Sunar Expert Allergy Care+ 2 por.plv.sol. 700g

Potravina pro zvláštní lékařské účely

Sunar Expert Allergy Care 2 je určen pro řízenou dietní výživu kojenců od ukončeného 6.měsíce věku při alergii na bílkovinu kravského mléka. Obsahuje extenzivně štěpenou (hydrolyzovanou) bílkovinu, která významně přispívá ke snížení alergické reakce. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Sunar Expert Allergy Care 2 je určen pro řízenou dietní výživu kojenců od ukončeného 6.měsíce věku při alergii na bílkovinu kravského mléka. Obsahuje extenzivně štěpenou (hydrolyzovanou) bílkovinu, která významně přispívá ke snížení alergické reakce. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Sunar Expert Allergy Care+ 2 por.plv.sol. 700g"

Potravina pro zvláštní lékařské účely v prášku.
Označení věkové kategorie: 2 od ukončeného 6 měsíce.

Sunar Expert Allergy Care+ 2 je určen pro řízenou dietní výživu kojenců při alergii na bílkovinu kravského mléka. Obsahuje extenzivně štěpenou (hydrolyzovanou) bílkovinu, která významně přispívá ke snížení alergické reakce. Sunar Expert Allergy 2 rovněž obsahuje nukleotidy a omega 3 mastné kyseliny DHA.

Složení

Maltodextrin, rostlinné oleje (sójový, kokosový, slunečnicový s vysokým obsahem kyseliny olejové, palmový, sójový), hydrolyzovaná syrovátková bílkovina (z mléka), hydrolyzovaný kasein (z mléka), emulgátor (estery mono a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou citrónovou, sójový lecitin), vápenaté soli kyseliny orthofosforečné, vápenaté soli kyseliny citronové, rybí olej, chlorid hořečnatý, chlorid vápenatý, draselné soli kyseliny orthofosforečné, draselné soli kyseliny citronové, L-askorban sodný, hydroxid draselný, chlorid draselný, hydroxid vápenatý, chlorid cholinu, taurin, inositol, síran železnatý, cytidin 5'-monofosforečnan sodný (CMP), síran zinečnatý, uridin 5'-monofosforečnan sodný (UMP), L-karnitin, DL - alfa tokoferyl acetát, L-fenylalanin, L-tryptofan, retinyl acetát, nikotinamid, adenosin 5'-monofosforečnan sodný (AMP), cholekalciferol, guanosin 5'-monofosforečnan sodný (GMP), D-pantothenát, inosin 5'-monofosforečnan sodný (IMP), kyanokobalamin, síran měďnatý, fytomenadion, thiamin hydrochlorid, riboflavin, pyridoxin hydrochlorid, síran manganatý, jodid draselný, kyselina listová, seleničitan sodný, D-biotin.

Uchovávání

Skladujte na suchém a tmavém místě při teplotě do 24 °C a v dostatečné vzdálenosti od tepelných zdrojů. Neskladujte v chladničce. Po přípravě každé dávky balení vždy pečlivě zavřete a uložte na suchém a chladném místě. Obsah otevřeného balení spotřebujte do 4 týdnů.

Způsob přípravy

Pečlivě si umyjte a osušte ruce.

  1. Vysterilizujte dudlík, lahev a kroužek tak, že je ponoříte do vařící vody na 10 minut.
  2. V jiné nádobě převařte pitnou vodu vhodnou pro kojence a nechte ji vychladnout např. ve vodní lázni na 40 °C. Vlijte požadované množství do vysterilizované lahve (dávkování viz tabulka). Nespotřebovanou převařenou vodu již pro další přípravu mléka nepoužívejte.
  3. Naplňte odměrku vrchovatě práškem, přebytek zarovnejte ostřím čistého nože a vsypte do lahve požadovaný počet odměrek (viz. dávkovací tabulka). Dobře zavřete a důkladně protřepejte, až se prášek rozpustí. Používejte vždy pouze přiloženou odměrku.
  4. Před podáváním dítěti si zkontrolujte na vnitřní straně zápěstí, že teplota mléka není vyšší než 37-40 °C. Připravenou porci ihned podávejte.

Dávkovací tabulka

Zarovnaná odměrka obsahuje 4,5 g Sunar Expert Allergy Care+ 2 a odpovídá 92,9 kJ (22,2 kcal). 100 ml Sunar Expert Allergy Care+ 1 = 3 zarovnané odměrky (13,4 g prášku) + 90 ml vody.

Při přípravě vždy používejte přiloženou odměrku. Neměňte poměr prášku a vody.

Doporučené dávkování Příprava jedné porce
Věk kojence Počet mléčných porcí na den
(24 hodin)
Doporučená celková potřeba
mléka na den (v ml)
Voda (ml) Počet zarovnaných odměrek Množství obnoveného mléka
(ml)
6-8 měsíců 5 1000 180 6 200
8-10 měsíců 4 800 180 6 200
10-12 měsíců 2-3 min. 500 180 6 200

DHA a ARA
Jsou přirozenou součástí mateřského mléka a pro organismus nepostradatelné. Proto by měly být dle doporučení odborníků na výživu přijímány stravou.

Nukleotidy
Jsou přirozenou součástí mateřského mléka a pro organismus nepostradatelné. Proto by měly být dle doporučení odborníků na výživu přijímány stravou.

Hmotnost

700 g

Minimální trvanlivost do:
Baleno v ochranné atmosféře.

Vyrobeno v: Španělsko

Prodávající: HERO CZECH s.r.o., Radlická 751/113e, 158 00 Praha 5

Infolinka
ČR: 800 201 102
www.sunar.cz

 

Důležité upozornění!

Kojení je pro novorozence a kojence nejlepší způsob výživy. Sunar Expert Allergy Care+ 2 je pokračovací kojenecká výživa určená jako součást smíšené stravy pro kojence od ukončeného 6 měsíce, pokud nemohou být kojeni a není vhodný jako jediný zdroj výživy. Sunar Expert Allergy Care+ 2 není určen jako náhrada mateřského mléka v prvních 6 měsících života kojence. Sunar Expert Allergy Care+ 2 používejte pouze pod lékařským dohledem. Pro zdraví kojenců je důležité správné dodržování návodu k přípravě. Při přípravě používejte pouze přiloženou odměrku, neměňte poměr prášku a vody. Pro každé krmení používejte vždy čerstvě namíchanou porci. Nespotřebovanou porci neuchovávejte a znovu nepodávejte. Připravené mléko ihned spotřebujte - nejdéle do 1 hodiny. Díky štěpené bílkovině je chuť mléka mírně nahořklá, což není na závadu. Při krmení neponechávejte dítě bez dozoru, hrozí riziko zalknutí. Jakékoliv další dotazy ohledně přípravy a dávkování konzultujte s ošetřujícím lékařem. O zavádění vhodných prvních příkrmů se rovněž poraďte s ošetřujícím lékařem s ohledem na zdravotní stav a celkový vývoj dítěte.
Při nesprávném skladování a nedodržení správného návodu na přípravu může dojít k ohrožení zdraví dítěte. Po konzumaci mléka zejména před spaním dbejte na hygienu ústní dutiny.

Značka Sunar
Výrobce HERO
Kód produktu: MD371087
Druh zboží: Potravina pro zvláštní lékařské účely
Léková forma: Prášek pro perorální roztok
Indikační skupina: Diaetetica
Kód PDK 3933125
Kód SUKL 217459
ATC skupina V06XX
Farmakoterapeutická skupina Výživa, dietetika (skupina pro VZP) - POTRAVINY PRO ZVLÁŠTNÍ LÉKAŘSKÉ ÚČELY (PZLÚ) (ČESKÁ ATC SKUP
Netto 700 g
Před užitím potraviny pro zvláštní lékařské účely si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.