Magnerot por.tbl.nob.20x500mg

Léčivý přípravek

Terapeutický účinek Magnerotu je založen na antagonistickém působení proti vápníku, zabránění uvolňování acetylcholinu v neuromuskulární ploténce a ovlivnění přibližně 300 různých enzymatických reakcí. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Terapeutický účinek Magnerotu je založen na antagonistickém působení proti vápníku, zabránění uvolňování acetylcholinu v neuromuskulární ploténce a ovlivnění přibližně 300 různých enzymatických reakcí. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Magnerot por.tbl.nob.20x500mg"

Co je Magnerot a k čemu se používá

Přípravek je určen k léčbě nedostatku hořčíku vzniklého následkem jednostranné výživy, alkoholismu nebo nedostatečné kompenzace nadměrné spotřeby hořčíku (např. v období kojení nebo ve stresových situacích).

Na doporučení lékaře se přípravek užívá rovněž v těhotenství (riziko předčasného porodu, preeklampsie), při poruchách svalové a srdeční činnosti vyvolaných nedostatkem hořčíku (např. křeče ve svalech, tetanie - svalové záškuby, některé poruchy srdečního rytmu, angina pectoris), při arterioskleróze a k ochranné léčbě proti srdečnímu infarktu a nekrózám srdečního svalu, arteritidě (zánětu tepen) a stenokardii (bolesti na hrudi). Na doporučení lékaře lze také užívat při současném užívání přípravků, které vedou k nedostatku hořčíku v organismu (hormonální antikoncepční přípravky, močopudné nebo projímavé léky).

Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let.

Jak se Magnerot užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem, lékárníkem nebo zdravotní sestrou.

Dávkování je individuální podle závažnosti nedostatku hořčíku, event. potřeby. Neurčí-li lékař jinak, počáteční dávka je 3krát denně 2 tablety po dobu jednoho týdne, poté 1 až 2krát denně 1 až 2 tablety. Děti od 6 let užívají přípravek Magnerot v dávkování 3x denně 1 tabletu.
Půlicí rýha není určena k rozlomení tablety.
Tablety se zapíjejí malým množstvím tekutiny.
Délka léčby je minimálně 6 týdnů. Magnerot lze užívat i dlouhodobě. O užívání přípravku Magnerot delším než 6 týdnů se vždy poraďte s lékařem.

Co Magnerot obsahuje

Léčivou látkou je magnesii orotas dihydricus 500 mg v 1 tabletě (odpovídá 32,8 mg hořčíku).
Pomocnými látkami jsou povidon K30, mastek, magnesium-stearát, natrium-cyklamát, kukuřičný škrob, sodná sůl kroskarmelosy, monohydrát laktózy, mikrokrystalická celulosa, koloidní bezvodý oxid křemičitý.

Jak Magnerot vypadá a co obsahuje toto balení

Magnerot jsou bílé ploché tablety o průměru 13 mm s půlicí rýhou na jedné straně.

Balení obsahuje 20, 50, 100, 200 nebo 1000 tablet.

Výrobce MAUERMANN
Kód produktu: MD181768
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Magnerot
Léková forma: Tableta
Indikační skupina: Soli a ionty pro p.o. i parent.aplikaci
Kód PDK 4030674000538
Kód SUKL 88037
ATC skupina A12CC09
Farmakoterapeutická skupina HOŘČÍK - MAGNESIUM-OROTÁT
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.