Zdravé ledviny

Zdravé ledviny

Poukaz na laboratorní vyšetření. Zdravé ledviny jsou stěžejní pro celý organismus. Filtrují krev a vylučují z organismu škodliviny. Vyšetření se provádí z žilní krve a moči. více

Skladem na e-shopu > 10 ks

390 Kč

Poukaz na laboratorní vyšetření. Zdravé ledviny jsou stěžejní pro celý organismus. Filtrují krev a vylučují z organismu škodliviny. Vyšetření se provádí z žilní krve a moči. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Zdravé ledviny"

Ledviny jsou párovým orgánem, jehož hlavní funkcí je filtrace krve a tvorba moče, přičemž dochází k odstranění toxických a nepotřebných látek z těla. Mimo to se ledviny významným způsobem podílejí na regulaci krevního tlaku, krvetvorby a udržení pevnosti kostí.

K poškození funkcí ledvin může dojít z různých příčin. Mezi nejčastější příčiny vedoucí k onemocnění ledvin patří infekce (včetně špatně zaléčených infekcí močových cest), toxické látky, zvýšený krevní tlak, cukrovka, obezita, kouření, dehydratace organismu a špatný odtok moče (např. při močových kamenech).

Onemocnění ledvin se může vyvinout jak náhle, během hodin a dnů (zejména při infekcích nebo po užití toxických látek), tak i pozvolna, v průběhu let. Pacienti s nedostatečnou funkcí ledvin si často stěžují na bolest (hlavy, v bederní oblasti, na hrudi, kostí), nechutenství, slabost, zvracení, časté průjmy, otoky a bledou, svědící kůži.

Skupina vyšetření v tomto balíčku byla navržena tak, aby poskytla důležité informace o filtrační schopnosti ledvin a poškození cév v ledvinách. Navíc mohou upozornit i na další nebo nedostatečně léčená onemocnění, jako např. diabetes mellitus.

Před odběrem:

Přijďte nalačno, nejezte cca 12 hodin, před odběrem nekuřte.

Doporučení:

Je vhodné vypít ¼ litru vody či neslazeného čaje.

Výsledky:

K dispozici další pracovní den po odběru.

Složení balíčku:

Odběr krve, S-urea, S-Kreatinin, S-cystatin C, Moč chemicky + sediment, Moč albumin, Moč kreatinin, ACR, Kyselina močová

Vlastní laboratorní vyšetření je prováděno společností EUC Laboratoře s.r.o. Provozovatel www.euclekarna.cz EUC Klinika Praha a.s. neposkytuje uvedené zdravotní služby, pouze zprostředkovává prodej poukazu na vyšetření. Všechny výše uvedené společnosti spadají do holdingu EUC a.s.