z nervozity při balení u dalšího před nástupem do letadla. Průjem, o kterém se teď budeme bavit, je ze stravy a z nedostatečné hygieny.

Jaký je rozdíl mezi úpalem a úžehem?

V lékárnách často dostáváme otázku co je úžeh a co je úpal. Jaký je mezi nimi rozdíl? Jak mohu zabránit úpalu a jak se mohu chránit před úžehem? Jak s tím souvisí dehydratace a bolest hlavy? Jak efektivně schladit tělo a organismus? Jak před vysokými teplotami chránit děti? Je to úpal anebo úžeh?

Vše, co potřebujete vědět o CBD

Co je CBD a je legální? Může se prodávat nebo hrozí zákaz prodeje pro český trh i celou EU?
Tagy: CBD, konopí, THC
Stravovací průvodce pro rodiče, jak podpořit a zajistit optimální výživu pro děti. Vyhněte se chybám v jídelníčku.

Tajemství bezpečného opálení

Dokonalé opálení se stalo trendem skoro po celém světě, nicméně, působení slunečních paprsků na naši pokožku s sebou nese celou řadu zdravotních, ale i kosmetických rizik.

Jaký je význam vitamínu C pro naše zdraví?

Vitamín C je klíčový prvek pro podporu vašeho zdraví a imunity. Podívejme se na důležité fakta o vitamínu C a proč ho tělu doplňovat.

Co je to osteoporóza?

Osteoporóza je v počátečních fázích často nenápadná a proto v případě podezření je důležitá konzultace s lékařem a někdy i preventivní vyšetření. Problém nastává, když se na ni přijde tak,
Blíží se sezóna klíšťat. Jaké nemoci nám od klíšťat hrozí? V článku naleznete tipy a rady, jak se chránit, jak správně klíště vyndat a jak ošetřit ránu po kousnutí.

Péče o ženské zdraví a krásu

Oslavme společně 8. března MDŽ a pečujme o ženské zdraví a krásu. V článku se dozvíte pár tipů, jak na to.

Otužování

Chtěli byste udělat něco pro své zdraví? Vyzkoušejte otužování. Začít můžete kdykoliv a nyní jsou pro to ideální venkovní podmínky.
1 z 3