Canespor 1x denně sada na nehty ung.10g+sada

Léčivý přípravek

Canespor sada na nehty je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku k místní léčbě kožních infekcí vyvolaných kvasinkami, plísněmi a jinými houbami. Dobře proniká do kožních vrstev, usmrcuje původce nákazy, brání jejich růstu. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Canespor sada na nehty je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku k místní léčbě kožních infekcí vyvolaných kvasinkami, plísněmi a jinými houbami. Dobře proniká do kožních vrstev, usmrcuje původce nákazy, brání jejich růstu. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Canespor 1x denně sada na nehty ung.10g+sada"

Co je přípravek Canespor 1x denně sada na nehty a k čemu se používá

Léčivými látkami přípravku Canespor 1x denně sada na nehty jsou bifonazol a močovina (urea). Bifonazol je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku na kožní infekce vyvolané kvasinkami, plísněmi a jinými houbami.
Bifonazol dobře proniká do kožních vrstev postižených infekcí a usmrcuje tam původce nákazy nebo brání jejich růstu.
Močovina (urea) v sadě na nehty změkčuje postižený nehet, což umožňuje jeho bezbolestné odstranění (vztahuje se pouze k uvedené indikaci) a lepší průnik bifonazolu do postiženého nehtu.

Canespor 1x denně sada na nehty se používá k léčbě plísňových onemocnění nehtů na rukou i na nohou včetně bezbolestného odstranění nehtů.
Probíhající onemocnění se pozná podle změny tvaru, barvy a struktury nehtu. Nehet zesílí, ztratí lesk a zkroutí se, infekce se může rozšířit i na okolní nehty.

Přípravek mohou bez porady s lékařem používat děti od 3 let, dospívající a dospělí.
U novorozenců (0 až 27 dnů), kojenců a batolat (28 dnů až 23 měsíců) a dětí do 3 let se smí přípravek Canespor 1x denně používat jen pod pravidelným lékařským dohledem.

Jak se přípravek Canespor 1x denně sada na nehty používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pokud lékař neurčí jinak, Canespor 1x denně sada na nehty se nanáší na infekcí postižený nehet jednou denně v množství postačujícím na pokrytí celého nehtu tenkou vrstvou masti.

Způsob podání

První aplikace:

  1. Postižené nehty na nohou či rukou namočte asi na 10 minut do horké vody. Díky tomu dojde ke změkčení nehtu.
  2. Po koupeli osušte nehty na rukou či nohou ručníkem a pomocí přiložené škrabky odstraňte pouze tu změklou část nehtu, která je zasažena plísní, aby se léčivé látky lépe vstřebaly.
  3. Poté na celou plochu nehtu v tenké vrstvě naneste mast a celý nehet překryjte vodovzdornou náplastí (je součástí sady) na dobu 24 hodin. Náplast ustřihněte podle velikosti ošetřovaného nehtu.
  4. Pozor! Mast se nesmí nanášet ani na kůži okolo nehtu, ani na prst či do meziprstí. Navíc mastné okolí nehtu znemožňuje dokonalé přilnutí náplasti a správné působení přípravku.

Další aplikace: V průběhu dalších dní léčby vždy nejprve odstraňte náplast a poté je již postup stejný jako při první aplikaci.

Překrytí kůže kolem postiženého nehtu není obvykle nutné. Pokud se výjimečně vyskytne podráždění, je vhodné použít k nanesení na kůži kolem nehtu např. zinkovou mast před překrytím nehtu náplastí.

Ve vzácných případech alergie na náplast je třeba použít jiné vodovzdorné náplasti, případně pryžové rukavicové prsty.
Pokud nepostačí k léčbě náplasti ze soupravy, lze zakoupit vodovzdorné náplasti a podle potřeby je přistřihnout.

Délka léčby

Popsaný postup je třeba denně pečlivě dodržovat, a to tak dlouho, dokud nehtové lůžko není hladké a žádná další změklá nehtová ploténka postižená plísní se již nedá odstranit. Podle závažnosti infekce a tloušťky nehtu trvá léčba 7-14 dní.

Po odstranění postižené části nehtu je vhodné pokračovat v protiplísňové léčbě přípravkem Canespor 1x denně krém po dobu 4 týdnů.  Krém se v tomto případě nanáší na kůži v oblasti nehtového lůžka vyléčeného nehtu. Pokračování léčby přípravkem Canespor 1x denně krém je doporučeno jako doléčení případně se vyskytující kožní mykózy v okolí nehtu, která by mohla zapříčinit opětovný návrat onemocnění u již vyléčeného nehtu.

Pokud se příznaky onemocnění nezlepší do 14 dnů, nebo se objeví nové příznaky, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem.
Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny.

Výsledek léčby závisí především na pečlivém odstranění postižených částí nehtu pomocí sady na nehty Canespor 1x denně a pokud je kožní mykózou postiženo i okolí nehtu, tak i na následném ošetřování nehtového lůžka krémem Canespor 1x denně.

Použití u dětí

U dětí do 3 let může být Canespor 1x denně sada na nehty používán pouze po poradě s lékařem a pod pravidelným lékařským dohledem.

Co přípravek CANESPOR 1x DENNĚ SADA NA NEHTY obsahuje

Léčivými látkami jsou bifonazolum a urea. Jeden gram masti obsahuje bifonazolum 10 mg a urea 400 mg.
Pomocnými látkami jsou: tuk z ovčí vlny, bílá vazelína, bílý vosk.

Jak přípravek CANESPOR 1x DENNĚ SADA NA NEHTY vypadá a co obsahuje toto balení

Canespor 1x denně sada na nehty je nažloutlá, homogenní mast v hliníkové tubě s vnitřní ochrannou vrstvou s PE šroubovacím uzávěrem. Dále balení obsahuje 15 vodovzdorných náplastí v zataveném plastovém sáčku a škrabku na nehty. To vše je uloženo v krabičce.

Velikost balení: 10 g masti + 15 náplastí + škrabka na nehty

Výrobce BAYER
Kód produktu: MD186690
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Canespor
Léková forma: Mast
Indikační skupina: Antimycotica (lokální i celková)
Kód PDK 8590322000649
Kód SUKL 137113
ATC skupina D01AC60
Farmakoterapeutická skupina IMIDAZOLOVÉ A TRIAZOLOVÉ DERIVÁTY - BIFONAZOL, KOMBINACE
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.