Ibuprofen AL 400 400mg tbl.flm.30

Léčivý přípravek

Ibuprofen AL je protizánětlivý léčivý přípravek, který snižuje horečku a ulevuje od bolesti např. hlavy včetně migrény, bolesti zad, zubů, pooperační bolesti, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, aj. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Ibuprofen AL je protizánětlivý léčivý přípravek, který snižuje horečku a ulevuje od bolesti např. hlavy včetně migrény, bolesti zad, zubů, pooperační bolesti, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, aj. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Ibuprofen AL 400 400mg tbl.flm.30"

Co je Ibuprofen AL a k čemu se používá

Ibuprofen AL je protizánětlivý léčivý přípravek, který snižuje horečku a ulevuje od bolesti (nesteroidní protizánětlivý/analgetický léčivý přípravek).

Ibuprofen AL se bez porady s lékařem smí užívat při:

  • mírné až středně silné bolesti, např. bolesti hlavy včetně migrény, bolesti zad, zubů, pooperační bolesti, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění;
  • horečce;
  • bolestivých otocích a zánětech po poranění, jako je např. pohmoždění nebo podvrtnutí.

Ibuprofen AL se pouze po poradě s lékařem smí užívat při:

  • akutním zánětu kloubů (akutní artritida), včetně záchvatů dny;
  • chronickém zánětu kloubů (chronická artritida), obzvláště při revmatoidní artritidě;
  • ankylozující spondylitidě (Bechtěrevova choroba) a jiných zánětlivých revmatických onemocněních páteře;
  • degenerativních onemocněních kloubů a páteře (osteoartróza a spondyloartróza) provázených bolestí;
  • revmatismu měkkých tkání (mimokloubní revmatismus).

Jak se Ibuprofen AL užívá

Vždy užívejte přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pokud Vám lékař nepředepsal užívat přípravek jinak, dodržujte pokyny uvedené níže, aby léčba přípravkem Ibuprofen AL byla účinná a bezpečná.

Je třeba užívat nejnižší účinnou dávku po nejkratší dobu nutnou ke zmírnění příznaků onemocnění. Máte-li infekční onemocnění, neprodleně se poraďte s lékařem, jestliže příznaky (jako jsou horečka a bolest) přetrvávají nebo se zhoršují (viz bod 2).

Dospělí a dospívající od 12 let (s hmotností od 40 kg)

Obvyklá denní dávka užívaná k léčbě bolesti nebo horečky je 1 potahovaná tableta přípravku Ibuprofen AL jako jednorázová dávka nebo až třikrát denně s odstupem 4-6 hodin mezi jednotlivými dávkami.
U revmatických onemocnění se denní dávka obvykle pohybuje od 1200-1600 mg, přesnou dávku však vždy určí lékař, který ji může zvýšit až do 2400 mg, rozdělených do několika dávek. Dávka 2400 mg denně by neměla být překročena.
U starších pacientů (nad 65 let) není nutná úprava dávkování.
Výskyt nežádoucích účinků může být snížen podáváním nejnižší účinné dávky po nejkratší dobu nutnou ke zlepšení příznaků.
Potahované tablety se polykají celé, zapijí se dostatečným množstvím tekutiny. Ibuprofen AL není určen dětem do 12 let věku.
Při užívání přípravku bez porady s lékařem je maximální denní dávka omezena na 1200 mg (3 tablety) na den. Tato dávka nesmí být bez doporučení lékaře překročena.

Dospělí

Pokud horečka neustupuje do 3 dnů a bolest do 5 dnů nebo se vyskytnou jakékoliv neobvyklé reakce, poraďte se s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dní.

Dospívající (12-18 let)

Pokud je u dospívajících nutné podávat tento léčivý přípravek v případě bolesti nebo horečky déle než 3 dny nebo pokud se zhorší příznaky onemocnění, je třeba vyhledat lékaře.
Délku terapie při léčení revmatických onemocnění určí Váš ošetřující lékař. Revmatická onemocnění mohou vyžadovat delší dobu podávání přípravku Ibuprofen AL.

Co Ibuprofen AL obsahuje

Léčivou látkou přípravku Ibuprofen AL je ibuprofenum 400 mg v 1 potahované tabletě.
Pomocnými látkami jsou magnesium-stearát, kukuřičný škrob, sodná sůl karboxymethylškrobu, potahová vrstva: hypromelosa, makrogol 400, makrogol 6000.

Jak přípravek Ibuprofen AL vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Ibuprofen AL jsou bílé, kulaté, bikonvexní potahované tablety.
Balení obsahuje 10, 30, 50 nebo 100 potahovaných tablet v blistrech (bílý bezbarvý PVC/Al-papír) a krabičce.

Značka Stada
Výrobce STADA
Kód produktu: MD366057
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Potahovaná tableta
Indikační skupina: Antirheumatica, antiphlogistica, antiuratica
Kód PDK 3811545
Kód SUKL 241991
ATC skupina M01AE01
Farmakoterapeutická skupina DERIVÁTY KYSELINY PROPIONOVÉ - IBUPROFEN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.