Theraflu forte horký nápoj por.plv.sol.scc.10 CZ

Léčivý přípravek

Účinná úleva od příznaků chřipky a nachlazení, jako jsou mírně nebo středně silná bolest, horečka, ucpaný nos. Navíc pomáhá při vlhkém, produktivním kašli. V praktických sáčcích pro přípravu horkého nápoje s citrusovo-mentolovou vůní. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Účinná úleva od příznaků chřipky a nachlazení, jako jsou mírně nebo středně silná bolest, horečka, ucpaný nos. Navíc pomáhá při vlhkém, produktivním kašli. V praktických sáčcích pro přípravu horkého nápoje s citrusovo-mentolovou vůní. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Theraflu forte horký nápoj por.plv.sol.scc.10 CZ"

Co je Theraflu Forte horký nápoj a k čemu se používá

Theraflu Forte horký nápoj se používá krátkodobě k úlevě od příznaků nachlazení a chřipky. Tyto příznaky zahrnují mírné nebo středně silné bolesti, horečku, překrvení nosní sliznice (ucpaný nos) a vlhký, produktivní kašel.

Theraflu Forte horký nápoj je určen k použití pouze u dospělých, starších pacientů a dospívajících od 16 let.

Theraflu Forte horký nápoj užívejte POUZE, pokud máte VŠECHNY následující příznaky:

  • bolest a/nebo horečka;
  • ucpaný nos;
  • vlhký, produktivní kašel (kašel s vykašláváním hlenu).

Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe, pokud se Vám přitíží nebo pokud je kašel doprovázen vysokou horečkou, kožní vyrážkou nebo trvalou bolestí hlavy, musíte se poradit s lékařem nebo lékárníkem.

Jak Theraflu Forte horký nápoj účinkuje

Theraflu Forte horký nápoj obsahuje tři léčivé látky:

  • paracetamol působí proti bolesti (analgetikum) a snižuje horečku (snižuje tělesnou teplotu, pokud máte horečku);
  • fenylefrin: nosní dekongestivum - uvolňuje ucpaný nos a pomáhá snadněji dýchat nosem snížením otoku nosních dutin;
  • guaifenesin: expektorans, které uvolňuje hlen a přináší úlevu při vlhkém, produktivním kašli.

Jak se Theraflu Forte horký nápoj užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučené dávkování:

Pro dospělé, starší osoby a dospívající od 16 let s tělesnou hmotností od 50 kg:
Užijte jeden sáček každých 4-6 hodin podle potřeby.

Neužívejte více než 3 sáčky (3 dávky) v průběhu 24 hodin (odpovídá 3 000 mg paracetamolu, 36,6 mg fenylefrinu a 600 mg guaifenesinu).

Mezi jednotlivými dávkami vždy nechte uplynout nejméně 4 hodiny. Užívejte nejnižší dávku potřebnou k léčbě příznaků a užívejte tento přípravek po nejkratší nutnou dobu.

Neužívejte déle než 3 dny. Poraďte se svým lékařem, pokud příznaky onemocnění přetrvávají déle než 3 dny, pokud se příznaky zhorší nebo pokud je kašel doprovázen vysokou horečkou, kožní vyrážkou nebo trvalou bolestí hlavy.

Theraflu Forte horký nápoj nemají užívat u dospělí, starší osoby a dospívající starší 16 let s tělesnou hmotností nižší než 50 kg.

Nepřekračujte stanovenou dávku.

Použití u dětí a dospívajících:
Nepodávejte dětem a dospívajícím mladším 16 let. Nepodávejte dospívajícím ve věku 16-18 let s tělesnou hmotností nižší než 50 kg.

Pacienti s poruchou funkce jater:
U pacientů s poruchou funkce jater musí být dávka snížena nebo musí být prodloužen interval dávkování. Poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Celková denní dávka nemá přesáhnout 2 sáčky během 24 hodin (minimální interval mezi dávkami 8 hodin musí být dodržen).

Pacienti s poruchou funkce ledvin:
U pacientů s poruchou funkce ledvin musí být prodloužen interval dávkování. Poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Na trhu jsou k dispozici vhodnější lékové formy.

Způsob podání a návod k použití:

Perorální podání (podání ústy).
Rozpusťte obsah jednoho sáčku v hrnku horké, ale ne vařící vody (250 ml). Míchejte, dokud se nerozpustí. Ponechejte vychladnout na teplotu vhodnou k pití, ale vypijte ještě teplé.
Po rozpuštění vznikne opalescentní, žlutý roztok s charakteristickou citrusovo - mentolovou vůní, který neobsahuje žádné částice.

Co přípravek Theraflu Forte horký nápoj obsahuje

Léčivé látky jsou paracetamolum, phenylephrini hydrochloridum a guaifenesinum; jeden jednodávkový sáček obsahuje paracetamolum 1 000 mg, phenylephrini hydrochloridum 12,2 mg (odpovídá phenylefrinum 10 mg), guaifenesinum 200 mg.

Další složky jsou: sacharosa, dihydrát natrium-citrátu, kyselina citrónová, kyselina vinná, citrónové aroma 87A069, citrónové aroma 875060 (obsahuje butylhydroxyanisol), mentolové aroma v prášku 876026, draselná sůl acesulfamu (E950), citrónové aroma 501.476/AP05.04, aspartam (E951), citrónové aroma 875928, chinolinová žluť (E104).

Další informace o některých těchto složkách naleznete na konci bodu 2.

Jak přípravek Theraflu Forte horký nápoj vypadá a co obsahuje toto balení

Toto léčivo je téměř bílý, sypký prášek pro perorální roztok bez hrudek a cizorodých částic, dodávané v jednodávkových sáčcích.

Theraflu Forte horký nápoj je dostupný v balení po 10 jednodávkových sáčcích.

Značka Theraflu
Výrobce PERRIGO
Kód produktu: MD354366
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Prášek pro perorální roztok
Indikační skupina: Analgetica, antipyretica
Kód PDK 3580181
Kód SUKL 226531
ATC skupina N02BE51
Farmakoterapeutická skupina ANILIDY - PARACETAMOL, KOMBINACE KROMĚ PSYCHOLEPTIK
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.