Cyteal 0.5g/0.5g/1.5g drm.liq.500ml

Léčivý přípravek

Čištění bakteriálních infekcí kůže a sliznic nebo míst ohrožených superinfekcí. Poznámka: Antiseptické látky nesterilizují. Dočasně snižují počet mikroorganismů. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Dočasně nedostupné

280 Kč

Čištění bakteriálních infekcí kůže a sliznic nebo míst ohrožených superinfekcí. Poznámka: Antiseptické látky nesterilizují. Dočasně snižují počet mikroorganismů. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Prosím informujte mne, jakmile produkt bude opět k dispozici.

Vyplněním svých údajů do formuláře a kliknutím na tlačítko "Pokračovat" berete na vědomí podmínky ochrany osobních údajů.

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Cyteal 0.5g/0.5g/1.5g drm.liq.500ml"

Co je přípravek Cyteal a k čemu se používá

Přípravek Cyteal je pěnivá tekutina, určená k zevnímu použití. Přípravek působí ničivě na bakterie a dezinfikuje kůži a sliznice.

Přípravek Cyteal se používá:

  • v gynekologii k čištění a dezinfekci kůže a sliznic (při zánětech pochvy a ženských zevních pohlavních orgánů).
  • v kožním lékařství k léčbě infikovaných kožních onemocnění s výjimkou použití na rozsáhlé plochy (např. impetigo, intertrigo, folikulitida, impetigizovaný ekzém, plísňová onemocnění kůže).
  • k čištění a dezinfekci ran (s výjimkou velkých otevřených ran).

Klinické příznaky gynekologických zánětů a kožních infekcí, při kterých můžete použít přípravek Cyteal bez porady s lékařem, jsou popsány níže:

Gynekologické záněty

  • Zánět pochvy je charakterizován svěděním, pálením, zčervenáním a otokem v oblasti pochvy a poševním výtokem. Zánět pochvy může být provázen pocitem nepohodlí nebo bolesti při močení či bolestí při pohlavním styku. Poševní výtok je jedním z nejčastějších příznaků zánětu pochvy: může se jednat o mléčný, lehký, občasný výtok, nebo o hustý, šedý či zelený výtok s rybím zápachem, nebo o bílý vodnatý či tvarohovitý výtok bez zápachu. Zánět pochvy se často vyskytuje současně se zánětem zevních pohlavních orgánů.
  • Zánět ženských zevních pohlavních orgánů je charakterizován zčervenáním a otokem stydkých pysků a dalších částí vnějších pohlavních orgánů, intenzivním svěděním, průhlednými a tekutinou naplněnými puchýřky, bolestivými, šupinatými, ztluštělými nebo bílými skvrnami na vulvě.

Kožní infekce

  • Impetigizovaný ekzém: infikovaný ekzém provázený mokváním, tvorbou puchýřků a žlutých "medových" krust.
  • Impetigo: hnisavá kožní infekce, která se projevuje jako červené vředy a puchýře, které rychle praskají, několik dní mokvají a poté tvoří žlutohnědé krusty. Obvykle se tvoří v okolí nosu a úst a mohou se šířit na další oblasti těla.
  • Folikulitida: zánět vlasové cibulky (folikulu). Projevuje se jako oteklý hrbol nebo jako shluk malých červených hrbolků či pupínků s bílými vrcholky, které se tvoří v okolí vlasových folikulů. Puchýřky naplněné hnisem mohou prasknout a vytvořit strup. Kůže svědí, pálí, je bolestivá a citlivá.
  • Intertrigo (opruzeniny): vzniká v místě tření kůže a vlhké zapářky (mezi prsty na nohou, mezi stehny, v tříslech, mezi a pod prsy, na břiše, v podpaží). Dochází k tvorbě vyrážky, zpočátku s puchýřky, která se rozšiřuje a praská, způsobuje mokvání, praskliny a strupy. Dalšími příznaky jsou svědění, pálení, bolest a píchání.
  • Plísňová infekce na končetinách, mezi prsty na nohou či na rukou, na obličeji, krku a trupu: projevuje se jako zrnité červené kruhové plochy s šupinami, někdy i s puchýřky, zčervenáním, prasklinami, mokváním a svěděním.

Jak se přípravek Cyteal používá

Vždy používejte přípravek Cyteal přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Přípravek se používá neředěný anebo ředěný v poměru 1:10. Zředěný roztok se nesmí uchovávat, ale je třeba jej použít okamžitě.

Po použití přípravku Cyteal je nutno ošetřená místa vždy důkladně opláchnout vodou.

Přípravek Cyteal je určen k zevnímu použití:

  • při gynekologických zánětech: Cyteal se použije nezředěný nebo zředěný v poměru 1:10 (např. jako sedací lázeň), jednou nebo dvakrát denně po dobu 1 až 2 minut, po každém použití musí následovat důkladné opláchnutí ošetřované oblasti vodou. Trvání léčby je obvykle 7 až 15 dní.
  • u kožních infekcí: Cyteal se použije nezředěný k namydlení nebo zředěný v poměru 1:10, jednou nebo dvakrát denně. Přípravek se vtírá po dobu až 2 minut do ošetřované oblasti kůže a pak se důkladně opláchne vodou. Trvání léčby je obvykle 7 až 15 dní (podle délky trvání infekce nebo do vymizení strupů). Cyteal se nemá používat k dezinfekci rozsáhlých ploch u infikovaných kožních onemocnění nebo rozsáhlých ploch u onemocnění ohrožených superinfekcí (infekcí, která se rozvíjí v průběhu již probíhajícího onemocnění).
  • k čištění a dezinfekci ran (s výjimkou velkých otevřených ran): Cyteal se použije zředěný fyziologickým roztokem v poměru 1:10 po dobu 1 až 2 minut. Přípravek se nanese ve velkém množství na sterilní gázu pro vyčištění rány. Rána se po vyčištění důkladně opláchne fyziologickým roztokem. Cyteal není určen k dezinfekci velkých otevřených ran.

Pokud se po 5 dnech léčby přípravkem Cyteal Vaše obtíže nezlepší nebo se zhorší, musíte se poradit s lékařem. Bez porady s lékařem je možné tento přípravek používat nejdéle 15 dní.

Při náhodném požití přípravku dítětem se poraďte okamžitě s lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se používání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Co přípravek Cyteal obsahuje

Léčivými látkami jsou hexamidini diisethionas, chlorhexidini digluconatis solutio (20%) a chlorcresolum. 100 ml kožní tekutiny obsahuje hexamidini diisetionas 100 mg, chlorhexidini digluconatis (solutio 20%) 100 mg a chlorcresolum 300 mg.
Pomocnými látkami jsou lauramidopropylbetain, diolamid kyseliny kokosové, kyselina edetová, lesní parfém, kyselina mléčná, čištěná voda.

Jak přípravek Cyteal vypadá a co obsahuje toto balení

Nažloutlá viskózní kapalina charakteristického zápachu.

Neprůhledná lahvička z polyethylenu o vysoké hustotě o obsahu 250 ml, 500 ml nebo 1000 ml, uzavřená neprůhledným šroubovacím uzávěrem z polyethylenu o nízké hustotě.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Značka Cyteal
Výrobce PROFIBRIX
Kód produktu: MD186857
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Kožní tekutina
Indikační skupina: Antiseptica, desinficientia (lokální)
Kód PDK 1108258
Kód SUKL 98191
ATC skupina D08AC52
Farmakoterapeutická skupina BIGUANIDY A AMIDINY - CHLORHEXIDIN, KOMBINACE
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.