Migralgin 250/250/50mg tbl.nob.20(2x10) I

Přípravek Migralgin je analgetikum (k tlumení bolesti), antipyretikum (k potlačení horečky) a nesteroidní antiflogistikum (nesteroidní lék proti zánětu). Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek Migralgin je analgetikum (k tlumení bolesti), antipyretikum (k potlačení horečky) a nesteroidní antiflogistikum (nesteroidní lék proti zánětu). Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Migralgin 250/250/50mg tbl.nob.20(2x10) I"

Co je přípravek Migralgin a k čemu se používá

Přípravek Migralgin je analgetikum (k tlumení bolesti), antipyretikum (k potlačení horečky) a nesteroidní antiflogistikum (nesteroidní lék proti zánětu).

Migralgin obsahuje 3 léčivé látky: paracetamol, kyselinu acetylsalicylovou a kofein. Paracetamol ulevuje od bolesti a snižuje horečku. Kyselina acetylsalicylová ulevuje od bolesti, snižuje horečku a má protizánětlivé účinky. Kofein potlačuje příznaky únavy a podporuje duševní činnost a výkonnost. Kofein zkracuje nástup účinku paracetamolu a kyseliny acetylsalicylové a zesiluje také jejich účinky.

Tato kombinace léčivých látek má aditivní účinek jako lék proti bolesti a lék na snížení horečky. Proto kombinace uvedených tří léčivých látek snižuje počet přípravků potřebných ke zvládnutí bolesti.

Přípravek Migralgin je určen k použití u dospělých a dospívajících od 12 let věku k léčbě:

  • akutní mírné až středně silné bolesti hlavy při záchvatech migrény s aurou nebo bez aury;
  • tenzní bolesti hlavy.

Migréna může být doprovázena dalšími symptomy, jako jsou pocit na zvracení nebo zvracení a citlivost na světlo a zvuk. Záchvaty migrény se mohou ohlašovat předem v podobě aury (varující pocit, který obvykle zahrnuje poruchy vidění, jako jsou světelné záblesky, klikaté čáry, hvězdy nebo vlny).

Tenzní bolest hlavy je nejčastějším typem bolesti hlavy. Bolest je často popisována jako neustálý tlak, jako kdyby Vaše hlava byla ve svěráku, a je často přítomná v obou polovinách hlavy současně.

Pokud se do 3-4 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se přípravek Migralgin užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pokud nebylo Vaším lékařem předepsáno jinak, obvyklá dávka je pro dospělé a dospívající od 12 let věku 1-2 tablety užívaná až 3x denně, pokud je třeba, s odstupem alespoň 4 hodin.

  • Maximální denní dávka nesmí překročit 6 tablet během 24 hodin.
  • Tablety mají být rozpuštěny v malém množství tekutiny nebo spolknuty celé (nerozžvýkané) a zapity dostatečným množstvím tekutiny.
  • Neužívejte tento přípravek déle než 3-4 dny, pokud Vám to nedoporučil Váš lékař nebo lékárník.

Použití u pacientů s poruchou funkce jater nebo ledvin

Před užitím tohoto přípravku se poraďte s lékařem ohledně úpravy dávkování. Po zhodnocení Vašeho zdravotního stavu Vám může lékař doporučit nižší dávku nebo intervaly delší než 4 hodiny mezi jednotlivými dávkami.

Použití u dětí a dospívajících

Tento přípravek je určen k použití u dospívajících od 12 let věku.
Přípravek Migralgin se nesmí užívat k léčbě dětí a dospívajících mladších 17 let s virovým onemocněním doprovázeným horečkou (např. s planými neštovicemi).

Jestliže dítě nebo dospívající zaznamená následující příznaky v období, kdy trpí horečnatým onemocněním, okamžitě kontaktujte lékaře nebo jděte do nemocnice:

  • zvracení;
  • bolest hlavy;
  • poruchy vědomí.

Může se jednat o známky Reyeova syndromu, velmi vzácného, ale v některých případech smrtelného onemocnění, které vyžaduje okamžité lékařské ošetření.

Co přípravek Migralgin obsahuje

Léčivými látkami jsou kyselina acetylsalicylová, paracetamol, kofein. Jedna tableta obsahuje 250 mg kyseliny acetylsalicylové, 250 mg paracetamolu a 50 mg kofeinu.

Pomocnými látkami jsou monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, koloidní bezvodý oxid křemičitý a kyselina stearová.

Jak přípravek Migralgin vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Migralgin jsou bílé až téměř bílé, bikonvexní, podlouhlé tablety o rozměrech 16 x 8 mm bez půlicí rýhy.
Tablety jsou v neprůhledných PVC/PVdC/Al blistrech nebo neprůhledných PVC/PVdC/Al blistrech s papírovou krycí fólií. Vnějším obalem je krabička.

Velikosti balení: 10, 12, 20, 24 tablet.
Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Výrobce ZENTIVA
Kód produktu: MD384885
Značka: Migralgin
Léková forma: Tableta
Indikační skupina: Analgetica, antipyretica
Kód PDK 4608247
Kód SUKL 258162
ATC skupina N02BE51
Farmakoterapeutická skupina ANILIDY - PARACETAMOL, KOMBINACE KROMĚ PSYCHOLEPTIK
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.