Ophthalmo-septonex oph.gtt.sol.1x10ml

Přípravek se používá k léčbě akutních a chronických nehnisavých zánětů spojivek, očních víček a nehnisavých povrchových zánětů rohovky. Přípravek mohou používat dospělí, dospívající a děti. Přípravek má antiseptický účinek a je určen ke vkapávání do oka. více

Produkt není dostupný

Přípravek se používá k léčbě akutních a chronických nehnisavých zánětů spojivek, očních víček a nehnisavých povrchových zánětů rohovky. Přípravek mohou používat dospělí, dospívající a děti. Přípravek má antiseptický účinek a je určen ke vkapávání do oka. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Ophthalmo-septonex oph.gtt.sol.1x10ml"

Bez porady s lékařem se přípravek používá k léčbě akutních a chronických nehnisavých zánětů spojivek, očních víček a nehnisavých povrchových zánětů rohovky. Přípravek mohou používat dospělí, dospívající a děti. Přípravek má antiseptický účinek (proti choroboplodným mikroorganismům); je určen ke vkapávání do oka při léčení nehnisavých zánětů - tj. není-li nutná léčba antibiotiky. Při závažnějších zánětech, zejména hnisavých, je nutno vyhledat lékaře.

Forma:
oční kapky, roztok

Účinné látky:
carbethopendecinii bromidum, acidum boricum, natrii tetraboras decahydricus

Upozornění:
Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,
protože obsahuje pro Vás důležité údaje.

Používání:
Pokud lékař neurčí jinak, vkapává se do dolního spojivkového vaku při prudkých zánětech 1 kapka každou hodinu až dvě hodiny, při vleklých zánětech 1 kapka 1-3krát denně. Přípravek nesmí být používán déle než 10 dní.

Postup při vkapávání:
palcem jedné ruky stáhněte dolní víčko dolů, hlavu mírně zakloňte a dívejte se nahoru a druhou rukou vkápněte do oka 1 kapku.

Použití u dětí a dospívajících
Přípravek Ophthalmo-Septonex mohou používat děti i dospívající.

Uchovávání:
Uchovávejte lahvičku v krabičce, aby byl přípravek chráněn před světlem. Chraňte před chladem a mrazem. Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce za „EXP“.
Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Po prvním otevření lahvičky může být přípravek používán po dobu 4 týdnů.

Obsah balení:
Léčivými látkami jsou: carbethopendecinii bromidum 0,2 mg, acidum boricum 19,0 mg, natrii tetraboras decahydricus 0,5 mg v 1 ml.
Pomocnými látkami jsou: dinatrium-edetát, voda pro injekci.

Bílá LDPE lahvička s bílou LDPE kapací vložkou a bílým HDPE šroubovacím bezpečnostním
uzávěrem, krabička.

Velikost balení:
10 ml

Držitel rozhodnutí o registraci
Teva B.V., Swensweg 5, 2031GA Haarlem, Nizozemsko
Výrobce
Merckle GmbH
Ludwig-Merckle Str. 3
89143 Blaubeuren
Německo

Značka Teva
Výrobce TEVA
Kód produktu: MD377617
Léková forma: Oční kapky, roztok
Indikační skupina: Ophthalmologica
Kód PDK 3936763
Kód SUKL 246111
ATC skupina S01AX
Farmakoterapeutická skupina ANTIINFEKTIVA - JINÁ ANTIINFEKTIVA
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.